perjantai 27. kesäkuuta 2014

Jugendhuonekalut määräävät sisustuksen suunnan - sitten joskus

Kartanon kaksi salia on kalustettu antiikkihuonekaluilla. Toinen sali on täynnä muuttotavaraa. Toisen olen raivannut asumiskelpoiseksi. Pohdituttaa, miten nykyajan ihminen voi asua jugendhuonekalujen keskellä. Menee aikaa, kun keksin, miten salin sisustaisin ja kalustaisin. Nyt se on verhoja myöten entisten asukkaiden jäljiltä. Yhtään uutta naulaa en ole seinään iskenyt, siksi taulujen sijoitus hieman ontuu.Turkoosi matto ja ruukku ovat omamme. Ne saavat nyt toimittaa maton ja ruukun virkaa, vaikka eivät sopisikaan tyyliin. Miksaisin salista sellaisen, jossa vanha ja uusi toimisivat yhdessä.
Repisittekö seinät hirrelle? Maalaisitteko katon ja lattian valkoisiksi? Nuo toimenpiteet, varsinkin valkoiseksi vetäminen olisivat monen mielestä vanhan talon pilaamista. Katsotaan, katsotaan.

Kirjastoon sain aikaiseksi jo lökösohvan lukemista ja tv:n katselua varten.
Kodinhoitohuonetta sisustin hieman. Pienintäkään remonttia en ole alakerrassa tehnyt, pessyt, kuurannut, pessyt ja kuurannut vain.
Rakennuskonservaattori kehotti asumaan talossa ensin jonkin aikaa  - jopa vuoden ennen kuin tarttuu suurempiin sisustusremontteihin ja muutoksiin. Kuuntelen hänen ohjettaan. On se myös armahtavaa.


1 kommentti:

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...