tiistai 24. kesäkuuta 2014

Hirsiseinän miljoona naulaa irti

Kartanolle paluu mökin rauhasta laittoi hyppysiin vipinää. Nyt ovat sormenpäät kipeät, kun olen nyrhinyt ainakin miljoona naulaa yläkerran kammarin yhdestä seinästä, jonka aion jättää hirrelle. Kun pahveja ja tapetteja irrotettiin, naulan ympärille jäi tavaraa, joka ei lähtenyt muuten kuin nyrsimällä ensin isolla ruuvimeisselillä naulaa ulos sen verran, että naulan sai vedettyä ulos vasaran toisella päällä.
Hidasta puuhaa. Laskin, että vielä jäi ainakin nelisenkymmentä naulaa huomiselle. Välillä makasin lattialla ja puhaltelin kattoon.
Ukkonen katkaisi työnteon pari kertaa. Sieppasin kissan kainaloon ja hyökkäsimme autoon ukkoskuurojen ajaksi. Siellähän on niin turvallista. Kissa makoili hattuhyllyllä eikä pelännyt yhtään. Katseli vain ihmeissään minua, että onpa mamma järjestänyt kummallisen huviajelun. Istuu vain paikallaan ja kurkkii taivaalle.

Imuroidessani kartanon keittiötä löysin ikkunan puoleiselta seinältä lattialistan takaa hiiren mentävän kolon. Lattia oli siltä kohtaa jotenkin outo. Ettei vain...Laminaatin altahan tulee jossakin vaiheessa vastaan puu, joten kun hommat edistyvät ja talous antaa myöten, myös tämä lattia joudutaan repimään pois ja ottamaan puu esille.

Remontoiminen ei laske tunteja. Reippaasti yli 10 tuntia olen ahkeroinut tänään eikä se oikein missään näy  - vielä.

                              Työvälineet naulojen poistoon.
                                 Vihonviimeistä hommaa.
                                    Ensin pitää saada naula irti hirrestä.
                                      Tämä onkin jo helppoa.
                                        Välillä makaan lattialla ja katselen kattoon, jonka maalaan valkoiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...