Siirry pääsisältöön

Pihan sisustusta ja maalämpöpähkäilyä

Tänään Porin Tuorsniemessä hellepäivä. Lämpö kohosi aina 29 asteeseen varjossa. Eipä jaksanut muuta kuin sisustaa pihaan jo toinen olopaikka vanhojen, jo kukkineiden omenapuiden alle. Tarjolla oli kahvia ja Tuorsniemen kartanon sekamehua.
Maalämpömiehet  eli ammattitaitoiset energia-asiantuntijat Senera Oy:stä kävivät kartoittamassa tilanteen. Tarkoituksena on vaihtaa öljylämpö hyvissä ajoin ennen talvea ja syksyä luontoystävälliseen ja edullisempaan maalämpöön.

Senera Oy:n miesten kanssa humahti lähes kolme tuntia. Se tuli selväksi, että kartanon lämmittämisessä säästää vuositasolla huimasti, euroissa säästö kohdallamme on arviolta 3500 euroa. Tottakai asennus maksaa, mutta jo se, että pääsemme öljystä eroon, tekee hyvää sielulle.

Miesten lähdettyä olin niin puhki kaikesta uudesta ja uskomattomasta tiedosta, että päätin ottaa yhden pakollisen kirjoitustyön jälkeen loppupäivän vapaaksi.

On vain ymmärrettävä, mitä maalämpö tarkoittaa. Kaikki muu onkin sitten tekniikkaa, josta ei muutenkaan ymmärrä (puhun siis vain itsestäni) hönkäsen pöläystä. Maalämpö on maa- ja kallioperään varastoitunutta aurinko- ja geotermistä energiaa. Maalämpöjärjestelmä hyödyntää tätä lämpöenergiaa rakennuksen ja käyttöveden lämmittämisessä. Niin yksinkertaista se on.

Jos päädymme ottamaan maalämmön, seuraavaksi kiinteistön tontille porataan lämpökaivot. Sitten puretaan vanha lämmitysjärjestelmä ja tilalle asennetaan maalämpöjärjestelmä. Kaikkineen hommaan kuluu vain muutama päivä. Houkuttavaa ja koukuttavaa, vai mitä? Tässä Seneran yhteystiedot: www.senera.fi , niin voitte käydä itse tutustumassa asiaan.  Kirjoitan projektista heti lisäinfoa kun alkaa tapahtua.Jos kerran Suomen toiseksi suurin puukirkko (Mäntyharju) lämpiää maalämmöllä, niin miksei myös meidän tönö!

Niin, pihapiirissämme järjestetään työnäytös, jos homma toteutuu. Jännittävää.
       Pihapiiri sai uudet ihanat Country-kalusteet ja aurinkovarjon. Ostopaikka Masku. Salviat Huiskula, bamburuukut Ikea.
                                           Aurinkovuoteessa ei tänään kärsinyt (+29) viivähtää kuin hetki.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti