Siirry pääsisältöön

Ruohonleikkuuta ilman moottoreita

Tontin kummaltakin puolelta kuuluu iloista moottorin surinaa. Päältäajettavat ruohonleikkurit suorittavat tehtäväänsä lisänään tavalliset moottorilla käyvät ruohonleikkurit. Huippuna naapureilla on akulla toimivat trimmerit, joilla siistitään puiden ja pensaiden ympäristö. Kyllä tässä kateus iskee.

Oma moottorilla käyvä ruohonleikkuri on rikki eikä taida korjaantuakaan. Kävin kierrätyskeskuksesta ostamassa kympillä lihasvoimalla toimivan nurmikonleikkurin. Sillä siistin joka kolmas päivä etupihan. Muu osa pihasta on jo niittyyntynyt. Perennat hukkuvat heinään. Ainakin ne minun pitäisi ehtiä vapauttaa esille.

Puiden ja pensaiden ympäriltä leikkaan ruohon puutarhasaksilla  - ne markkeeraavat ikään kuin trimmeriä. Eli hyvin menee, mutta menköön!

Nyt on runsaudenpula tekemisestä. Menisikö siistimään makasiinin kappelin vai marssisiko ruohonleikkurikauppaan? Yläkerran remonttiakin pitäisi jatkaa ja toisen verannan sisäovi, katto, seinät ja lattia kunnostaa sekä maalata.

Isojen töiden tärkeysjärjestys on kuitenkin seuraava: ensin korjataan kattoa, sitten asennetaan maalämpö. Kaikki muu on toissijaista.
              Näin suuren pläntin ajoin äsken. Kolmessa jaksossa, välillä otin huilia varjon alla.
                       Kaikki ajettu, myös kalusteiden alta.
                                   Jälki on mainiota, jos vain jaksaa työntää ja saksia.
                                    Lihasvoimalla toimiva ruohonleikkuri ja trimmerisakset.


                    Takapiha on jo päässyt tähän tilaan. Perennat, antakaa anteeksi. Vapautan teidät kohta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti