Siirry pääsisältöön

Ruohonleikkuuta ilman moottoreita

Tontin kummaltakin puolelta kuuluu iloista moottorin surinaa. Päältäajettavat ruohonleikkurit suorittavat tehtäväänsä lisänään tavalliset moottorilla käyvät ruohonleikkurit. Huippuna naapureilla on akulla toimivat trimmerit, joilla siistitään puiden ja pensaiden ympäristö. Kyllä tässä kateus iskee.

Oma moottorilla käyvä ruohonleikkuri on rikki eikä taida korjaantuakaan. Kävin kierrätyskeskuksesta ostamassa kympillä lihasvoimalla toimivan nurmikonleikkurin. Sillä siistin joka kolmas päivä etupihan. Muu osa pihasta on jo niittyyntynyt. Perennat hukkuvat heinään. Ainakin ne minun pitäisi ehtiä vapauttaa esille.

Puiden ja pensaiden ympäriltä leikkaan ruohon puutarhasaksilla  - ne markkeeraavat ikään kuin trimmeriä. Eli hyvin menee, mutta menköön!

Nyt on runsaudenpula tekemisestä. Menisikö siistimään makasiinin kappelin vai marssisiko ruohonleikkurikauppaan? Yläkerran remonttiakin pitäisi jatkaa ja toisen verannan sisäovi, katto, seinät ja lattia kunnostaa sekä maalata.

Isojen töiden tärkeysjärjestys on kuitenkin seuraava: ensin korjataan kattoa, sitten asennetaan maalämpö. Kaikki muu on toissijaista.
              Näin suuren pläntin ajoin äsken. Kolmessa jaksossa, välillä otin huilia varjon alla.
                       Kaikki ajettu, myös kalusteiden alta.
                                   Jälki on mainiota, jos vain jaksaa työntää ja saksia.
                                    Lihasvoimalla toimiva ruohonleikkuri ja trimmerisakset.


                    Takapiha on jo päässyt tähän tilaan. Perennat, antakaa anteeksi. Vapautan teidät kohta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti