perjantai 6. kesäkuuta 2014

Ruohonleikkuuta ilman moottoreita

Tontin kummaltakin puolelta kuuluu iloista moottorin surinaa. Päältäajettavat ruohonleikkurit suorittavat tehtäväänsä lisänään tavalliset moottorilla käyvät ruohonleikkurit. Huippuna naapureilla on akulla toimivat trimmerit, joilla siistitään puiden ja pensaiden ympäristö. Kyllä tässä kateus iskee.

Oma moottorilla käyvä ruohonleikkuri on rikki eikä taida korjaantuakaan. Kävin kierrätyskeskuksesta ostamassa kympillä lihasvoimalla toimivan nurmikonleikkurin. Sillä siistin joka kolmas päivä etupihan. Muu osa pihasta on jo niittyyntynyt. Perennat hukkuvat heinään. Ainakin ne minun pitäisi ehtiä vapauttaa esille.

Puiden ja pensaiden ympäriltä leikkaan ruohon puutarhasaksilla  - ne markkeeraavat ikään kuin trimmeriä. Eli hyvin menee, mutta menköön!

Nyt on runsaudenpula tekemisestä. Menisikö siistimään makasiinin kappelin vai marssisiko ruohonleikkurikauppaan? Yläkerran remonttiakin pitäisi jatkaa ja toisen verannan sisäovi, katto, seinät ja lattia kunnostaa sekä maalata.

Isojen töiden tärkeysjärjestys on kuitenkin seuraava: ensin korjataan kattoa, sitten asennetaan maalämpö. Kaikki muu on toissijaista.
              Näin suuren pläntin ajoin äsken. Kolmessa jaksossa, välillä otin huilia varjon alla.
                       Kaikki ajettu, myös kalusteiden alta.
                                   Jälki on mainiota, jos vain jaksaa työntää ja saksia.
                                    Lihasvoimalla toimiva ruohonleikkuri ja trimmerisakset.


                    Takapiha on jo päässyt tähän tilaan. Perennat, antakaa anteeksi. Vapautan teidät kohta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...