Siirry pääsisältöön

Aamuhetki puutarhan sohvalla Lumi-kissan kanssa

Aamut ovat parhaita. Seesteisiä. Yö on armahtanut. Poistanut pahan tuulen, ärtymykset, väsymykset, tainnuttanut myrskyt, tasoittanut mielen.
Kissani Lumin kanssa teen joka aamun kierroksen puutarhassa. Päädymme kukkia ihailtuamme sohvalle. Minä oikaisen jalkani, joihin kissani haluaa nojata. Siinä sitten vain olemme. Nukahtelemme, torkumme, haistelemme ilmaa, joka on sakeana keskikesän vahvoista tuoksuista,
tuoksuista, joita vain aamuisin kokee.
Nyt kukkivat pihan jasmiinit. Ah, mikä imelä, vahva tuoksu kantautuu sieraimiini metrien päästä.

Eilen ahkeroimme kumppanini kanssa yhteentoista illalla. Minulla oli kaiken kaikkiaan meneillään kolme isoa projektia: korkean nurmikon leikkuu (ruohonleikkuri suostui vihdoin käynnistymään), ulkohuussin siivous, maalaus ja sisustus sekä pation kunnostus.
Oikeastaan projekteja on päällekkäin ja pinoittain koko ajan yhä enemmän. Se ärsyttää lähipiiriä. Sen mielestä yksi projekti kerrallaan olisi oikea tapa edetä. Niin en voi toimia, sillä lehtijuttujen deadlinetkin alkavat painaa päälle. Jos en ole edes aloittanut jotain projektia, jonka olen luvannut olla valmis esim. viikon päästä, miten voisin ehtiä tehdä koko homman.

Minulla on usean projektin metodiin toinen oma vahva perusteluni. Jos tekisin vain yhtä kerrallaan, etenisin hitaasti. Kun minulla on esimerkiksi viisi projektia ns. vaiheessa, etenen koko ajan viidellä taholla  - jos jokin viidestä tökkii, tulee este, jota en voi yksin ylittää, tartun toiseen, jota voin jatkaa. Olen nimittäin huomannut, että helponkin näköinen projekti tökkii jossain vaiheessa, tulee eteen jotain odottamatonta, jota itse ei osaa eikä uskalla ratkaista. Sähköpiuhoihin nimittäin en koske. Tarvitsen myös yläkerran neljän revityn huoneen tekemiseen ammattilaisia, joilla on oikeat työkalut lautojen ja levyjen sahaamiseen ym.

Voi tämä hyppivä etenemistyyli olla myös luonnekysymys. Jonkun mielestä siinä ei tarvita luonnetta lainkaan. Minun mielestäni  on kyse samasta kuin esimerkiksi monen kirjan lukemisesta yhtä aikaa. En voisi kuvitella, että itselläni olisi vain yksi kirja, jota kerrallaan luen. Kirjoja pitää olla paljon ja kaikkien pitää olla tarpeen tullen luettavissa. Kun yksi kyllästyttää, toinen antaa nautinnon.

Kävi varmaan selväksi, ettei tämäkään päivä mene vain yhden projektin kimpussa. Aion maalata loppuun ulkohuussin lattian ja sisustaa huussin. Siitä muuten tulee aivan huippu. Tulosta en voi näyttää ennen kuin se on ilmestynyt lehdessä. Sen verran voin paljastaa, että huussista tulee designvessa sisustuksen yksityiskohtineen. Vanhan reiän alle asennetaan Biolanin Easylett -kuivakäymälä. Huussiprojektin lisäksi alan vihdoinkin käsitellä pation laudoitusta Tikkurilan kelonharmaalla Valtti kaluste- ja terassiöljyllä. Eilenhän saimme vasta toisen puolen alle viritettyä maanpeitekankaan, mutta ehkäpä voin käsitellä siitä huolimatta jo nyt koko pation laidoituksen.
Lisäksi, jos ehdin, käyn yläkerrassa nyppäämässä ainakin hirsiseinästä tiukkaan iskettyjä nauloja upouuden minisorkkaraudan avulla. Sain vinkin kaimaltani, artenomi-Paulalta, joka lupasi tulla jeesailemaan minua yläkerran huoneiden laitossa. Maksua vastaan tosin/toki.

Pitemmittä puheitta  - TÖIHIN!
        Joka aamu vietämme hetken puutarhan sohvalla nauttimalla kesän tuoksuista ja pääskysten huikeista ylilennoista.
                              Jalkakissa Lumi.
                                          Kennot ottavat vastaan auringonvalon ja luovuttavat sen takaisin yöllä.
                                

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti