lauantai 19. heinäkuuta 2014

Navettakin korjataan (joskus)

Tässä se meidän ranch sitten on, nimittäin vadelmaranch! Ensi vuonna olen viisaampi ja siistin ajoissa vadelmakasvustojen ympäristön, ettei tarvitse jättinokkosten ja ohdakkeiden kanssa tapella.
Mikä siinä onkaan, että tuon ehkä maailman hienostuneimman marjan ympärillä tahtovat elää symbioosissa maailman ärsyttävimmät kasvit!
Lisäksi on muitakin vaaroja: paarmat ja ampparit.
Vaikuttaa siltä, että ampparit rakastavat vadelmia yhtä paljon kuin minäkin. Siellä ne pörräävät pensaiden sisällä, mitä sitten tekevätkään, en tiedä eikä kiinnosta.

Yläkerran remonttihommat saavat odottaa elokuun alkuun, vaikka tekeekin kipeää. Tärkeysjärjestyksessä mennään. Jättäisittekö te vadelmat mätänemään puskiin?

Keruupäivät ovat aika kiireisiä. Kahvipausseja en kuitenkaan missaa. Ehdin jopa valmistaa rahkaraparperivadelmapiirakan toissapäivänä. Herkullista.

Olen varmaan aikamoinen näky lierihatussani, pitkissä kumisaappaissani, mustissa farkuissani, paksussa college-puserossani ja pitkässä mustassa essussani, kun viiletän pitkin pihaa vadelmarasioiden kanssa. Varsinkin, kun ulkona on helle. Ohdakkeet ja paarmat kuitenkin tunkisivat ohuempien vaatteiden läpi. Pitääpä ottaakin selfie!

Niin tuo vadelmapöselikön takana oleva navetta on aika kaunis. Harmi vain, että sekin on päässyt huonoon kuntoon, ainakin tuo meidän puoli. Toinen puoli pitkän pitkästä navetasta nimittäin kuuluu lähinaapurille. Ihmeellisiä jakoja on ennen muinoin tehty.

Navettaan tulee joskus remppa. Ja eikös kalkittuihin seiniin sopisi vaikka jonkun ihanan taiteilijan uudet  tai vanhat työt? Taidenäyttelyä sitten pukkaa  - joskus.
               Houkutteleeko ketään muuta vadelmapöselikkö? Minä sukellan sinne taas kohta.
                     
 Kahvipaussit ovat tärkeitä. Leivoin vadelmapiirakkaa, mitä muutakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...