Siirry pääsisältöön

Navettakin korjataan (joskus)

Tässä se meidän ranch sitten on, nimittäin vadelmaranch! Ensi vuonna olen viisaampi ja siistin ajoissa vadelmakasvustojen ympäristön, ettei tarvitse jättinokkosten ja ohdakkeiden kanssa tapella.
Mikä siinä onkaan, että tuon ehkä maailman hienostuneimman marjan ympärillä tahtovat elää symbioosissa maailman ärsyttävimmät kasvit!
Lisäksi on muitakin vaaroja: paarmat ja ampparit.
Vaikuttaa siltä, että ampparit rakastavat vadelmia yhtä paljon kuin minäkin. Siellä ne pörräävät pensaiden sisällä, mitä sitten tekevätkään, en tiedä eikä kiinnosta.

Yläkerran remonttihommat saavat odottaa elokuun alkuun, vaikka tekeekin kipeää. Tärkeysjärjestyksessä mennään. Jättäisittekö te vadelmat mätänemään puskiin?

Keruupäivät ovat aika kiireisiä. Kahvipausseja en kuitenkaan missaa. Ehdin jopa valmistaa rahkaraparperivadelmapiirakan toissapäivänä. Herkullista.

Olen varmaan aikamoinen näky lierihatussani, pitkissä kumisaappaissani, mustissa farkuissani, paksussa college-puserossani ja pitkässä mustassa essussani, kun viiletän pitkin pihaa vadelmarasioiden kanssa. Varsinkin, kun ulkona on helle. Ohdakkeet ja paarmat kuitenkin tunkisivat ohuempien vaatteiden läpi. Pitääpä ottaakin selfie!

Niin tuo vadelmapöselikön takana oleva navetta on aika kaunis. Harmi vain, että sekin on päässyt huonoon kuntoon, ainakin tuo meidän puoli. Toinen puoli pitkän pitkästä navetasta nimittäin kuuluu lähinaapurille. Ihmeellisiä jakoja on ennen muinoin tehty.

Navettaan tulee joskus remppa. Ja eikös kalkittuihin seiniin sopisi vaikka jonkun ihanan taiteilijan uudet  tai vanhat työt? Taidenäyttelyä sitten pukkaa  - joskus.
               Houkutteleeko ketään muuta vadelmapöselikkö? Minä sukellan sinne taas kohta.
                     
 Kahvipaussit ovat tärkeitä. Leivoin vadelmapiirakkaa, mitä muutakaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti