Siirry pääsisältöön

Navettakin korjataan (joskus)

Tässä se meidän ranch sitten on, nimittäin vadelmaranch! Ensi vuonna olen viisaampi ja siistin ajoissa vadelmakasvustojen ympäristön, ettei tarvitse jättinokkosten ja ohdakkeiden kanssa tapella.
Mikä siinä onkaan, että tuon ehkä maailman hienostuneimman marjan ympärillä tahtovat elää symbioosissa maailman ärsyttävimmät kasvit!
Lisäksi on muitakin vaaroja: paarmat ja ampparit.
Vaikuttaa siltä, että ampparit rakastavat vadelmia yhtä paljon kuin minäkin. Siellä ne pörräävät pensaiden sisällä, mitä sitten tekevätkään, en tiedä eikä kiinnosta.

Yläkerran remonttihommat saavat odottaa elokuun alkuun, vaikka tekeekin kipeää. Tärkeysjärjestyksessä mennään. Jättäisittekö te vadelmat mätänemään puskiin?

Keruupäivät ovat aika kiireisiä. Kahvipausseja en kuitenkaan missaa. Ehdin jopa valmistaa rahkaraparperivadelmapiirakan toissapäivänä. Herkullista.

Olen varmaan aikamoinen näky lierihatussani, pitkissä kumisaappaissani, mustissa farkuissani, paksussa college-puserossani ja pitkässä mustassa essussani, kun viiletän pitkin pihaa vadelmarasioiden kanssa. Varsinkin, kun ulkona on helle. Ohdakkeet ja paarmat kuitenkin tunkisivat ohuempien vaatteiden läpi. Pitääpä ottaakin selfie!

Niin tuo vadelmapöselikön takana oleva navetta on aika kaunis. Harmi vain, että sekin on päässyt huonoon kuntoon, ainakin tuo meidän puoli. Toinen puoli pitkän pitkästä navetasta nimittäin kuuluu lähinaapurille. Ihmeellisiä jakoja on ennen muinoin tehty.

Navettaan tulee joskus remppa. Ja eikös kalkittuihin seiniin sopisi vaikka jonkun ihanan taiteilijan uudet  tai vanhat työt? Taidenäyttelyä sitten pukkaa  - joskus.
               Houkutteleeko ketään muuta vadelmapöselikkö? Minä sukellan sinne taas kohta.
                     
 Kahvipaussit ovat tärkeitä. Leivoin vadelmapiirakkaa, mitä muutakaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti