Siirry pääsisältöön

Selällään - mitä näkyy?

Vaikka itse sanonkin, patiosta tuli upea. Olihan siinä hieman pakertamista kun piti ensin nostaa vanhaa, paikalleen rakennettua "laitosta" ja asettaa alle maanpeitekangas kahdessa vaiheessa, ensin puolet ja sitten toinen puoli. Sitten pesin laudat harjalla ja laimealla mäntysuopaliuoksella. Annoin kuivua hyvin, jonka jälkeen käsittelin laudat Tikkurilan kaluste- ja terassiöljyllä, väri kelonharmaa  Täydellisen selonteonkin saatan myöhemmin kirjoittaa, mutta nyt katsotaan hommaa kuvien kautta.
Retkahdan joka aamu ja ilta selälleni puutarhavuoteelle. Mitä näenkään?
Siperian pyhän puun sembramännyn, josta oravat tiputtelevat pihkaisen kävyn osia ja siemeniä niskaani  ja patiolle. Saan harjata laudat kaksi kertaa päivässä. Männyn tuoksu on iltaisin ja varhain aamulla hyvin raikas ja mystinen. Rakastan sitä tuoksua. Pidä sembra minun keuhkoistani hyvää huolta, kiitos.
Näen myös ulos tuomani, naapurini Ainon minulle lahjoittaman kahvipensaan ja ruusuistutukseni.
Näen ikivanhan navetan, jossa riittää kokoa ja näköä. Pituutta on taivas - ties kuinka paljon.
Mitähän tuolle katollekin tekisi, näyttää notkuvan joka suuntaan.
Näen myös mustan aurinkovarjon ja sen kelonharmaan varren, joka sointuu täydellisesti laudoituksen väriin.
Näen myös palmun, ihka elävän sellaisen. Minun ei tarvitse kuvitella ja unelmoida, että makaisin palmun alla: minä makaan!

Illalla myöhään, juuri ennen kuin alkaa hämärtää, näen aina saman näytelmän:  navetan ympäristössä asuvat tervapääskyt lähtevät parvena saalistamaan. Niitä on parikymmentä. Ne lentävät ja syöksyilevät 150 kilometrin tuntivauhtia eivätkä törmää esteisiin. Katson kauhuissani, miten pääsky sujahtaa todella kovalla vauhdilla paksun sähköjohdon ja seinän välistä, vaikka tilaa ei ole läpimenoon kuin enintään kolmekymmentä senttiä. Ne näyttävät hävittäjäkoneilta. Niiden moottorit eivät jylise, vaan ne kirkuvat "svir sriii" niin että korviani polttaa.

Tätä on maalaiselämä ja elämä kunnosta ja sisusta -teeman alla. Ei lainkaan hassumpaa.
Sanon kuitenkin melkein ääneen, että mikäs tässä olisi kunnostaa ja sisustaa, jos joku maksaisi siitä minulle palkkaa. Sitä odotellessa kuulumisiin!
                      Makaan vuoteella ja näen vanhan navetan.
                               ... ja kahvipensaan.
                                                Näen ruusut.
                                    Makaan palmuni alla.
                             Vanha sembramänty hoitaa keuhkojani.
                  Käsitelty pation laudoitus.
                        Romanttinen, kauniskin, mutta ei kovin käytännöllinen.
                                 Rappiolla, mutta saisikohan vielä pelastettua.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti