tiistai 19. elokuuta 2014

Hei, mä maalaan taas ja tapetoin!

Päivä alkoi kello 06.30. Paljon kahvia, pari paahdettua ruisleivän palasta, karviaismarjoja. Nukutti niin vietävästi. Uuden puhelimen laturi oli unohtunut mökille, eikun uutta ostamaan. Erikoisliikkeet olisivivat auenneet vasta kymmeneltä, mutta Anttilasta löytyi sopiva laturi.
Siitä sitten Terraan, mistä ostin maalarinteippiä ja lattioiden suojapaperia. Olisi siellä ollut tarjolla oikea tapetointipöytäkin hintaan 15,95 e, mutta en raaskinut ostaa. Hieman halvemman suojapaperin päällä tapetointi onnistunee, ja suojapaperia voi käyttää sitten siihen varsinaiseen suojaamiseenkin, kun maalaan seiniä ja kattoa.

Kaikki pienet remonttiin hankittavat tilpehöörit maksavat aika kamalasti, kun ryhtyy ynnäämään. Aina puhutaan vain maalien ja tapettien hinnoista, mutta eivät ne itsekseen toimi. Pensselitkin ovat kalliita. Jos ei muista heti pestä pensseliä käytön jälkeen, saa sen viskata roskiin. Silmälasit pitää olla kaiken aikaa lähettyvillä. Maalipurkkien ym. tarveaineiden tuotetekstit ovat niin pientä pränttiä, että parempi olisi pitää suurennuslasiakin esillä. Milloin pensselit pestään vedellä, milloin tärpätillä. Sanomattakin on selvää, vaikka sanonkin, että jos pensseli pestään vedellä, maali on silloin vesiohenteinen, jos taas tärpätillä, ohenne on tärpätti. Voi tätä älyn riemuvoittoa!

Myös hiontapapereihin ja kaikenlaisiin pikkuhärpäkkeisiin, kuten tapettileikkuriin uppoaa rahaa. Jos leikkurin terä on päässyt ruostumaan, tapetti ei leikkaannu vaan repeää ikävästi. Näin kävi minulle, mutta onneksi se tapahtui, kun vain kokeilin pienellä palalla, miltä tapetti seinällä näyttäisi.

Mutta tähän päivään! Maalaan kohta toiseen kertaan Laama-sävyllä kammarin seinän ja toiseen jo kokeilin ruskeaa Sacher-väriä. Kolmannessa on hirsi ja neljännessä (ikkunasivulla) Gobeliini-niminen tapetti. Katsotaan nyt, mitä ehdin, sillä kirjoitustöitäkin pitäisi tehdä.

                       Sorry, kuva on epäskarppi, mutta pidin toisella kädellä tapetista ja toisella otin kuvan.
                                    Hirsiseinän vain siistin ja anti olla siinä silleen.

Maalit Tikkurila, tapetti Tapettitehdas Pihlgren & Ritola.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...