Siirry pääsisältöön

Hei, mä maalaan taas ja tapetoin!

Päivä alkoi kello 06.30. Paljon kahvia, pari paahdettua ruisleivän palasta, karviaismarjoja. Nukutti niin vietävästi. Uuden puhelimen laturi oli unohtunut mökille, eikun uutta ostamaan. Erikoisliikkeet olisivivat auenneet vasta kymmeneltä, mutta Anttilasta löytyi sopiva laturi.
Siitä sitten Terraan, mistä ostin maalarinteippiä ja lattioiden suojapaperia. Olisi siellä ollut tarjolla oikea tapetointipöytäkin hintaan 15,95 e, mutta en raaskinut ostaa. Hieman halvemman suojapaperin päällä tapetointi onnistunee, ja suojapaperia voi käyttää sitten siihen varsinaiseen suojaamiseenkin, kun maalaan seiniä ja kattoa.

Kaikki pienet remonttiin hankittavat tilpehöörit maksavat aika kamalasti, kun ryhtyy ynnäämään. Aina puhutaan vain maalien ja tapettien hinnoista, mutta eivät ne itsekseen toimi. Pensselitkin ovat kalliita. Jos ei muista heti pestä pensseliä käytön jälkeen, saa sen viskata roskiin. Silmälasit pitää olla kaiken aikaa lähettyvillä. Maalipurkkien ym. tarveaineiden tuotetekstit ovat niin pientä pränttiä, että parempi olisi pitää suurennuslasiakin esillä. Milloin pensselit pestään vedellä, milloin tärpätillä. Sanomattakin on selvää, vaikka sanonkin, että jos pensseli pestään vedellä, maali on silloin vesiohenteinen, jos taas tärpätillä, ohenne on tärpätti. Voi tätä älyn riemuvoittoa!

Myös hiontapapereihin ja kaikenlaisiin pikkuhärpäkkeisiin, kuten tapettileikkuriin uppoaa rahaa. Jos leikkurin terä on päässyt ruostumaan, tapetti ei leikkaannu vaan repeää ikävästi. Näin kävi minulle, mutta onneksi se tapahtui, kun vain kokeilin pienellä palalla, miltä tapetti seinällä näyttäisi.

Mutta tähän päivään! Maalaan kohta toiseen kertaan Laama-sävyllä kammarin seinän ja toiseen jo kokeilin ruskeaa Sacher-väriä. Kolmannessa on hirsi ja neljännessä (ikkunasivulla) Gobeliini-niminen tapetti. Katsotaan nyt, mitä ehdin, sillä kirjoitustöitäkin pitäisi tehdä.

                       Sorry, kuva on epäskarppi, mutta pidin toisella kädellä tapetista ja toisella otin kuvan.
                                    Hirsiseinän vain siistin ja anti olla siinä silleen.

Maalit Tikkurila, tapetti Tapettitehdas Pihlgren & Ritola.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti