Siirry pääsisältöön

Hei, mä maalaan taas ja tapetoin!

Päivä alkoi kello 06.30. Paljon kahvia, pari paahdettua ruisleivän palasta, karviaismarjoja. Nukutti niin vietävästi. Uuden puhelimen laturi oli unohtunut mökille, eikun uutta ostamaan. Erikoisliikkeet olisivivat auenneet vasta kymmeneltä, mutta Anttilasta löytyi sopiva laturi.
Siitä sitten Terraan, mistä ostin maalarinteippiä ja lattioiden suojapaperia. Olisi siellä ollut tarjolla oikea tapetointipöytäkin hintaan 15,95 e, mutta en raaskinut ostaa. Hieman halvemman suojapaperin päällä tapetointi onnistunee, ja suojapaperia voi käyttää sitten siihen varsinaiseen suojaamiseenkin, kun maalaan seiniä ja kattoa.

Kaikki pienet remonttiin hankittavat tilpehöörit maksavat aika kamalasti, kun ryhtyy ynnäämään. Aina puhutaan vain maalien ja tapettien hinnoista, mutta eivät ne itsekseen toimi. Pensselitkin ovat kalliita. Jos ei muista heti pestä pensseliä käytön jälkeen, saa sen viskata roskiin. Silmälasit pitää olla kaiken aikaa lähettyvillä. Maalipurkkien ym. tarveaineiden tuotetekstit ovat niin pientä pränttiä, että parempi olisi pitää suurennuslasiakin esillä. Milloin pensselit pestään vedellä, milloin tärpätillä. Sanomattakin on selvää, vaikka sanonkin, että jos pensseli pestään vedellä, maali on silloin vesiohenteinen, jos taas tärpätillä, ohenne on tärpätti. Voi tätä älyn riemuvoittoa!

Myös hiontapapereihin ja kaikenlaisiin pikkuhärpäkkeisiin, kuten tapettileikkuriin uppoaa rahaa. Jos leikkurin terä on päässyt ruostumaan, tapetti ei leikkaannu vaan repeää ikävästi. Näin kävi minulle, mutta onneksi se tapahtui, kun vain kokeilin pienellä palalla, miltä tapetti seinällä näyttäisi.

Mutta tähän päivään! Maalaan kohta toiseen kertaan Laama-sävyllä kammarin seinän ja toiseen jo kokeilin ruskeaa Sacher-väriä. Kolmannessa on hirsi ja neljännessä (ikkunasivulla) Gobeliini-niminen tapetti. Katsotaan nyt, mitä ehdin, sillä kirjoitustöitäkin pitäisi tehdä.

                       Sorry, kuva on epäskarppi, mutta pidin toisella kädellä tapetista ja toisella otin kuvan.
                                    Hirsiseinän vain siistin ja anti olla siinä silleen.

Maalit Tikkurila, tapetti Tapettitehdas Pihlgren & Ritola.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti