keskiviikko 27. elokuuta 2014

Muurin paljastusta ja katon maalausta

Tänään oli vuorossa yläkerran tuleva keittiö. Toisessa kammarissa on vielä tehtävä lattian hionta ja maalaus, parrujen asennus kattoon seka listat. Toisessa puolestaan pitää tapetoida ja maalata lattia loppuun.
Keittiössä on kamina. Muurin sivut oli vedetty umpeen, (kipsi?)levytetty, listoitettu  ja tapetoitu. Pitihän se muuri paljastaa ja myös palomuuri takaa. Mikä näky! Kaksi kerrosta tapettia, tervalle tuoksuvia mustia läikkiä, muurin rosoisuutta. Tapetissa oli juuri samaa henkeä kuin Pikkurokokoo-nimisessä tapetissa, jonka olin hankkinut harmaasävyiseen kammariin. Melkein kuin kaksi marjaa.
Tapettien alla vasten muuria oli vanhoja sanomalehtiä. Ensimmäiseksi silmiini osui ilmoitus "Tanssiaiset". Aika hauska.

Olenkohan kahjo, jos jätän muurin tuollaiseksi? Siis olen. Ehkä siistin vain vähän. Takaseinään tulee vaaleaa Retro de Namur -tiililaattaa Wienerbergeriltä. Yhteen sopivat.

Keittiön katto alkoi valkaistua vauhdilla. Kun alkuun on päästy, homma etenee mukavasti. Kunnon vesi- ja kaffepaussit on pidettävä.
Näin meillä kartanolla tänään.
                          Yläkerran keittiön muurin sivulta paljastui kerroksittain katseltavaa.
                         Näin me valkaistaan kattoa!

2 kommenttia:

  1. Hei, mistä aiotte hankkia tuota retro de namur -tiiltä? Olen itsekin himoinnut sitä kotiini, mutta on vaikeuksia löytää jälleenmyyjiä. Taloon.comin verkkokaupasta sitä saa tilattua, mutta päälle tulee toimituskulut. Olisiko sinulla tiedossa jälleenmyyjää/kauppaa, josta voisi käydä itse hakemassa sitä?

    VastaaPoista
  2. Soitin Wienerbergerille. Sieltä annettiin neuvo mennä lähimpään rautakauppaan ja tehdä tilaus heille. Toimitusaika on 3-4 päivää. Noudat tiilet sitten kaupasta. Säästät näin toimituskulut nettikauppaan nähden. Retro de namur -käsinlyödyn tiilen hinta on 1.20 e/kpl. Mukavia muuraushetkiä! Meillä päästään muuraamaan vasta parin viikon päästä. Laitan sitten kuvia.

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...