Siirry pääsisältöön

Muurin paljastusta ja katon maalausta

Tänään oli vuorossa yläkerran tuleva keittiö. Toisessa kammarissa on vielä tehtävä lattian hionta ja maalaus, parrujen asennus kattoon seka listat. Toisessa puolestaan pitää tapetoida ja maalata lattia loppuun.
Keittiössä on kamina. Muurin sivut oli vedetty umpeen, (kipsi?)levytetty, listoitettu  ja tapetoitu. Pitihän se muuri paljastaa ja myös palomuuri takaa. Mikä näky! Kaksi kerrosta tapettia, tervalle tuoksuvia mustia läikkiä, muurin rosoisuutta. Tapetissa oli juuri samaa henkeä kuin Pikkurokokoo-nimisessä tapetissa, jonka olin hankkinut harmaasävyiseen kammariin. Melkein kuin kaksi marjaa.
Tapettien alla vasten muuria oli vanhoja sanomalehtiä. Ensimmäiseksi silmiini osui ilmoitus "Tanssiaiset". Aika hauska.

Olenkohan kahjo, jos jätän muurin tuollaiseksi? Siis olen. Ehkä siistin vain vähän. Takaseinään tulee vaaleaa Retro de Namur -tiililaattaa Wienerbergeriltä. Yhteen sopivat.

Keittiön katto alkoi valkaistua vauhdilla. Kun alkuun on päästy, homma etenee mukavasti. Kunnon vesi- ja kaffepaussit on pidettävä.
Näin meillä kartanolla tänään.
                          Yläkerran keittiön muurin sivulta paljastui kerroksittain katseltavaa.
                         Näin me valkaistaan kattoa!

Kommentit

  1. Hei, mistä aiotte hankkia tuota retro de namur -tiiltä? Olen itsekin himoinnut sitä kotiini, mutta on vaikeuksia löytää jälleenmyyjiä. Taloon.comin verkkokaupasta sitä saa tilattua, mutta päälle tulee toimituskulut. Olisiko sinulla tiedossa jälleenmyyjää/kauppaa, josta voisi käydä itse hakemassa sitä?

    VastaaPoista
  2. Soitin Wienerbergerille. Sieltä annettiin neuvo mennä lähimpään rautakauppaan ja tehdä tilaus heille. Toimitusaika on 3-4 päivää. Noudat tiilet sitten kaupasta. Säästät näin toimituskulut nettikauppaan nähden. Retro de namur -käsinlyödyn tiilen hinta on 1.20 e/kpl. Mukavia muuraushetkiä! Meillä päästään muuraamaan vasta parin viikon päästä. Laitan sitten kuvia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti