Siirry pääsisältöön

Muurin paljastusta ja katon maalausta

Tänään oli vuorossa yläkerran tuleva keittiö. Toisessa kammarissa on vielä tehtävä lattian hionta ja maalaus, parrujen asennus kattoon seka listat. Toisessa puolestaan pitää tapetoida ja maalata lattia loppuun.
Keittiössä on kamina. Muurin sivut oli vedetty umpeen, (kipsi?)levytetty, listoitettu  ja tapetoitu. Pitihän se muuri paljastaa ja myös palomuuri takaa. Mikä näky! Kaksi kerrosta tapettia, tervalle tuoksuvia mustia läikkiä, muurin rosoisuutta. Tapetissa oli juuri samaa henkeä kuin Pikkurokokoo-nimisessä tapetissa, jonka olin hankkinut harmaasävyiseen kammariin. Melkein kuin kaksi marjaa.
Tapettien alla vasten muuria oli vanhoja sanomalehtiä. Ensimmäiseksi silmiini osui ilmoitus "Tanssiaiset". Aika hauska.

Olenkohan kahjo, jos jätän muurin tuollaiseksi? Siis olen. Ehkä siistin vain vähän. Takaseinään tulee vaaleaa Retro de Namur -tiililaattaa Wienerbergeriltä. Yhteen sopivat.

Keittiön katto alkoi valkaistua vauhdilla. Kun alkuun on päästy, homma etenee mukavasti. Kunnon vesi- ja kaffepaussit on pidettävä.
Näin meillä kartanolla tänään.
                          Yläkerran keittiön muurin sivulta paljastui kerroksittain katseltavaa.
                         Näin me valkaistaan kattoa!

Kommentit

  1. Hei, mistä aiotte hankkia tuota retro de namur -tiiltä? Olen itsekin himoinnut sitä kotiini, mutta on vaikeuksia löytää jälleenmyyjiä. Taloon.comin verkkokaupasta sitä saa tilattua, mutta päälle tulee toimituskulut. Olisiko sinulla tiedossa jälleenmyyjää/kauppaa, josta voisi käydä itse hakemassa sitä?

    VastaaPoista
  2. Soitin Wienerbergerille. Sieltä annettiin neuvo mennä lähimpään rautakauppaan ja tehdä tilaus heille. Toimitusaika on 3-4 päivää. Noudat tiilet sitten kaupasta. Säästät näin toimituskulut nettikauppaan nähden. Retro de namur -käsinlyödyn tiilen hinta on 1.20 e/kpl. Mukavia muuraushetkiä! Meillä päästään muuraamaan vasta parin viikon päästä. Laitan sitten kuvia.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti