keskiviikko 27. elokuuta 2014

Navetan ylisien antia

Lähdin tutkimaan, mitä rekvisiittaa kunnostettaviin huoneisiin löytyisi navetan ylisiltä. En meinannut uskoa silmiäni, kun aloin penkoa vanhaa, rikkoontunut puuarkkua. Se oli täynnä vanhoja, koiden ja hiirien syömiä vaatteita. Mutta yksi oli ihan ehjä: tämä pienen pieni täplämekko. Ei liene vaikea arvata, mihin huoneeseen se tulee. Siihen, jonka ruskea seinä on juuri tämän mekon värinen.

Sattumaako, että kaulan tuotelapussa lukee Kaarina, myös 36 ja 10. Minun kolmas etunimeni on Kaarina, olen tavannut rakkauteni eli Pertin 36-vuotiaana (merkittävät numerot minulle) ja kymppi on vain muuten minun suosikkinumeroitani, kun esimerkiksi lottoan. Mekko on siis kokoa 36. Made in Finland viittaisi Porin Puuvillaan tai PMK:hon, joka markkinoi suomalaisten puuvillatehtaiden tuotantoa. Itsekin olen pyörähdellyt lavalla PMK:n mannekiinina, mutta tämä mekko on hieman aikaisempaa tuotantoa. Se näyttäisi olevan 60-luvun lopulta. Aitoa keinokuitua taatusti.

Kerrassaan hieno löytö. Kiitos navetanvintti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...