torstai 21. elokuuta 2014

Pensselinpesijää kohtasi upea näky taivaalla

Pensseleiden pesuun pihalle, jossa paljon saaveissa sadevettä. Mikäs meteli taivaalta kuuluu? Äänet tulevat yhä lähemmäksi, mutta mitään ei näy. Kunnes kuusi kurkea ilmestyy puiden ja pilvien takaa taivaalle. Linnut alkavat muodostaa auraa vielä haparoiden. Kaikki linnut eivät edes mahdu samaan kuvaan. Tasan kotimäkemme yläpuolella ne saavat auran tehdyksi ja sukeltavat taivaansineen ikään kuin onnellisina suorituksestaan.

Pian tulee seuraava ryhmä, jossa lentää yhdeksän kurkea. Ja sama näytelmä. Mäellä ne muodostavat kauniin auran ja nauraa kirkuen poistuvat etelän suuntaan.

Mäellämme on varmasti yksi Suomen suurimmista kivinavetoista, pituutta sillä on peräti 70 metriä yhteen suuntaan ja toiseenkin kymmeniä metrejä. Navetta tekee suorakulman. Katot näkyvät varmasti hyvinkin korkealle taivaalla. Varmasti toimivat linnuille oivana maamerkkinä: ne tuumaavat, että tuossapa tehdään aloitusaura ja jatketaan eteenpäin. Jossakin syntyy sitten se suurempi muodostelma, mutta vielä ei tainnut olla se lopullisen lähdön hetki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...