Siirry pääsisältöön

Retro de Namur -sisustustiiliä keittiön seinään

Tilasin eilen Wienerbergeriltä tulevan yläkerran keittiön yhteen seinään Retro de Namur -tiililaattaa. Iso kuorma-auto kaartoi pihaan äsken ja toi laatat. Hämmästyttävän nopeaa toimintaa! Vielä en ole avannut lavaa, mutta voitte käydä katsomassa osoitteesta www.wienerberger.com, miltä näyttävät käsinlyödyt Retro de Namur -tiilet valmiiksi asennettuina. Laitan tiiliseinästä kuvan myös näille sivuille, olkaa hyvä.

Laatta muistuttaa vanhaa purkutiiltä. On sopivan rouhea minun makuuni. Yrityksen sivuilla on myös laatan seinään kiinnittämisen opetusvideo. Kaikkihan näyttää ammattilaisen tekemänä helpolta, mutta katsotaan nyt, miten selviydymme kotikonstein.
.

Keittiön sisustus tulee olemaan hyvin rustiikkinen. Ainakin satavuotiaasta navetasta tiskipöydäksi otan karjakeittiön tiskialtaan. Siinä on tuhdit raakalautajalat ja valtava tiskiallas. Sen sisään pitää kehitellä jokin pienempi allas  - suuri jää koristeeksi ympärille. Huoneen kattoon tulevat feikkiparrut. Parruja löysin navetan ylisiltä. Lattiasta revin laminaatit, paljastan lautalattian ja maalaan sen valkoiseksi.
Sisustuksen yksityiskohdat hahmottuvat myöhemmin, mutta 1700-luvulta peräisin olevasta makasiinista tulee sinne varmasti pari oluttynnyriä työtasoiksi, seinälle lautastelineeksi puinen, koristeellinen hylly jne.

Huomaan, miten kiva on suunnitella, mutta se työ, mikä pitää suunnitelman toteuttamiseksi tehdä, vaatii hermoa ja ennen kaikkea aikaa. En millään malttaisi odottaa, mutta lienee pakko. Mitään ei saa, ellei tee lujasti töitä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti