keskiviikko 13. elokuuta 2014

Retro de Namur -sisustustiiliä keittiön seinään

Tilasin eilen Wienerbergeriltä tulevan yläkerran keittiön yhteen seinään Retro de Namur -tiililaattaa. Iso kuorma-auto kaartoi pihaan äsken ja toi laatat. Hämmästyttävän nopeaa toimintaa! Vielä en ole avannut lavaa, mutta voitte käydä katsomassa osoitteesta www.wienerberger.com, miltä näyttävät käsinlyödyt Retro de Namur -tiilet valmiiksi asennettuina. Laitan tiiliseinästä kuvan myös näille sivuille, olkaa hyvä.

Laatta muistuttaa vanhaa purkutiiltä. On sopivan rouhea minun makuuni. Yrityksen sivuilla on myös laatan seinään kiinnittämisen opetusvideo. Kaikkihan näyttää ammattilaisen tekemänä helpolta, mutta katsotaan nyt, miten selviydymme kotikonstein.
.

Keittiön sisustus tulee olemaan hyvin rustiikkinen. Ainakin satavuotiaasta navetasta tiskipöydäksi otan karjakeittiön tiskialtaan. Siinä on tuhdit raakalautajalat ja valtava tiskiallas. Sen sisään pitää kehitellä jokin pienempi allas  - suuri jää koristeeksi ympärille. Huoneen kattoon tulevat feikkiparrut. Parruja löysin navetan ylisiltä. Lattiasta revin laminaatit, paljastan lautalattian ja maalaan sen valkoiseksi.
Sisustuksen yksityiskohdat hahmottuvat myöhemmin, mutta 1700-luvulta peräisin olevasta makasiinista tulee sinne varmasti pari oluttynnyriä työtasoiksi, seinälle lautastelineeksi puinen, koristeellinen hylly jne.

Huomaan, miten kiva on suunnitella, mutta se työ, mikä pitää suunnitelman toteuttamiseksi tehdä, vaatii hermoa ja ennen kaikkea aikaa. En millään malttaisi odottaa, mutta lienee pakko. Mitään ei saa, ellei tee lujasti töitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...