Siirry pääsisältöön

Retro de Namur -sisustustiiliä keittiön seinään

Tilasin eilen Wienerbergeriltä tulevan yläkerran keittiön yhteen seinään Retro de Namur -tiililaattaa. Iso kuorma-auto kaartoi pihaan äsken ja toi laatat. Hämmästyttävän nopeaa toimintaa! Vielä en ole avannut lavaa, mutta voitte käydä katsomassa osoitteesta www.wienerberger.com, miltä näyttävät käsinlyödyt Retro de Namur -tiilet valmiiksi asennettuina. Laitan tiiliseinästä kuvan myös näille sivuille, olkaa hyvä.

Laatta muistuttaa vanhaa purkutiiltä. On sopivan rouhea minun makuuni. Yrityksen sivuilla on myös laatan seinään kiinnittämisen opetusvideo. Kaikkihan näyttää ammattilaisen tekemänä helpolta, mutta katsotaan nyt, miten selviydymme kotikonstein.
.

Keittiön sisustus tulee olemaan hyvin rustiikkinen. Ainakin satavuotiaasta navetasta tiskipöydäksi otan karjakeittiön tiskialtaan. Siinä on tuhdit raakalautajalat ja valtava tiskiallas. Sen sisään pitää kehitellä jokin pienempi allas  - suuri jää koristeeksi ympärille. Huoneen kattoon tulevat feikkiparrut. Parruja löysin navetan ylisiltä. Lattiasta revin laminaatit, paljastan lautalattian ja maalaan sen valkoiseksi.
Sisustuksen yksityiskohdat hahmottuvat myöhemmin, mutta 1700-luvulta peräisin olevasta makasiinista tulee sinne varmasti pari oluttynnyriä työtasoiksi, seinälle lautastelineeksi puinen, koristeellinen hylly jne.

Huomaan, miten kiva on suunnitella, mutta se työ, mikä pitää suunnitelman toteuttamiseksi tehdä, vaatii hermoa ja ennen kaikkea aikaa. En millään malttaisi odottaa, mutta lienee pakko. Mitään ei saa, ellei tee lujasti töitä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti