Siirry pääsisältöön

Tapetointia monta tuntia

Piti vain hujauttaa tapetit seinälle. Oliko valmiuksia? Ei todellakaan. Oliko taitoja? Ei todellakaan. Oliko intoa? Kyllä ja sitkeyttä sitäkin enemmän.
Ensin ostamaan pahvista tapetointipöytää ja liisteriä. Yhteensä 30 euroa. Aikaisemmin olin jo hankkinut liisteröintipensselin ja -lastan.
Tapetoinnissa tarvittiin myös mittaa ja tapettileikkuria. Sairaalahanskat, samanlaiset, joilla olin kerännyt vadelmia, olivat hyvät myös tähän hommaan.
Pelkät valmistelut ja vuotien leikkaaminen sopivan mittaisiksi kuviointikohdistuksineen otti koville ja vei aikaa.
Gobeliini-tapetti kuuluu Tapettitehtaan rokokoo-tapettien sarjaan. Minusta siinä on juuri oikeanlaista henkeä ikkunaseinään.

Voi vietävä, miten vaikeaa tapetointi oli. Ikkunan ympärille tapetin kiinnittäminen on yhtä kidutusta. Olin lopulta aika pahasti liisteröitynyt itsekin saatuani tapetin edes joten kuten paikalleen. Kohdistus oli tarkkaa puuhaa. Tapetti myös repeili, kun yritin väkisin muuttaa sen laskeutumissuuntaa. Meinasi tulla rakoja ja vastaavasti reunat pyrkivät menemään päällekkäin.

Lähellä lattianrajaa kulkevat lämpöputket aiheuttivat pulmia. Lopulta kutsuin elämänkumppanini apuun, ja hän "venytti" putkia sen verran ulospäin, että sain tyrkättyä tapettia väliin ja pudotettua sen lattianrajaan saakka. Seinän kummallekin reunalle jäi noin kymmenen sentin levyinen ja koko seinän mittainen alue, johon piti taitavasti leikaten hakea kuviointiin sopivat pätkät.
Lopulta rakas auttaja hoiti leikkaukset itse, minä pidin vuotaa paikallaan.

Jotain jäi huomiseksikin. Mm. parinkymmenen sentin pituinen ja kymmenen sentin levyinen kolo, jonka kummallakin puolella kuviointi on hieman nyrjähtänyt eli ei ihan samalla tasolla. Ehkä järki toimii yön aikana ja ratkaisu tähän päivänpolttavaan asiaan löytyy.


 Tein varmaan virheen, kun tapetoin ensin ikkunan yläpuolisen seinän. No, pätkitystä piti joka tapauksessa tehdä.
                         Kyllä. Seinä on yritetty tasoittaa parhaan taidon tai paremminkin tahdon mukaan.
                Tapetin pujottaminen lämpöputkien takaa seinälle on kinkkinen juttu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti