perjantai 22. elokuuta 2014

Tapetointia monta tuntia

Piti vain hujauttaa tapetit seinälle. Oliko valmiuksia? Ei todellakaan. Oliko taitoja? Ei todellakaan. Oliko intoa? Kyllä ja sitkeyttä sitäkin enemmän.
Ensin ostamaan pahvista tapetointipöytää ja liisteriä. Yhteensä 30 euroa. Aikaisemmin olin jo hankkinut liisteröintipensselin ja -lastan.
Tapetoinnissa tarvittiin myös mittaa ja tapettileikkuria. Sairaalahanskat, samanlaiset, joilla olin kerännyt vadelmia, olivat hyvät myös tähän hommaan.
Pelkät valmistelut ja vuotien leikkaaminen sopivan mittaisiksi kuviointikohdistuksineen otti koville ja vei aikaa.
Gobeliini-tapetti kuuluu Tapettitehtaan rokokoo-tapettien sarjaan. Minusta siinä on juuri oikeanlaista henkeä ikkunaseinään.

Voi vietävä, miten vaikeaa tapetointi oli. Ikkunan ympärille tapetin kiinnittäminen on yhtä kidutusta. Olin lopulta aika pahasti liisteröitynyt itsekin saatuani tapetin edes joten kuten paikalleen. Kohdistus oli tarkkaa puuhaa. Tapetti myös repeili, kun yritin väkisin muuttaa sen laskeutumissuuntaa. Meinasi tulla rakoja ja vastaavasti reunat pyrkivät menemään päällekkäin.

Lähellä lattianrajaa kulkevat lämpöputket aiheuttivat pulmia. Lopulta kutsuin elämänkumppanini apuun, ja hän "venytti" putkia sen verran ulospäin, että sain tyrkättyä tapettia väliin ja pudotettua sen lattianrajaan saakka. Seinän kummallekin reunalle jäi noin kymmenen sentin levyinen ja koko seinän mittainen alue, johon piti taitavasti leikaten hakea kuviointiin sopivat pätkät.
Lopulta rakas auttaja hoiti leikkaukset itse, minä pidin vuotaa paikallaan.

Jotain jäi huomiseksikin. Mm. parinkymmenen sentin pituinen ja kymmenen sentin levyinen kolo, jonka kummallakin puolella kuviointi on hieman nyrjähtänyt eli ei ihan samalla tasolla. Ehkä järki toimii yön aikana ja ratkaisu tähän päivänpolttavaan asiaan löytyy.


 Tein varmaan virheen, kun tapetoin ensin ikkunan yläpuolisen seinän. No, pätkitystä piti joka tapauksessa tehdä.
                         Kyllä. Seinä on yritetty tasoittaa parhaan taidon tai paremminkin tahdon mukaan.
                Tapetin pujottaminen lämpöputkien takaa seinälle on kinkkinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...