Siirry pääsisältöön

Inspiraatiomatkalla navetassa

Joskus pitää inspiroitua, jotta voisi jatkaa rutiinihommia. Menin kameran kanssa navettaan, joka pitäisi ehdottomasti siivota turhasta roinasta ennen talvea. Yksin enkä kaksinkaan siihen pysty  - tarvitaan talkoot. Otin jo talkoovakuutuksenkin siltä varalta.

Navetassa, niin hienon kuin siitä kovalla työllä saisikin, on hurjan paljon tekemistä. Pelkästään kaiken maailman öljykanistereita  - jopa rikkihappoa löytyi nurkista. Kaiken mokomaksi katto vuotaa useasta kohtaa. Tyhjien pahvilaatikoiden takaa löytyi makean näköinen valkoinen ovi, joka johtaisi suoraan vadelmatarhaani.  Oven ulkopuolella vain kasvaa isoja pensaita, joten ei parane yrittää ulos ennen kuin pensaat on kaadettu.

Kartanon vanhat ikkunat lepäävät rauhassa yhdessä karsinassa. Ostaisikohan kukaan niitä? Ruskean rustiikkisen oven otan talteen ja teen siitä vaikka kiskoilla kulkevan liukuoven erottamaan kodinhoitohuoneen kylppäristä.

Viikatteita roikkuu kattopalkeista. Sähkökeskuksen raakalautaseinät ovat huomattavan upeat erivärisine lautoineen.

Kiva sininen potkukelkka on nostettu kattopalkeille. Hyvä, sieltä saan sen talvella käyttöön. Karjakeittiön pesuallas tulee yläkerran keittiön altaaksi. Kaikenlaiset maatyökalut, joiden käyttötarkoitusta en pysty kuin arvailemaan, tulevat rustiikkikeittiön koristeiksi tai tuunailen niistä käyttöesineitä.

Mutta oi ja voi. En voi kerralla selvitä tästä. En myöskään malttaisi odotella ensi kevättä. Saisinkohan kyläläisistä talkooapua roinan siirtelyyn?
                                                         Mieli-ikkunani navetassa.
                                                       Ovi rustiikkiin kylppäriin.
                                                    Muuten vain kauniita.
                                       Tykkään tästä seinästä ja ovesta.
                                 Mehiläislaatikoita. Mitäs näillä tekisin?
                                    Rojun takaa löytyi ovi, joka vie vadematarhaan.
                                            Pyörät pitäisi pelastaa.
                                             Hyvä tietää, että talveksi on vauhdikas menopeli.
                                            Karjakeittiön allassysteemin vien yläkerran rustiikkiseen keittiöön.
                                                         Katsokaa näitä värejä!
                                  Navetan ovien takana asuu mennyt maailma.
                                     Holvikappelini ovensuu.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti