Siirry pääsisältöön

Listojen maalaamisen vastapainoksi

Syksyinen kierros ulkona tekee hyvää listojen maalaamisen vastapainoksi. Voisiko tylsistyttävämpää puuhastelua ollakaan kuin listojen maalaus? En ihan heti keksi. Siksi en ottanut siitä kuvan kuvaa. Maalasin kaikkiaan neljän huoneen listat: nurkkalistat, kattolistat, jalkalistat, ikkunalistat ja mitä kaikkia niitä voikaan olla.
Lisäksi maalasin harmaan huoneen päätyseinän peräti kolmeen kertaan valkoisella ja sen jälkeen vielä puolipaneeliseinän harmaaksi.
Välillä oli pakko ottaa lisäpotkua sisustamisesta. Kurkkailin nyt jo viittä vaille valmiiseen pikkukammariin (ainoastaan listat puuttuvat), ja suunnittelin sänkyjen paikkoja. Kiikutin pari mattoa lattialle ja sommittelin verhoja. Sitten perääntyminen kauemmaksi ja ihailua. Tunne oli sellainen, että olisi luvattomissa puuhissa eli pitikin äkkiä rientää taas maalausten pariin.

Lähimetsässä, jota nyt ei ihan metsäksi voi sanoa  - paremminkin lehdoksi, metsäsaarekkeeksi, kiertelin ja huomasin, että maailman parhaasta puolukkapaikasta joku olikin jo ehtinyt kerätä marjat. Jätin ne hieman kypsymään pari viikkoa sitten. Niin suuria puolukoita en koskaan ole nähnyt. Ja niitä oli paljon pienellä pläntillä. No, ei tuo harmita. Ehkä se oli jonkun toisen vakiopaikka ja hänenkin löytönsä jo ennen minua.

Keräsin risuja ja käpyjä, joista kehittelen koristeita. Tänään niiden pariin. Pitäisi myös ehtiä tapetoimaan yläkerran ison huoneen yksi seinä ja hioa lattiaa. Pihakin vaatisi huomiota. Patio, jonka kunnostin kesällä on täynnä sembramännyn neulasia, vaahterat tiputtelevat lehtiään ja kaikenlaista silppua on riittämiin. Haravahommat, pensselihommat vai risuaskartelut? Siinäpä taas päivän kysymys. Muuten, tuo sana "pitäisi" on vakiosanojani nykyään.
                                              Naapurin komeita heinärullia.
                                                          Kauniisti maalattu.
                                               Navetan ovet.
                       Navetan seinustalla on pensas, jonka marjoja en tunnista.
                                              Askartelumateriaalia metsästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti