Siirry pääsisältöön

Listojen maalaamisen vastapainoksi

Syksyinen kierros ulkona tekee hyvää listojen maalaamisen vastapainoksi. Voisiko tylsistyttävämpää puuhastelua ollakaan kuin listojen maalaus? En ihan heti keksi. Siksi en ottanut siitä kuvan kuvaa. Maalasin kaikkiaan neljän huoneen listat: nurkkalistat, kattolistat, jalkalistat, ikkunalistat ja mitä kaikkia niitä voikaan olla.
Lisäksi maalasin harmaan huoneen päätyseinän peräti kolmeen kertaan valkoisella ja sen jälkeen vielä puolipaneeliseinän harmaaksi.
Välillä oli pakko ottaa lisäpotkua sisustamisesta. Kurkkailin nyt jo viittä vaille valmiiseen pikkukammariin (ainoastaan listat puuttuvat), ja suunnittelin sänkyjen paikkoja. Kiikutin pari mattoa lattialle ja sommittelin verhoja. Sitten perääntyminen kauemmaksi ja ihailua. Tunne oli sellainen, että olisi luvattomissa puuhissa eli pitikin äkkiä rientää taas maalausten pariin.

Lähimetsässä, jota nyt ei ihan metsäksi voi sanoa  - paremminkin lehdoksi, metsäsaarekkeeksi, kiertelin ja huomasin, että maailman parhaasta puolukkapaikasta joku olikin jo ehtinyt kerätä marjat. Jätin ne hieman kypsymään pari viikkoa sitten. Niin suuria puolukoita en koskaan ole nähnyt. Ja niitä oli paljon pienellä pläntillä. No, ei tuo harmita. Ehkä se oli jonkun toisen vakiopaikka ja hänenkin löytönsä jo ennen minua.

Keräsin risuja ja käpyjä, joista kehittelen koristeita. Tänään niiden pariin. Pitäisi myös ehtiä tapetoimaan yläkerran ison huoneen yksi seinä ja hioa lattiaa. Pihakin vaatisi huomiota. Patio, jonka kunnostin kesällä on täynnä sembramännyn neulasia, vaahterat tiputtelevat lehtiään ja kaikenlaista silppua on riittämiin. Haravahommat, pensselihommat vai risuaskartelut? Siinäpä taas päivän kysymys. Muuten, tuo sana "pitäisi" on vakiosanojani nykyään.
                                              Naapurin komeita heinärullia.
                                                          Kauniisti maalattu.
                                               Navetan ovet.
                       Navetan seinustalla on pensas, jonka marjoja en tunnista.
                                              Askartelumateriaalia metsästä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti