keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Maalauspäivä, niska jumissa

Kuinkas ollakaan, tänäänkin on maalauspäivä. Sain aikamoisen urakan tehtyä yläkerrassa. Maalatessani mietin, mitähän seuraavat sukupolvet tuumaavat nykyisestä valkoisen, harmaan ja mustan käytöstä. Pitävät varmaan meitä (minua) ihan pöhkönä.

Nyt täytyy tähdentää, etten missään nimessä ole entisöimässä yläkertaa. Entisöinti menisi pieleen, jos näitä värejä laittaisin. Yläkertaa ei voi entisöidä. Asuinhuoneet sinne on rakennettu vasta 80-90-luvuilla. Siksi voin leikitellä hieman trendiväreillä ja maalata raakalautaa harmaanmustaksi ja valkoiseksi. Pikkukammareihin yritän saada vanhaa henkeä tapettien ja hillittyjen värisävyjen välityksellä.

Ensin maalasin toiseen kertaan pikkukammarin lattian valkoisella. Vieläkin näyttäisi siltä, että pitäisi vetää kolmas kerros varsinkin paikkoihin, missä on ollut lakattua ponttilautaa alla. Suurin osa lattiasta on maalattu vaaleankeltaisella, jota hioin ja vedin siihen sitten päälle tuttua Betoluxia.

Ja onnittelut itselleni: en maalannut tänäänkään itseäni nurkkaan vaan peräännyin määrätietoisesti ovea kohti. Ette usko, miltä näytän kun maalaan: minulla on päässäni turkoosi Hankkija Maatalous -tekstinen lippis, päälläni musta toppi ja mustat pikkupökät, ei muuta. Menikö tämä jo sensuurin puolelle? Maaliläiskät reisissä ja käsivarsissa kuuluvat asiaan. Pölähtänyt ilme, tottakai.

Seuraavaksi siirryin tulevaan työhuoneeseeni, johon tulee valkoista, puunväriä ja harmaata. Tapettitehtaan Biedermeyer-tapetissa on tilkka harmaata ja hennon liilahtavaa. Valkoista kolmeen seinään ja raakalautaväliseinän pätkään lähes mustaa. Raakalauta imee valtavasti maalia, tämä varoituksena niille, jotka miettivät, riittääkö yksi litra vai 2,7. Kuvan pätkä nieli varmasti runsaan litran.

Niskat jumissa, sattuu ja pistää varsinkin oikeanpuoleiseen pensselitätikäteen.

Ulkona on kaunista, siellä odottelee vielä pari kattopalkkia maalausta + karjakeittiöstä pihalle roudattu IHANA tiskiallas, joka ensin pitää pestä ja sen jälkeen pöydän jalat pitää käsitellä. En tiedä vielä millä. Aika hienot olisivat ilman mitään maalia.

No niin, kuvia vielä niin pääsette näkemään päivän saldon.
                          Tässä vaiheessa maalattu valkoiseksi ainostaan ikkunapääty.
               Kertaalleen maalattu ikkunapääty ja raakalautaseinäke.
Paloma Paulan valinnat omaan työhuoneeseensa. Tykkään. Alla pikkukammari, jonka valmistuminen kestää ja kestää. Enää kattopalkit ja listat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...