Siirry pääsisältöön

Maalauspäivä, niska jumissa

Kuinkas ollakaan, tänäänkin on maalauspäivä. Sain aikamoisen urakan tehtyä yläkerrassa. Maalatessani mietin, mitähän seuraavat sukupolvet tuumaavat nykyisestä valkoisen, harmaan ja mustan käytöstä. Pitävät varmaan meitä (minua) ihan pöhkönä.

Nyt täytyy tähdentää, etten missään nimessä ole entisöimässä yläkertaa. Entisöinti menisi pieleen, jos näitä värejä laittaisin. Yläkertaa ei voi entisöidä. Asuinhuoneet sinne on rakennettu vasta 80-90-luvuilla. Siksi voin leikitellä hieman trendiväreillä ja maalata raakalautaa harmaanmustaksi ja valkoiseksi. Pikkukammareihin yritän saada vanhaa henkeä tapettien ja hillittyjen värisävyjen välityksellä.

Ensin maalasin toiseen kertaan pikkukammarin lattian valkoisella. Vieläkin näyttäisi siltä, että pitäisi vetää kolmas kerros varsinkin paikkoihin, missä on ollut lakattua ponttilautaa alla. Suurin osa lattiasta on maalattu vaaleankeltaisella, jota hioin ja vedin siihen sitten päälle tuttua Betoluxia.

Ja onnittelut itselleni: en maalannut tänäänkään itseäni nurkkaan vaan peräännyin määrätietoisesti ovea kohti. Ette usko, miltä näytän kun maalaan: minulla on päässäni turkoosi Hankkija Maatalous -tekstinen lippis, päälläni musta toppi ja mustat pikkupökät, ei muuta. Menikö tämä jo sensuurin puolelle? Maaliläiskät reisissä ja käsivarsissa kuuluvat asiaan. Pölähtänyt ilme, tottakai.

Seuraavaksi siirryin tulevaan työhuoneeseeni, johon tulee valkoista, puunväriä ja harmaata. Tapettitehtaan Biedermeyer-tapetissa on tilkka harmaata ja hennon liilahtavaa. Valkoista kolmeen seinään ja raakalautaväliseinän pätkään lähes mustaa. Raakalauta imee valtavasti maalia, tämä varoituksena niille, jotka miettivät, riittääkö yksi litra vai 2,7. Kuvan pätkä nieli varmasti runsaan litran.

Niskat jumissa, sattuu ja pistää varsinkin oikeanpuoleiseen pensselitätikäteen.

Ulkona on kaunista, siellä odottelee vielä pari kattopalkkia maalausta + karjakeittiöstä pihalle roudattu IHANA tiskiallas, joka ensin pitää pestä ja sen jälkeen pöydän jalat pitää käsitellä. En tiedä vielä millä. Aika hienot olisivat ilman mitään maalia.

No niin, kuvia vielä niin pääsette näkemään päivän saldon.
                          Tässä vaiheessa maalattu valkoiseksi ainostaan ikkunapääty.
               Kertaalleen maalattu ikkunapääty ja raakalautaseinäke.
Paloma Paulan valinnat omaan työhuoneeseensa. Tykkään. Alla pikkukammari, jonka valmistuminen kestää ja kestää. Enää kattopalkit ja listat.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti