perjantai 19. syyskuuta 2014

Pikkukammarin ensimmäinen huonekalu: kukkapöytä!

Juuri ennen kuin hyppäsin autoon suuntana MÖKKI, sain väläyksen viedä melkein valmiiseen yläkerran pikkukammariin sen ensimmäinen huonekalu. Varma valinta se oli. Nimittäin jo päivällä päätin, että vierasverannalla edelleen kukkiva pikkuposliinikukka saa kunnian päästä ilta illalta kylmenevältä verannalta sisään lämpimään. Ja se huonekalu on tietenkin kukan alla oleva kukkapöytä. Se puolestaan on oman mummoni kukkapöytä Savosta Leppävirralta.

Kun nousin natisevia portaita yläkertaan juttelin kukalle ja kiitin sitä kesästä ja kukinnasta. Pikkuposliinikukka (kukka on oikeasti sen niminen) on nimittäin kukkinut koko kesän. Sen tuoksu on ollut voimakkaimmillaan iltaisin ja aamuisin. Öisin en ole käynyt nuuhkimassa, mutta yöllä tuoksu on kaikkein väkevin.

Asetin kukan ikkunan eteen. Ikkunankarmin yläpuolelle naulasin kultaisen koristelistan, jonka löysin jo ainakin 15 vuotta sitten Katajanokalta roskiksesta. Kaikki nämä vuodet lista on ollut jossain varastossa. Nyt pyyhin siitä pölyt pois ja otin käyttöön. Minusta lista on todella kaunis. Sen ympäri voi kieputtaa verhoa jos haluaa.

Työhuoneen valmistuminen saattaa kestää enää viikon. Riippuu paljon siitä, koska maalit tulevat Tikkurilalta. Tilattu on lateksia pohjaksi ja päälle vaaleanharmaata Betolux Akvaa. Tämä lattia on ongelmallinen, koska sitä ei voida ottaa puulle. Lattia on koottu linoleumlaatoista ja laattojen alla on jotain levyä. Eihän se mitään, mutta ikkunan edestä aina seinäkkeeseen ja puoleen väliin lattiaa saakka alla on raput alakertaan. Ne on ilmeisesti 80-luvulla pantu umpeen.
Minulla ei yksinkertaisesti ole taloudellista mahdollisuutta näin suureen remonttiin. En voi aukaista koko lattiaa, vaikka kuinka haluaisin. Ehkä sitten joskus, kun talous tasaantuu... Pysyykö maali linoleumissa, ei hajuakaan. Tikkurilan maalilinja ei suosittele muovin maalaamista, mutta haluan kokeilla. Kovalla kulutuksella lattia ei tule olemaan, joten saattanee kestääkin ihan hyvin.

Ikkunaseinä on siis maalattu tässä yön aikana toiseen kertaan valkoisella. Paneeliseinä maalattiin mustaksi. Tapetin laitan vasemmanpuoleiselle seinälle heti maanantaina. Lupaan.
Ihmeesti tuota rojua kertyy lattioille. On suojapaperia, muovia, ruuvia, naulaa, vasaraa, liisteriä, maalipurkkia, listaa, lautaa, porakonetta, jakkaraa, harjaa ja rikkalapio sekä roskia, pölyä ja kaiken kattavaa silppua. Mietin lakaistessani remppajätettä, että tätäkin jotkut tekevät ihan ammatikseen. Nostan hattua, kumarran ja pokkaan kaikille teollisuussiivoojille. Paskatyö, mutta senkin joku tekee!
Pikkuposliinikukka jäi yksin melkein valmiiseen pikkukammariin.


                         Koristelista suoraan roskista, tosin noin 15 vuotta sitten.
Iso on huone ja isosti tekemistä. Alkaa tämäkin muotoutua vähitellen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...