Siirry pääsisältöön

Pikkukammarin ensimmäinen huonekalu: kukkapöytä!

Juuri ennen kuin hyppäsin autoon suuntana MÖKKI, sain väläyksen viedä melkein valmiiseen yläkerran pikkukammariin sen ensimmäinen huonekalu. Varma valinta se oli. Nimittäin jo päivällä päätin, että vierasverannalla edelleen kukkiva pikkuposliinikukka saa kunnian päästä ilta illalta kylmenevältä verannalta sisään lämpimään. Ja se huonekalu on tietenkin kukan alla oleva kukkapöytä. Se puolestaan on oman mummoni kukkapöytä Savosta Leppävirralta.

Kun nousin natisevia portaita yläkertaan juttelin kukalle ja kiitin sitä kesästä ja kukinnasta. Pikkuposliinikukka (kukka on oikeasti sen niminen) on nimittäin kukkinut koko kesän. Sen tuoksu on ollut voimakkaimmillaan iltaisin ja aamuisin. Öisin en ole käynyt nuuhkimassa, mutta yöllä tuoksu on kaikkein väkevin.

Asetin kukan ikkunan eteen. Ikkunankarmin yläpuolelle naulasin kultaisen koristelistan, jonka löysin jo ainakin 15 vuotta sitten Katajanokalta roskiksesta. Kaikki nämä vuodet lista on ollut jossain varastossa. Nyt pyyhin siitä pölyt pois ja otin käyttöön. Minusta lista on todella kaunis. Sen ympäri voi kieputtaa verhoa jos haluaa.

Työhuoneen valmistuminen saattaa kestää enää viikon. Riippuu paljon siitä, koska maalit tulevat Tikkurilalta. Tilattu on lateksia pohjaksi ja päälle vaaleanharmaata Betolux Akvaa. Tämä lattia on ongelmallinen, koska sitä ei voida ottaa puulle. Lattia on koottu linoleumlaatoista ja laattojen alla on jotain levyä. Eihän se mitään, mutta ikkunan edestä aina seinäkkeeseen ja puoleen väliin lattiaa saakka alla on raput alakertaan. Ne on ilmeisesti 80-luvulla pantu umpeen.
Minulla ei yksinkertaisesti ole taloudellista mahdollisuutta näin suureen remonttiin. En voi aukaista koko lattiaa, vaikka kuinka haluaisin. Ehkä sitten joskus, kun talous tasaantuu... Pysyykö maali linoleumissa, ei hajuakaan. Tikkurilan maalilinja ei suosittele muovin maalaamista, mutta haluan kokeilla. Kovalla kulutuksella lattia ei tule olemaan, joten saattanee kestääkin ihan hyvin.

Ikkunaseinä on siis maalattu tässä yön aikana toiseen kertaan valkoisella. Paneeliseinä maalattiin mustaksi. Tapetin laitan vasemmanpuoleiselle seinälle heti maanantaina. Lupaan.
Ihmeesti tuota rojua kertyy lattioille. On suojapaperia, muovia, ruuvia, naulaa, vasaraa, liisteriä, maalipurkkia, listaa, lautaa, porakonetta, jakkaraa, harjaa ja rikkalapio sekä roskia, pölyä ja kaiken kattavaa silppua. Mietin lakaistessani remppajätettä, että tätäkin jotkut tekevät ihan ammatikseen. Nostan hattua, kumarran ja pokkaan kaikille teollisuussiivoojille. Paskatyö, mutta senkin joku tekee!
Pikkuposliinikukka jäi yksin melkein valmiiseen pikkukammariin.


                         Koristelista suoraan roskista, tosin noin 15 vuotta sitten.
Iso on huone ja isosti tekemistä. Alkaa tämäkin muotoutua vähitellen.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti