Siirry pääsisältöön

Välillä oikeissa töissä

Sorry, on venähtänyt muutama päivä viimeisestä päivityksestä. Juu, kyllä olen hieman rempannut, mutta enimmäkseen kuitenkin tehnyt kuvauskeikkoja pitkin Suomea. On näet oltava välillä ihan oikeissa töissä, jotta voisi taas ostaa remppatarvikkeita, maksaa laskuja, käydä kaupassa, syödä ja ASUA.
Sain tapetoitua harmaalla Tapettitehtaan Pikkurokokoo-nimisellä tapetilla yläkerran yhden makuuhuoneen. Kuvan laitan huomenna. Kameran unohdin eräälle keikkamatkalle ja sain sen kyllä takaisin Matkahuollon kautta. Sitten se jäi autoon, josta en jaksanut sitä nyt hakea. Lupaan, että otan kuvan aamulla. Pientä laittoa siis tuohon muistipuoleen!

Tänään olin aivan ihastuttavalla keikkamatkalla Merimaskussa, jossa tapasin suomalaisranskalaisen ystäväni. Hän esitteli minulle lumoavan huvilansa. Tein siitä juttua. On hyvä välillä nähdä, miten muut sisustavat. Vaikka itselle toisen tyyli ei sopisikaan, aina jää jotain muistiin, josta voi olla hyötyä omia sisustusratkaisuja tehdessä. Neuvoni onkin: älä pelkästään arvostele toisen kotia, olipa se millainen tahansa, vaan huomaa kodin pienet yksilölliset yksityiskohdat  - sellaisia löytyy jokaisesta, jopa hyvinkin vaatimattomista kodeista. Sisustuslehtien esittelemät kodit ovat aina stailattuja. Elämää niissä useinkaan ei ole. Tunnelma syntyy kuitenkin elämästä ja sitähän ihka tavallisista kodeista löytyy.

Muutama tunti sitten käväisin työkeikan jälkeen lähimarketissa ruokaostoksilla. Katselin kassalla edellä olevaa tummaa kaunista nuorta naista, ja mietin, miten erinäköisiä naistyypit Porin seudulla ovatkaan esim. pääkaupunkiseutuun verrattuna. Nainen samalla kääntyikin puoleeni ja kysäisi, kirjoitanko minä blogia Tuorsniemen kartanosta. Luulin häntä ensin kartanon tyttären tyttäreksi. Olin juuri häneltä kysymässä, onko hänen äitinsä asunut kyseisessä kartanossa.

No, tulihan se selväksi, että minä olen minä ja hän on puolestaan ihan toinen, miksi häntä luulin. Pääasia tässä jutussa on se, että hän lukee blogiani mielellään.

Jos te muutkin luette, kirjoittakaapa minun mielikseni tänne joku viesti, niin tiedän teistä enemmän. Olisi niin mukavaa saada palautetta.

Olen tarkkaillut täällä ihmisiä. Kaunis naistyyppi Satakunnassa on tummahko, siro, suurisilmäinen, suoranenäinen ja hänellä ulkoneva ylähuulenseutu. Miestyyppi on ristiverinen, kasvojen muoto on jykevä, olemus jäyhä, vartalo pönäkkä ja ääni miehekäs. Kun ekalta ostoskeikalta unohtui ostaa leipä, lähdin uudelleen kauppaan, erääseen toiseen. Siellä tuli kärryjen kanssa vastaan se sama nainen, jonka kanssa juuri olin vaihtanut muutaman sanan edellisessä kaupassa. Moikkasin häntä jo iloisesti. Ei hän ollut sama, vaan ihan toinen. Täällä menee sekaisin.

Sillä välin kun minä pohdin omiani ja olin keikalla, mies oli putsannut koko pihan. Pensaat oli siistitty, ruohoa ajeltu ja mikä tärkeintä, oksat sun muut roskat oli kärrätty pois pihalta. Minulta ne tahtovat jäädä. Jaksan vielä leikata roskapensaita, mutta siihen se innostus aina loppuukin.

Ja sitten lopuksi keltaista peliin. Se on syksyä nyt!         Meidän pieni retrohenkinen asuntovaunumme. Nukun täällä kissan kanssa pitkälle syksyyn.
                                     Sitruunamehulla päivä käyntiin.
                          Tulien aika on aluillaan.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti