perjantai 26. syyskuuta 2014

Vihreä nojatuoli - käyttöönkö?

Tätä olen harjoittanut jo lapsena: vanhojen huonekalujen ihailua ja varastojen penkomista. Onkohan perjantaista tullut minulle pysyvästi ns. penkomispäivä? Lähdin etsimään erääseen juttuun kuvausrekvisiittaa varastoista. Vanhat pullot löytyivät heti, kun tiesin mistä etsiä. Se, mitä niistä teen, näette Ilta-Sanomien tulevassa Joulu-lehdessä, joka ilmestyy marraskuussa.

Mutta asiaan. Tarkemmin nojatuoliasiaan. Myrkynvihreä korkeaselkäinen nojatuoli oli makasiinissa raskaiden tavaroiden ja patjojen takana seinän vieressä. Olin sen huomannut jo aikaa sitten, mutta jätin myllertämisen tuonnemmaksi. Apinan raivolla raivasin tieni nojatuolin luokse ja nostin sen pihalle, harjasin ja tomutin. Nyt saa raikastua siinä auringonvalossa puoli päivää, sitten imurointi ja lähempi tarkastelu.

Ei kyllä tekisi mieli viedä minnekään entisöitäväksi, koska nojatuolin tekstiili on niin hurmaava. Toista sellaista tuskin löytyy.Mitäpä jos heittäisi vain päälle jonkin rievun? Paikka tälle tuolille on jo katsottu. Se istuu kuin valettu pikkukammariin, joka kaipaa juuri tätä nojatuolia. Onkohan otettava vielä huomioon tupajumijutut sun muut toukka- ja tuholaisasiat?

Mitä mieltä itse olette tuolista? Onko se teidän silmissänne kaunis? Eräs ystäväni sanoi minulle eilen katsellessaan touhujani, että pyöräytäpä päätäsi välillä kylmässä ämpärissä, niin liiemmät höyryt häviävät, mutta eihän tuolin pelastaminen ole höyryämistä, eihän...
                                        Vanha ja virttynyt nojatuoli heräilee syvästä unestaan.
                                           Minä tuuletun nyt!
                                   Eikös vain osuvasti sopisi tapetin sävyyn?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...