Siirry pääsisältöön

Hämärässä pesäpaikkoja etsien

Huomenna on vielä hämärämpää illansuussa, kun kelloja siirretään taas jonnekin päin. Puhun aina entisestä ajasta. Ylihuomenna jo kyselen, mitä kello on "entisessä ajassa"? Kummin päin se nyt menee. En pidä siitä, että aikoja muutellaan. Pimeää on joka tapauksessa kaamoksen lähestyessä.

Kun ulkona sataa, tuulee ja tuivertaa, on hetki pysähtyä sisätiloissa. Koska ruokasalissa ei ole vielä kunnon löhöpaikkoja, nojatuoleja ja sohvaa, toin tilapäisesti sinne kesän ulkona olleen polyrottinkinojatuolin, jossa voi istuskella ja lueskella. Nojatuolin vieressä olevan ison korin löysin roskiksesta. Ruokasali on toistaiseksi meidän olohuone. Varsinainen olohuone, hieman isompi sali on vielä osittain muuttolaatikoiden täyttämä. Kyllä se siitä... Aikaa vain ei löydy jokaisen huoneen asuttavaksi laittoon. Ehkä jouluksi sali on saatu kuntoon.

Kameran valotusaika on pitkä ilman lisäsalamaa eikä kuvista tule skarppeja. Näin tunnelmahämyssä olkoon menneeksi, jos kuvat ovat softeja. Yläkertaan johtavat portaat ovat kartanon kenties pimein paikka. Ruskeata sormipaneliseinää ei maalata eikä pilata valkoisella. Kunnon valaisusuunnittelu on paikallaan portaikkoonkin.

Tänään poltellaan leivinuunia, lämmitetään pihasauna ja sytytetään myös takkatupaan valkeat. Ja totta, etten huido tänään maalipensseleiden kanssa, vaikka lähellä oli. Se oli vain nopea päätös: tänään en tee mitään remonttitöitä.

Kävin äsken makaamassa yläkerran valmiiksi remontoidun harmaan huoneen lattialla ja suunnittelin huoneen sisustusta. Kannatti pysähtyä  - sain paljon ideoita, mitä kaikkea jänskää raahaankaan sinne makasiinista ja tallinvintiltä.

Mukavaa tunnelmapäivää teillekin! t. Paloma Paula
              Tilapäinen nojatuoliratkaisu ruokasaliin. Ihana kori löytyi roskiksesta Katajanokalta.
                               Illalla syttyvät kynttilät sohvapöydälle.
                                Yläkertaan vievät raput. Sormipaneeliseinä jää alkuperäisen väriseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti