lauantai 25. lokakuuta 2014

Hämärässä pesäpaikkoja etsien

Huomenna on vielä hämärämpää illansuussa, kun kelloja siirretään taas jonnekin päin. Puhun aina entisestä ajasta. Ylihuomenna jo kyselen, mitä kello on "entisessä ajassa"? Kummin päin se nyt menee. En pidä siitä, että aikoja muutellaan. Pimeää on joka tapauksessa kaamoksen lähestyessä.

Kun ulkona sataa, tuulee ja tuivertaa, on hetki pysähtyä sisätiloissa. Koska ruokasalissa ei ole vielä kunnon löhöpaikkoja, nojatuoleja ja sohvaa, toin tilapäisesti sinne kesän ulkona olleen polyrottinkinojatuolin, jossa voi istuskella ja lueskella. Nojatuolin vieressä olevan ison korin löysin roskiksesta. Ruokasali on toistaiseksi meidän olohuone. Varsinainen olohuone, hieman isompi sali on vielä osittain muuttolaatikoiden täyttämä. Kyllä se siitä... Aikaa vain ei löydy jokaisen huoneen asuttavaksi laittoon. Ehkä jouluksi sali on saatu kuntoon.

Kameran valotusaika on pitkä ilman lisäsalamaa eikä kuvista tule skarppeja. Näin tunnelmahämyssä olkoon menneeksi, jos kuvat ovat softeja. Yläkertaan johtavat portaat ovat kartanon kenties pimein paikka. Ruskeata sormipaneliseinää ei maalata eikä pilata valkoisella. Kunnon valaisusuunnittelu on paikallaan portaikkoonkin.

Tänään poltellaan leivinuunia, lämmitetään pihasauna ja sytytetään myös takkatupaan valkeat. Ja totta, etten huido tänään maalipensseleiden kanssa, vaikka lähellä oli. Se oli vain nopea päätös: tänään en tee mitään remonttitöitä.

Kävin äsken makaamassa yläkerran valmiiksi remontoidun harmaan huoneen lattialla ja suunnittelin huoneen sisustusta. Kannatti pysähtyä  - sain paljon ideoita, mitä kaikkea jänskää raahaankaan sinne makasiinista ja tallinvintiltä.

Mukavaa tunnelmapäivää teillekin! t. Paloma Paula
              Tilapäinen nojatuoliratkaisu ruokasaliin. Ihana kori löytyi roskiksesta Katajanokalta.
                               Illalla syttyvät kynttilät sohvapöydälle.
                                Yläkertaan vievät raput. Sormipaneeliseinä jää alkuperäisen väriseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...