Siirry pääsisältöön

Hämärässä pesäpaikkoja etsien

Huomenna on vielä hämärämpää illansuussa, kun kelloja siirretään taas jonnekin päin. Puhun aina entisestä ajasta. Ylihuomenna jo kyselen, mitä kello on "entisessä ajassa"? Kummin päin se nyt menee. En pidä siitä, että aikoja muutellaan. Pimeää on joka tapauksessa kaamoksen lähestyessä.

Kun ulkona sataa, tuulee ja tuivertaa, on hetki pysähtyä sisätiloissa. Koska ruokasalissa ei ole vielä kunnon löhöpaikkoja, nojatuoleja ja sohvaa, toin tilapäisesti sinne kesän ulkona olleen polyrottinkinojatuolin, jossa voi istuskella ja lueskella. Nojatuolin vieressä olevan ison korin löysin roskiksesta. Ruokasali on toistaiseksi meidän olohuone. Varsinainen olohuone, hieman isompi sali on vielä osittain muuttolaatikoiden täyttämä. Kyllä se siitä... Aikaa vain ei löydy jokaisen huoneen asuttavaksi laittoon. Ehkä jouluksi sali on saatu kuntoon.

Kameran valotusaika on pitkä ilman lisäsalamaa eikä kuvista tule skarppeja. Näin tunnelmahämyssä olkoon menneeksi, jos kuvat ovat softeja. Yläkertaan johtavat portaat ovat kartanon kenties pimein paikka. Ruskeata sormipaneliseinää ei maalata eikä pilata valkoisella. Kunnon valaisusuunnittelu on paikallaan portaikkoonkin.

Tänään poltellaan leivinuunia, lämmitetään pihasauna ja sytytetään myös takkatupaan valkeat. Ja totta, etten huido tänään maalipensseleiden kanssa, vaikka lähellä oli. Se oli vain nopea päätös: tänään en tee mitään remonttitöitä.

Kävin äsken makaamassa yläkerran valmiiksi remontoidun harmaan huoneen lattialla ja suunnittelin huoneen sisustusta. Kannatti pysähtyä  - sain paljon ideoita, mitä kaikkea jänskää raahaankaan sinne makasiinista ja tallinvintiltä.

Mukavaa tunnelmapäivää teillekin! t. Paloma Paula
              Tilapäinen nojatuoliratkaisu ruokasaliin. Ihana kori löytyi roskiksesta Katajanokalta.
                               Illalla syttyvät kynttilät sohvapöydälle.
                                Yläkertaan vievät raput. Sormipaneeliseinä jää alkuperäisen väriseksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti