keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Merenrannalla

Halusin mennä katsomaan isoja laineita merelle. On tuullut rajusti jo monta päivää. Myrsky on lennättänyt pihalta tavaroita. Aamulla huomasin, että oveen tekemäni kranssi on lentänyt taivaan tuuliin. Löysin kranssin talon toiselta sivulta puskista.

Eipä Preiviikin rannassa tuullutkaan paljon. Tuuli puhalsi voimakkaasti Mäntyluodossa, rannalla ollut mies tiesi. Jos en näynyt isoja tyrskyjä, näin kymmeniä joutsenia ja kuivaa, kaunista kaislaa, yksinäisiä laitureita, joissa kukaan ei enää liiku, ylösalaisin kumottuja veneitä, joilla kukaan ei enää souda ennen kuin uusi kesä koittaa.

Vaikka lämmintä on uskomattomat 13 astetta (lokakuun 29.päivä) tarvitaan tuulelta suojautumiseen paksuja vaatteita. Löysin kelpo kelsiturkin pihamökin varastosta. Noukin turkin ulos tuulettumaan ja puin ylleni. Näin helppoa elämä on kun ei ole turhan nirso.

Tänään pitää suunnitella tarkoin huomisen päivän työt. Työlistalla on vanhan ulkohuussin tyhjentämistä, tapetointia, listojen asentamista, lattian maalaamista ja toisen verannan katon pikakorjausta. Toisen verannan korjaushan tehtiin viime viikolla. Tuskin kuitenkaan kaikkea ehtii yhdessä päivässä jos kahdessakaan. Pitänee pyytää joitakuita apuun.

                                                 Joutsenet Preiviikin rannassa.
                                   Minä "uudessa" kelsiturkissani.
                                     Yksinäiset laiturit uinuvat odottaen talvea.
                                     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...