Siirry pääsisältöön

Pakkopikaremppa toisenkin porstuan kattoon

Rakennuskonservaattori Museovirastosta kävi tutkimassa kattoja. Aiomme anoa apurahaa kattojen kunnostamiseen. Hän suositteli kuitenkin ensiavun antamista ennen talven tuloa myös toiseenkin porstuan kattoon.
Ajan saatossa maa on painunut ja avittamassa ovat olleet rakennuksessa lähes kiinni kasvavat vaahterat. Ne ovat työntäneet juurensa porstuan alle ja nostattaneet porstuaa väärään asentoon.

Ihmetystä talo on herättänyt alusta lähtien sillä, ettei katolla ole rännejä lainkaan. Vesi lorottelee sinne minne tahtoo. Tottakai se aiheuttaa vaikka mitä harmia. Miten näin hieno rakennus on voitu jättää ilman rännejä? Olen aivan huuli pyöreänä.

Eikun korjaamaan ja Ramirent jälleen apuun. Nostinta kun tarvitaan ja kiireesti. Onneksi tiilet ovat täysin ehjät. Mutta niiden alla onkin jo aikamoista purua, kun laudat ovat menneet tuusan nuuskaksi.

Jos apurahaa tulee, laitamme katon täysin kuntoon myös porstuoiden kohdalta ensi kesänä. Nyt teemme vain pikaremontin eli korjaamme vain välttämättömän. Hyvä näin. Enpä olisi uskonut pääseväni asumaan taloon, jossa ei ole rännejä.

Ja ne vaahterat. Niille tulee kyllä lähtöpassit, olkoot vaikka kuinka kauniita.
 Tiilien alta paljastui tällainen näky.Kuinka porstuan katto onkaan voitu päästään tällaiseen alennustilaan?
        Vaahterat eivätkä mitkään eläväiset saa kasvaa näin lähellä taloa. Ne tekevät vain tuhoa.
                    Onneksi Ramirent ja apu oli lähellä. Taustalla retrovaunu ja pihamökki.
                         Pika-apu porstuan katolle tuli tuiki tarpeeseen. Kohtahan on talvi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti