Siirry pääsisältöön

Pakkopikaremppa toisenkin porstuan kattoon

Rakennuskonservaattori Museovirastosta kävi tutkimassa kattoja. Aiomme anoa apurahaa kattojen kunnostamiseen. Hän suositteli kuitenkin ensiavun antamista ennen talven tuloa myös toiseenkin porstuan kattoon.
Ajan saatossa maa on painunut ja avittamassa ovat olleet rakennuksessa lähes kiinni kasvavat vaahterat. Ne ovat työntäneet juurensa porstuan alle ja nostattaneet porstuaa väärään asentoon.

Ihmetystä talo on herättänyt alusta lähtien sillä, ettei katolla ole rännejä lainkaan. Vesi lorottelee sinne minne tahtoo. Tottakai se aiheuttaa vaikka mitä harmia. Miten näin hieno rakennus on voitu jättää ilman rännejä? Olen aivan huuli pyöreänä.

Eikun korjaamaan ja Ramirent jälleen apuun. Nostinta kun tarvitaan ja kiireesti. Onneksi tiilet ovat täysin ehjät. Mutta niiden alla onkin jo aikamoista purua, kun laudat ovat menneet tuusan nuuskaksi.

Jos apurahaa tulee, laitamme katon täysin kuntoon myös porstuoiden kohdalta ensi kesänä. Nyt teemme vain pikaremontin eli korjaamme vain välttämättömän. Hyvä näin. Enpä olisi uskonut pääseväni asumaan taloon, jossa ei ole rännejä.

Ja ne vaahterat. Niille tulee kyllä lähtöpassit, olkoot vaikka kuinka kauniita.
 Tiilien alta paljastui tällainen näky.Kuinka porstuan katto onkaan voitu päästään tällaiseen alennustilaan?
        Vaahterat eivätkä mitkään eläväiset saa kasvaa näin lähellä taloa. Ne tekevät vain tuhoa.
                    Onneksi Ramirent ja apu oli lähellä. Taustalla retrovaunu ja pihamökki.
                         Pika-apu porstuan katolle tuli tuiki tarpeeseen. Kohtahan on talvi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti