Siirry pääsisältöön

Soneva Fushi - light wood ideas * vaalean puun viehätys

Nyt kun trenditietoiset ovat jo ehtineet maalata vaalean puun peittoon, muualla nostaa päätään vaalean puun viehätys. Kyllä siitä on saatu makua myös sisustusmessuilta Suomestakin.
Kuinka kaunista maalaamaton puu onkaan! Valkoisen kanssa kiistaton yhdistelmä. Täällä Intian valtameren pienen pienellä Baa-atollilla villat on rakennettu atollin keitaan puista. Valaisimet, aidat, sermit ja pienet sisustusesineet on valmistettu ajopuista, viidakon risuista ja kepeistä. Hurmaavaa.

Jos nämä tuotteet siirrettäisiin suoraan suomalaisiin koteihin, voisi näyttää oudolta. Omassa elementissään turkoosin meren ympäröimän keitaan sisällä ne kuitenkin ovat niin kotonaan.
Voisimme silti oppia arvostamaan enemmän omia puulajejamme, mäntyä, koivua, kuusta, leppää ja hyväksymään sen sellaisenaan  ilman paksua maalikerrosta.

Minulle tulee täällä mieleen ihan aiheesta Lappi.  Siellä kelopuusta rakennetaan vaikka mitä. Aste tai kaksi lisää taitoa ja luovuutta, niin kyllä kelopuustakin saadaan designkelpoista sisustustavaraa.
                               Risuaita olonurkkauksessa.
                                    Valaisin piilotettu keppien taakse.
                  Tästä minulle tulee mieleen Lappi.
                                            Vaaleaa, maalaamatonta puuta on joka paikassa.
                                   Keppien ei tarvitse olla piikksuoria.
                                    Soneva Fushi -villan ulkovessa ja kylppäri.
          


                                          Huvilan kantavat rakenteet on jätetty kauniisti esiin.
                    Ilmanlämpöpumpun voi naamioida piiloon.
                            Ruokapöytä on kaunista paikallista puuta.
                              Puukoriste lasissa. Älä kävele läpi!


                                Soveva Fushin ulkokylppärin huikea lavuaari.
                                      Pyykkikoritkin ovat kerrassaan ihania.
                                                Paloma Paulan kamera ikuistaa Soneva Fushin glamouria.
                               Taidanpa haluta samanlaisen kepakkoseinän kartanoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti