Siirry pääsisältöön

Verannan katon pikakorjaus & Ramirent

Milloin verannan katto oli päässyt notkahtamaan noin pahasti? Emme olleet huomanneet katossa mitään ihmeellistä aikaisemmin. Toki koristelista oli heikkokuntoinen, mutta että tiilikin oli painunut vinksalleen...Pikaremontti ennen talven tuloa oli ehdoton. Ensi kesänähän katolle on tarkoitus tehdä isompi katselmus ja korjata kattoa niiltä osin kun on tarvetta.

Tikapuilla muutamaan metriin könyäminen olisi hullua. Kunnollista ja turvallista työskentelyä varten piti hankkia nostin ja työskentelyhäkki. Soitto Ramirentille ja asia oli samantien järjestyksessä. Nostin haettiin tänään puolilta päivin ja katon kimppuun päästiin ripeästi. Runsaassa kolmessa tunnissa pahin notkelma oli hoidettu pois päiväjärjestyksestä ja uudet laudat jopa maalattu. Monta lautaa tiilien alla oli täysin lahoja.

Asioin ensimmäistä kertaa elämässäni Ramirentilla tai ylipäätään näin miehisen karheassa ympäristössä. Kaksi Ramirentin keltaväreihihin pukeutunutta "nostinvirkailijaa" antoi vastaanottopöydän takana asiantuntevia ohjeita, minkä kokoinen nostin olisi kätevin näinkin pienen asian hoitoon. Turha siihen on ottaa benjihyppyyn sopivaa Eiffel-tornin korkuista laitetta.

Vuokraussopimus, nimi alle ja homma oli selvä. Nostin kiinnitettiin auton peräkoukkuun kiinni ja sitten vain ajo kartanon pihalle.

Pikakorjaus on nyt tehty. Vielä laitteen palautus ja vuokranmaksu, niin asia on kunnossa. Ihmeellistä, miten sitä suurentelee mielessään tällaisia asioita. Tuskailee ja tuskailee, että voi, tuokin pitää ehtiä tekemään ja millä rahalla... Kun pistää tuulemaan, homma hoituu nopeasti ja vaivattomasti. Mitä nopeammin asioita hoitaa alta pois, sen vähemmän laskua tulee. Ihan sama minkä muun asian kanssa tahansa. Pitkiettyessä asiat mutkistuvat ja kallistuvat.
                         Näin pahasti verannan katto oli päässyt repsahtamaan.


                           Vara mistä valita.
                            Pahat kohdat purettu.
                                     Pian häkki kohoaa.


                        Tuttu kaveri tuli jeesaamaan katonkorjauksessa.
                                   Pikaremontti tehty, vain maali puuttuu.
                             Tällä mennään kesään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti