Siirry pääsisältöön

Verannan katon pikakorjaus & Ramirent

Milloin verannan katto oli päässyt notkahtamaan noin pahasti? Emme olleet huomanneet katossa mitään ihmeellistä aikaisemmin. Toki koristelista oli heikkokuntoinen, mutta että tiilikin oli painunut vinksalleen...Pikaremontti ennen talven tuloa oli ehdoton. Ensi kesänähän katolle on tarkoitus tehdä isompi katselmus ja korjata kattoa niiltä osin kun on tarvetta.

Tikapuilla muutamaan metriin könyäminen olisi hullua. Kunnollista ja turvallista työskentelyä varten piti hankkia nostin ja työskentelyhäkki. Soitto Ramirentille ja asia oli samantien järjestyksessä. Nostin haettiin tänään puolilta päivin ja katon kimppuun päästiin ripeästi. Runsaassa kolmessa tunnissa pahin notkelma oli hoidettu pois päiväjärjestyksestä ja uudet laudat jopa maalattu. Monta lautaa tiilien alla oli täysin lahoja.

Asioin ensimmäistä kertaa elämässäni Ramirentilla tai ylipäätään näin miehisen karheassa ympäristössä. Kaksi Ramirentin keltaväreihihin pukeutunutta "nostinvirkailijaa" antoi vastaanottopöydän takana asiantuntevia ohjeita, minkä kokoinen nostin olisi kätevin näinkin pienen asian hoitoon. Turha siihen on ottaa benjihyppyyn sopivaa Eiffel-tornin korkuista laitetta.

Vuokraussopimus, nimi alle ja homma oli selvä. Nostin kiinnitettiin auton peräkoukkuun kiinni ja sitten vain ajo kartanon pihalle.

Pikakorjaus on nyt tehty. Vielä laitteen palautus ja vuokranmaksu, niin asia on kunnossa. Ihmeellistä, miten sitä suurentelee mielessään tällaisia asioita. Tuskailee ja tuskailee, että voi, tuokin pitää ehtiä tekemään ja millä rahalla... Kun pistää tuulemaan, homma hoituu nopeasti ja vaivattomasti. Mitä nopeammin asioita hoitaa alta pois, sen vähemmän laskua tulee. Ihan sama minkä muun asian kanssa tahansa. Pitkiettyessä asiat mutkistuvat ja kallistuvat.
                         Näin pahasti verannan katto oli päässyt repsahtamaan.


                           Vara mistä valita.
                            Pahat kohdat purettu.
                                     Pian häkki kohoaa.


                        Tuttu kaveri tuli jeesaamaan katonkorjauksessa.
                                   Pikaremontti tehty, vain maali puuttuu.
                             Tällä mennään kesään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti