torstai 23. lokakuuta 2014

Verannan katon pikakorjaus & Ramirent

Milloin verannan katto oli päässyt notkahtamaan noin pahasti? Emme olleet huomanneet katossa mitään ihmeellistä aikaisemmin. Toki koristelista oli heikkokuntoinen, mutta että tiilikin oli painunut vinksalleen...Pikaremontti ennen talven tuloa oli ehdoton. Ensi kesänähän katolle on tarkoitus tehdä isompi katselmus ja korjata kattoa niiltä osin kun on tarvetta.

Tikapuilla muutamaan metriin könyäminen olisi hullua. Kunnollista ja turvallista työskentelyä varten piti hankkia nostin ja työskentelyhäkki. Soitto Ramirentille ja asia oli samantien järjestyksessä. Nostin haettiin tänään puolilta päivin ja katon kimppuun päästiin ripeästi. Runsaassa kolmessa tunnissa pahin notkelma oli hoidettu pois päiväjärjestyksestä ja uudet laudat jopa maalattu. Monta lautaa tiilien alla oli täysin lahoja.

Asioin ensimmäistä kertaa elämässäni Ramirentilla tai ylipäätään näin miehisen karheassa ympäristössä. Kaksi Ramirentin keltaväreihihin pukeutunutta "nostinvirkailijaa" antoi vastaanottopöydän takana asiantuntevia ohjeita, minkä kokoinen nostin olisi kätevin näinkin pienen asian hoitoon. Turha siihen on ottaa benjihyppyyn sopivaa Eiffel-tornin korkuista laitetta.

Vuokraussopimus, nimi alle ja homma oli selvä. Nostin kiinnitettiin auton peräkoukkuun kiinni ja sitten vain ajo kartanon pihalle.

Pikakorjaus on nyt tehty. Vielä laitteen palautus ja vuokranmaksu, niin asia on kunnossa. Ihmeellistä, miten sitä suurentelee mielessään tällaisia asioita. Tuskailee ja tuskailee, että voi, tuokin pitää ehtiä tekemään ja millä rahalla... Kun pistää tuulemaan, homma hoituu nopeasti ja vaivattomasti. Mitä nopeammin asioita hoitaa alta pois, sen vähemmän laskua tulee. Ihan sama minkä muun asian kanssa tahansa. Pitkiettyessä asiat mutkistuvat ja kallistuvat.
                         Näin pahasti verannan katto oli päässyt repsahtamaan.


                           Vara mistä valita.
                            Pahat kohdat purettu.
                                     Pian häkki kohoaa.


                        Tuttu kaveri tuli jeesaamaan katonkorjauksessa.
                                   Pikaremontti tehty, vain maali puuttuu.
                             Tällä mennään kesään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...