Siirry pääsisältöön

Joulupuu on rakennettu Airamin ledeillä

...joulu on jo ovella, namusia ripustettu, ompi kuusen oksille...

Tänään jo aamupäivällä laitoin alakerran pikkukammariin jouluvaloja. Airamilla on tämän vuoden uutuuksissa vallan viehättäviä metallisia led-kynttelikköjä kuusi- ja kirkkoaihein. Jos et tänäkään vuonna jaksa nousta joulukirkkoon, voit ihan omaan tahtiin heräillä  kirkkokoristeisen kynttelikön tuikintaan.

Jouluvaloja on aina yhtä mukava asetella. Pikkumakkarin ikkunalaudalle pitsiverhojen lomaan laitoin kirkko- ja poroaiheiset kyntteliköt ja vein verannalle kuusikyntteliköt. Kun katselen ikkunaan, näen kummatkin samalla kertaa. Valotuikkujen määrä vielä moninkertaistuu, kun valot peilautuvat ikkunoista.

Miten pienellä vaivalla  saakaan niin syvän ja kauniin tunnelman! Jouluvaloja ostettaessa täytyy vain tietää, mihin ne asettelee. Summittain jouluvaloja  ei kannata ostaa. Sitten sitä pyörii pakettien kanssa ympyrää ja toteaa, etteivät valot sovikaan koko kodin tyyliin.

Varmin valinta on aina valkoinen kynttelikkö. Punainenkin toki jouluna menee, mutta valkoista voi kyllästymättä käyttää pitempään ja se sopii myös useampaan sisustustyyliin.

Led-valot ovat kehittyneet vuosien aikana kovasti. Enää ei tarvitse kärsiä liian terävistä ja kylmäsävyisistä valoista saatavilla kun on myös lämminsävyisiä ledejä.

                             Herää kirkkokynttelikön led-tuikintaan!
                                 Tuiki tuiki tähtönen...
                               Verannalta tuikkivat kuusikyntteliköt.

                            Verannalla on nyt valoa.

Nyt vasta huomasin, että toinen kynttelikkö on väärinpäin. No, ulkoapäin jos katsoo, niin se on oikein päin...
                                 Valoja myös lähinaapurin iloksi.
                      Täytyypä kääntää seuraaviin kuviin kynttelikkö oikein päin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti