Siirry pääsisältöön

Joulupuu on rakennettu Airamin ledeillä

...joulu on jo ovella, namusia ripustettu, ompi kuusen oksille...

Tänään jo aamupäivällä laitoin alakerran pikkukammariin jouluvaloja. Airamilla on tämän vuoden uutuuksissa vallan viehättäviä metallisia led-kynttelikköjä kuusi- ja kirkkoaihein. Jos et tänäkään vuonna jaksa nousta joulukirkkoon, voit ihan omaan tahtiin heräillä  kirkkokoristeisen kynttelikön tuikintaan.

Jouluvaloja on aina yhtä mukava asetella. Pikkumakkarin ikkunalaudalle pitsiverhojen lomaan laitoin kirkko- ja poroaiheiset kyntteliköt ja vein verannalle kuusikyntteliköt. Kun katselen ikkunaan, näen kummatkin samalla kertaa. Valotuikkujen määrä vielä moninkertaistuu, kun valot peilautuvat ikkunoista.

Miten pienellä vaivalla  saakaan niin syvän ja kauniin tunnelman! Jouluvaloja ostettaessa täytyy vain tietää, mihin ne asettelee. Summittain jouluvaloja  ei kannata ostaa. Sitten sitä pyörii pakettien kanssa ympyrää ja toteaa, etteivät valot sovikaan koko kodin tyyliin.

Varmin valinta on aina valkoinen kynttelikkö. Punainenkin toki jouluna menee, mutta valkoista voi kyllästymättä käyttää pitempään ja se sopii myös useampaan sisustustyyliin.

Led-valot ovat kehittyneet vuosien aikana kovasti. Enää ei tarvitse kärsiä liian terävistä ja kylmäsävyisistä valoista saatavilla kun on myös lämminsävyisiä ledejä.

                             Herää kirkkokynttelikön led-tuikintaan!
                                 Tuiki tuiki tähtönen...
                               Verannalta tuikkivat kuusikyntteliköt.

                            Verannalla on nyt valoa.

Nyt vasta huomasin, että toinen kynttelikkö on väärinpäin. No, ulkoapäin jos katsoo, niin se on oikein päin...
                                 Valoja myös lähinaapurin iloksi.
                      Täytyypä kääntää seuraaviin kuviin kynttelikkö oikein päin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti