lauantai 8. marraskuuta 2014

Listat viimeistelivät pikkukammarin

Nyt se on sitten täysin valmis  - pikkukammari nimittäin. Tai ei ihan, sähkötyöt vielä puuttuvat. Ikäviä irrallaan roikkuvia sähköpiuhoja löytyy.
Listojen osalta huone valmistui eilen. Nyt on hieman orpo olo. Huone, joka on myllätty lähes kokonaan,  vaatii enää sisustamista. Huone saa vanhat (tietenkin, mitä muuta minulla olisi...) ruskeat puusängyt, vanhan nojatuolin ja lipaston sekä yöpöydäksi super super IHANAN ison oluttynnyrin. Huoneen ylelliset yksityiskohdat, kuten krumeluuritapetti ja kultainen ikkunakoriste kun tarvitsevat seurakseen maanläheistä rustiikkia. Taidanpa järjestää kilpailun siitä, kuka keksii huoneelle parhaimman nimen. Olisiko se hyvä idea?

Viikonloppuna tuon sängyt sisään ja kenties jotain muutakin, mutta ensin eilisen tulosta. Listat: LuviaWood. www.luviawood.fi, tapetti: Tapettitehdas Pihlgren & Ritola www.tapettitehdas.fi , maalit: Tikkurila www.tikkurila.fi
                            Huone on valmistunut myös listojen osalta.
   Listoista meinasi tulla kynnyskysymys, koska en ollut lainkaan miettinyt, että sellaisiakin tarvitaan.
                          Lattialistatkin laitettiin paikallaan.
                       Listat ovat nyt siististi paikallaan. Nurkkaan laitoin jo vanhan suksen.


                                                   
Harmaa huone pikkukammaria vastapäätä on jo melkein sisustettu. Kaapin päälle olen kaivanut varastoistani ja metsästä kaikenlaista.

4 kommenttia:

 1. Harmoninen ja kaunis kokonaisuus, olethan sinä ammattilainen! Listoihin minäkin kiinnitin huomioni vasta tässä vanhassa talossamme. Nuo sukset ja oksat ovat minulle inspiroivia elementtejä, luonto ja lapsuusmuistot tulevat lähelle! Joskus aivan pienenä, 1970-luvulla, vielä hiihdettiin puusuksilla meidän perheessä. Hyvää ja iloista alkutalvea sinne Satakuntaan täältä Kanta-Hämeestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanni, kun pidit. Hienoja muistoja meillä itse kullakin on lapsuudestamme maalla ja luonnon lähellä. Satakunta on itselleni täysin uusi, kiinnostava alue. Ja onhan tämä kartano, jonka kaunistaminen on intohimoni. Mukavaa talviaikaa.

   Poista
 2. Ihana tuo "lista" ikkunassa eli mikäköhän se oikealta nimeltään onkaan... verhokiskon/tangon peittäjä..?! Upea huone tuli!
  Terkkuja sinne täältä Norjasta!
  Miia

  VastaaPoista
 3. Kiitos, anonyymi. Tuo ihana "lista" on roskislöytö Katajanokalta. Käytin sitä aikoinaan seinäkoristeena, alla oli tauluja. Sitten se oli vuosikymmenen kellarista, josta muuton yhteydessä pakkasin muuttokuormaan. Tähän ikkunaan se on hieman liian kapea, mutta saa nyt olla siinä. Siihen voi kieputtaa verhoa, kaunis ilman sitäkin.

  VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...