Siirry pääsisältöön

Listat viimeistelivät pikkukammarin

Nyt se on sitten täysin valmis  - pikkukammari nimittäin. Tai ei ihan, sähkötyöt vielä puuttuvat. Ikäviä irrallaan roikkuvia sähköpiuhoja löytyy.
Listojen osalta huone valmistui eilen. Nyt on hieman orpo olo. Huone, joka on myllätty lähes kokonaan,  vaatii enää sisustamista. Huone saa vanhat (tietenkin, mitä muuta minulla olisi...) ruskeat puusängyt, vanhan nojatuolin ja lipaston sekä yöpöydäksi super super IHANAN ison oluttynnyrin. Huoneen ylelliset yksityiskohdat, kuten krumeluuritapetti ja kultainen ikkunakoriste kun tarvitsevat seurakseen maanläheistä rustiikkia. Taidanpa järjestää kilpailun siitä, kuka keksii huoneelle parhaimman nimen. Olisiko se hyvä idea?

Viikonloppuna tuon sängyt sisään ja kenties jotain muutakin, mutta ensin eilisen tulosta. Listat: LuviaWood. www.luviawood.fi, tapetti: Tapettitehdas Pihlgren & Ritola www.tapettitehdas.fi , maalit: Tikkurila www.tikkurila.fi
                            Huone on valmistunut myös listojen osalta.
   Listoista meinasi tulla kynnyskysymys, koska en ollut lainkaan miettinyt, että sellaisiakin tarvitaan.
                          Lattialistatkin laitettiin paikallaan.
                       Listat ovat nyt siististi paikallaan. Nurkkaan laitoin jo vanhan suksen.


                                                   
Harmaa huone pikkukammaria vastapäätä on jo melkein sisustettu. Kaapin päälle olen kaivanut varastoistani ja metsästä kaikenlaista.

Kommentit

 1. Harmoninen ja kaunis kokonaisuus, olethan sinä ammattilainen! Listoihin minäkin kiinnitin huomioni vasta tässä vanhassa talossamme. Nuo sukset ja oksat ovat minulle inspiroivia elementtejä, luonto ja lapsuusmuistot tulevat lähelle! Joskus aivan pienenä, 1970-luvulla, vielä hiihdettiin puusuksilla meidän perheessä. Hyvää ja iloista alkutalvea sinne Satakuntaan täältä Kanta-Hämeestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanni, kun pidit. Hienoja muistoja meillä itse kullakin on lapsuudestamme maalla ja luonnon lähellä. Satakunta on itselleni täysin uusi, kiinnostava alue. Ja onhan tämä kartano, jonka kaunistaminen on intohimoni. Mukavaa talviaikaa.

   Poista
 2. Ihana tuo "lista" ikkunassa eli mikäköhän se oikealta nimeltään onkaan... verhokiskon/tangon peittäjä..?! Upea huone tuli!
  Terkkuja sinne täältä Norjasta!
  Miia

  VastaaPoista
 3. Kiitos, anonyymi. Tuo ihana "lista" on roskislöytö Katajanokalta. Käytin sitä aikoinaan seinäkoristeena, alla oli tauluja. Sitten se oli vuosikymmenen kellarista, josta muuton yhteydessä pakkasin muuttokuormaan. Tähän ikkunaan se on hieman liian kapea, mutta saa nyt olla siinä. Siihen voi kieputtaa verhoa, kaunis ilman sitäkin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti