Siirry pääsisältöön

Listat viimeistelivät pikkukammarin

Nyt se on sitten täysin valmis  - pikkukammari nimittäin. Tai ei ihan, sähkötyöt vielä puuttuvat. Ikäviä irrallaan roikkuvia sähköpiuhoja löytyy.
Listojen osalta huone valmistui eilen. Nyt on hieman orpo olo. Huone, joka on myllätty lähes kokonaan,  vaatii enää sisustamista. Huone saa vanhat (tietenkin, mitä muuta minulla olisi...) ruskeat puusängyt, vanhan nojatuolin ja lipaston sekä yöpöydäksi super super IHANAN ison oluttynnyrin. Huoneen ylelliset yksityiskohdat, kuten krumeluuritapetti ja kultainen ikkunakoriste kun tarvitsevat seurakseen maanläheistä rustiikkia. Taidanpa järjestää kilpailun siitä, kuka keksii huoneelle parhaimman nimen. Olisiko se hyvä idea?

Viikonloppuna tuon sängyt sisään ja kenties jotain muutakin, mutta ensin eilisen tulosta. Listat: LuviaWood. www.luviawood.fi, tapetti: Tapettitehdas Pihlgren & Ritola www.tapettitehdas.fi , maalit: Tikkurila www.tikkurila.fi
                            Huone on valmistunut myös listojen osalta.
   Listoista meinasi tulla kynnyskysymys, koska en ollut lainkaan miettinyt, että sellaisiakin tarvitaan.
                          Lattialistatkin laitettiin paikallaan.
                       Listat ovat nyt siististi paikallaan. Nurkkaan laitoin jo vanhan suksen.


                                                   
Harmaa huone pikkukammaria vastapäätä on jo melkein sisustettu. Kaapin päälle olen kaivanut varastoistani ja metsästä kaikenlaista.

Kommentit

 1. Harmoninen ja kaunis kokonaisuus, olethan sinä ammattilainen! Listoihin minäkin kiinnitin huomioni vasta tässä vanhassa talossamme. Nuo sukset ja oksat ovat minulle inspiroivia elementtejä, luonto ja lapsuusmuistot tulevat lähelle! Joskus aivan pienenä, 1970-luvulla, vielä hiihdettiin puusuksilla meidän perheessä. Hyvää ja iloista alkutalvea sinne Satakuntaan täältä Kanta-Hämeestä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanni, kun pidit. Hienoja muistoja meillä itse kullakin on lapsuudestamme maalla ja luonnon lähellä. Satakunta on itselleni täysin uusi, kiinnostava alue. Ja onhan tämä kartano, jonka kaunistaminen on intohimoni. Mukavaa talviaikaa.

   Poista
 2. Ihana tuo "lista" ikkunassa eli mikäköhän se oikealta nimeltään onkaan... verhokiskon/tangon peittäjä..?! Upea huone tuli!
  Terkkuja sinne täältä Norjasta!
  Miia

  VastaaPoista
 3. Kiitos, anonyymi. Tuo ihana "lista" on roskislöytö Katajanokalta. Käytin sitä aikoinaan seinäkoristeena, alla oli tauluja. Sitten se oli vuosikymmenen kellarista, josta muuton yhteydessä pakkasin muuttokuormaan. Tähän ikkunaan se on hieman liian kapea, mutta saa nyt olla siinä. Siihen voi kieputtaa verhoa, kaunis ilman sitäkin.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Vaatekaappien maalaus

Tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kartanon arkiporstuan aulassa oli puunväriset toimistokalusteiden näköiset vaatekaapit. Mitä puuta? Ei ota selvää, eikä sillä ole väliä. Pääasia, että rumana pitämäni kaapit muuttavat ulkonäköä rajusti. Se tapahtuu maalaamalla. Toinen vaihtoehto olisi ollut kiikuttaa kaapit kierrätykseen, mutta uusien kaappien ostoon ei ole - kuinkas taas ollakaan - rahaa. Kyselin Tikkurilan maalilinjalta ammattitaitoisilta neuvojilta, mitä kaappien suhteen tulisi tehdä. Sain taas pätevän vastauksen: ilman tartuntamaalia on turha yrittääkään. Se tarkoittaa sitä, että vaikeasti maalattavat kaapit on maalattava ainakin kahteen kertaan. Asiaa helpotti hieman se, että Otex-tartuntamaalin pystyi sävyttämään samalla sävyllä kuin varsinaisen maalin. Valitsin puolihimmeän Helmi-kalustemaalin sävyksi Takoraudan, TYT Y500.   Mustan maalin kanssa piti olla todella varovainen, ettei sottaisi joka paikkaa. Suojasin lattian, käytin runsaasti maalarinteippiä ja pukeuduin ke