Siirry pääsisältöön

Retro de Namur -tiililaatat pian seinään

Edistys edistyy: kun yksi huone valmistuu, toinen odottaa vuoroaan ankeana, riisuttuna ja rumana. Pian alkaa yläkerran keittiössä työt, ja allas-, liesi- ja työstasoseinä saa ylleen kertakaikkiaan mielettömän kauniin Retro de Namur -tiililaatan.

Valitsin Retro de Namur -tiilen sen kauneuden vuoksi. Tiilessä on ikiaikaisuutta. Se on käsinlyöty (kuten muutkin Wienerbergerin sisustustiililaatat)  ja tehty tarkoituksella vanhan tiilen näköiseksi. Vaaleat läikät - ikään kuin kosteuden aiheuttamat - elävöittävät tiilen pintaa.

Keittiöstä on poistettu kaikki vanha: allas, liesi, liesituuletin, kaapistot. Paljaana ja ankeana seinä odottelee remonttia ja uudistusta.

Tyyli ei tule kuitenkaan olemaan uusi, vaan pyrin rustiikkiseen vaikutelmaan. Allaskin tulee suoraan navetasta! Se on karjakeittiön vanha allas, jossa on tukevat puujalat. Ne maalasin jo kesällä harmaalla.

En ole vielä päättänyt, laitetaanko tiiltä alhaalta kattoon saakka vai vain puolesta välistä seinää ylöspäin. Ehkä niin on paras, sillä muutenhan tuo tiiliherkku jää työtason, altaan ja lieden taakse piiloon.

Mitä noille putkille ja piuhoille tehdään? En tosiaan tiedä. Ennen kuin tiiltä ryhdytään muuraamaan, sähkömiehen käynti on paikallaan.

Muuten, suunnitteluvaihe on aina paras vaihe. Kun työhön käydään kiinni, se on sitten työtä vuorotta eikä silloin ajatella.
                                 Wienerbergerin käsinlyöty Retro de Namur -tiililaatta.
          Kaikkiaan yhdeksän laatikollista odottaa verannalla pääsyä yläkerran rustiikkikeittiön seinään.
                       Yläkerran keittiön riisuttu seinä odottaa kärsimättömänä remonttia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti