perjantai 14. marraskuuta 2014

Retro de Namur -tiililaatat pian seinään

Edistys edistyy: kun yksi huone valmistuu, toinen odottaa vuoroaan ankeana, riisuttuna ja rumana. Pian alkaa yläkerran keittiössä työt, ja allas-, liesi- ja työstasoseinä saa ylleen kertakaikkiaan mielettömän kauniin Retro de Namur -tiililaatan.

Valitsin Retro de Namur -tiilen sen kauneuden vuoksi. Tiilessä on ikiaikaisuutta. Se on käsinlyöty (kuten muutkin Wienerbergerin sisustustiililaatat)  ja tehty tarkoituksella vanhan tiilen näköiseksi. Vaaleat läikät - ikään kuin kosteuden aiheuttamat - elävöittävät tiilen pintaa.

Keittiöstä on poistettu kaikki vanha: allas, liesi, liesituuletin, kaapistot. Paljaana ja ankeana seinä odottelee remonttia ja uudistusta.

Tyyli ei tule kuitenkaan olemaan uusi, vaan pyrin rustiikkiseen vaikutelmaan. Allaskin tulee suoraan navetasta! Se on karjakeittiön vanha allas, jossa on tukevat puujalat. Ne maalasin jo kesällä harmaalla.

En ole vielä päättänyt, laitetaanko tiiltä alhaalta kattoon saakka vai vain puolesta välistä seinää ylöspäin. Ehkä niin on paras, sillä muutenhan tuo tiiliherkku jää työtason, altaan ja lieden taakse piiloon.

Mitä noille putkille ja piuhoille tehdään? En tosiaan tiedä. Ennen kuin tiiltä ryhdytään muuraamaan, sähkömiehen käynti on paikallaan.

Muuten, suunnitteluvaihe on aina paras vaihe. Kun työhön käydään kiinni, se on sitten työtä vuorotta eikä silloin ajatella.
                                 Wienerbergerin käsinlyöty Retro de Namur -tiililaatta.
          Kaikkiaan yhdeksän laatikollista odottaa verannalla pääsyä yläkerran rustiikkikeittiön seinään.
                       Yläkerran keittiön riisuttu seinä odottaa kärsimättömänä remonttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...