Siirry pääsisältöön

Sängyt kannettu yläkertaan, toinen sänky jumissa

Keskeneräisyyttä ei pitäisi näyttää, mutta eikös se vain kuulu tämän tyyppiseen blogiin... Pitäähän tämä ihme kaikille kuuluttaa: puusängyn rotiskot on kannettu yläkerran pikkukammariin, josta ne ottivat paikkansa luontevasti.
Paitsi toinen sänky ei suostu venymään nukkumispitkäksi, ei sitten millään. Sitä ei saatu edes kahteen osaan, vaan piti kantaa kokonaisena. Ovatko puut turvonneet vai mitä on tapahtunut.

Huone onkin aika pieni. Miettimällä sänkyjen paikka ei parane. Ainoa mahdollisuus on laittaa ne noin kuin kuvassa näkyy.
Sänkyjen väliin tulee yöpöytä ja keskelle seinälle suuri ruskeakehyksinen antiikkipeili. Sähkömies laittaa roikkuvat piuhat riviin ja kattoon tulee suuri valkoinen, ufon näköinen valaisin, jossa kultaista koristetta. Roikkuva malli ei käy, sillä katto on niin matala.
Matto-ongelma tästä tulee, sillä räsymatot (vaikka kuvassa sellainen onkin) eivät ehkä sovi tähän huoneeseen. Mietin toisenlaista ratkaisua. Pieniä taulurykelmiä on suunnitelmissa joko tapettiseinälle tai ruskealle seinälle.

Sulakekaappi vasemmalla ylhäällä pitäisi peittää jotenkin. Ehkä teen siihen puulaatikon tai vastaavan.
                            SISUSTUKSELTAAN  KESKENERÄINEN PIKKUKAMMARI.

Ja nyt vain malttia: huonetta ei saa täyttää liian ahtaaksi. Kirjoille pitäisi kuitenkin saada pieni hylly.Yksi seinä on hirsinen, maalattu valkoiseksi (ei näy nyt kuvassa), sen eteen tulee vanha piironki, joka odottaa kunnostamista ja maalausta vintillä. Tuo sana "vanha" muuten on minun kohdallani kärsinyt inflaation, koska kaikkihan minulla on vanhaa, itsekin olen jo aika vanha... Vaikka jättäisin vanha-sanan pois, ymmärtäisitte hyvin, mistä puhun.
 Kyllä se tästä pikkuhiljaa muotoutuu. Sängyn levyt nojaavat tapettiseinällä, puuvillapelto/tehdasaiheinen koulutaulu nojaa toisella seinällä, sähköpiuhat odottavat paikalleen laittoa. Hommat eivät lopu tässä huoneessa.

Unohdin sanoa, että sänkyjen päähän tulee vielä ihastuttavat puukoristeet. Ne pitää huolella kiinnittää puunauloilla.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti