Siirry pääsisältöön

Sisustettu aineksilla, mitä löytyi

Olen päättänyt, etten hanki uusia huonekaluja, koska vanhojakin on omasta takaa. Harmaan huoneen sisustus on väliaikainen, kuten sisustustoimittajilla kuuluukin. Myös omaa kotia haluaa sisustaa lehtityösisustuksen lisäksi. Se on usein vain huonekalujen ja taulujen siirtämistä, mukslaamista ja pienten yksityiskohtien hiomista. Mielijohde on aika hyvä johde.

En noudata minkäänlaista sisustustyyliä. En ole ehdoton missään. Voisi huoletta väittää, että olen täysin tyylitajuton, jos virallisesti määritellään eri tyylit, jotka toki tunnen - olenhan sisustussuunnittelijakin. Omassa kodissa tyylitajuttomuus on toki luvallista. Toisaalta, jos minulla ei olisi tyylitajua tai makua, tuskin olisin kirjoittanut viittä lifestylekirjaa tai tehnyt lehtijuttuja ja ideoinut sisustuksia jo melkein sata vuotta. Oma ja "virallinen" maku sekä tyylitaju ovat täysin eri asia. Oma maku eikä kenenkään muun, on ratkaisevassa asemassa omaa kotia sisustettaessa.

Eiliseen päivitykseen jatkaen harmaaseen huoneeseen löysin vintiltä vanhan rahin. Myös sukset noukin vintiltä. Ja matot. Suksia on nähty paljon sisustuksissa, jo kyllästymiseen asti, voisi joku sanoa. Väitän, että aloitin suksisisustuksen tässä maassa, kun ryhdyin lehtijuttuihin niitä ottamaan. Kyllä minulle naurettiin makeasti silloin alussa, häh, oh boy!, sukset olohuoneen nurkassa, olenko tullut hulluksi?

Kauniit esineet ne ovat, ehdottomasti. Niinpä käytän niitä suurella sydämellä.

 Harmaa huone alkaa vähitellen saada sisustuksesta lämpöä. Tämä on nyt väliaikainen työhuoneeni. Kun varsinainen työhuone valmistuu, siirtyy poikittain oleva italialainen design-työpöytäkin toiseen huoneeseen.
Viininpunainen tuli huoneen kolmanneksi väriksi ihan vahingossa kirppissängyn myötä. En edes pidä väristä, mutta olkoon. Toimiihan tuo harmaan kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti