torstai 6. marraskuuta 2014

Sisustettu aineksilla, mitä löytyi

Olen päättänyt, etten hanki uusia huonekaluja, koska vanhojakin on omasta takaa. Harmaan huoneen sisustus on väliaikainen, kuten sisustustoimittajilla kuuluukin. Myös omaa kotia haluaa sisustaa lehtityösisustuksen lisäksi. Se on usein vain huonekalujen ja taulujen siirtämistä, mukslaamista ja pienten yksityiskohtien hiomista. Mielijohde on aika hyvä johde.

En noudata minkäänlaista sisustustyyliä. En ole ehdoton missään. Voisi huoletta väittää, että olen täysin tyylitajuton, jos virallisesti määritellään eri tyylit, jotka toki tunnen - olenhan sisustussuunnittelijakin. Omassa kodissa tyylitajuttomuus on toki luvallista. Toisaalta, jos minulla ei olisi tyylitajua tai makua, tuskin olisin kirjoittanut viittä lifestylekirjaa tai tehnyt lehtijuttuja ja ideoinut sisustuksia jo melkein sata vuotta. Oma ja "virallinen" maku sekä tyylitaju ovat täysin eri asia. Oma maku eikä kenenkään muun, on ratkaisevassa asemassa omaa kotia sisustettaessa.

Eiliseen päivitykseen jatkaen harmaaseen huoneeseen löysin vintiltä vanhan rahin. Myös sukset noukin vintiltä. Ja matot. Suksia on nähty paljon sisustuksissa, jo kyllästymiseen asti, voisi joku sanoa. Väitän, että aloitin suksisisustuksen tässä maassa, kun ryhdyin lehtijuttuihin niitä ottamaan. Kyllä minulle naurettiin makeasti silloin alussa, häh, oh boy!, sukset olohuoneen nurkassa, olenko tullut hulluksi?

Kauniit esineet ne ovat, ehdottomasti. Niinpä käytän niitä suurella sydämellä.

 Harmaa huone alkaa vähitellen saada sisustuksesta lämpöä. Tämä on nyt väliaikainen työhuoneeni. Kun varsinainen työhuone valmistuu, siirtyy poikittain oleva italialainen design-työpöytäkin toiseen huoneeseen.
Viininpunainen tuli huoneen kolmanneksi väriksi ihan vahingossa kirppissängyn myötä. En edes pidä väristä, mutta olkoon. Toimiihan tuo harmaan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...