Siirry pääsisältöön

Sisustuskokeiluja

Tämä on vasta ensimmäinen versio yläkerran kulmahuoneen sisustuksesta. Periaatteenani on käyttää olemassa olevia huonekaluja ja tavaroita. Uusia en hanki. Mustan, valkoisen ja harmaan sävyihin kyllä menevät hyvin hellekesän superkulutuksella olleet puutarhahuonekalut. Näin ne toimisivat mitä parhaiten myös talvella, eikä niille tarvitsisi etsiä varastopaikkaa.

Laitoin lattialle mökin kammarissa kesällä olleen kaislamaton, kaksi VM-Carpetin raikasta puuvillamattoa (ovat kuvauslainassa) sekä oman tummasävyisen räsymaton.

Tilaan pitäisi vielä mahtua mustavalkoinen työpöytä ja tuoli. En voi vielä siirtää pöytää paikalleen, sillä pistorasioiden asentaminen on vielä tekemättä. Ilman sähköjä en voi työskennellä. Nyt istunkin ns. harmaassa huoneessa, jossa on myös työpöytäni.

   Yläkerran vastavalmistuneessa huonessa on alkanut sisustusshow. Tv-pöytä (takana seinän vieressä) odottaa mustaa pikkuteeveetä.
                            Vähän kaikkea ja kuitenkaan ei mitään. Voi mennä uusiksi pari kertaa.
                            Tapettitehdas Ritola & Pihlgrenin tapetti, VM-Carpetin räsymatto.
  Aurinkopatiolla ollut vuode olisi mainio rahi.  Cindy LED-vahakynttilät Airam. Paristolla toimivat kynttilät palavat ensin kuusi tuntia, jonka jälkeen ne syttyvät automaattisesti 18 tunnin jälkeen.
                            Paikka työpöydälle.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti