perjantai 7. marraskuuta 2014

Sukellus listojen, miksei myös liskojen viidakkoon

Listojen merkitys tuli kuin tulikin hieman yllätyksenä. Suloisiin geggoliskoihin olin kyllä juuri perehtynyt syksyisellä Malediivien paratiisiomalla, mutta nämä lattia- peite- ja koristelistat sun muut, mitä huoneen viimeistelyssä tarvitaankaan, tulivat hieman yllätyksenä. Malediiveilla geggot kiipeilivät seiniä pitkin yhtälailla kuin kotoiset puiset listatkin...

Tarkoitan, etten ollut ajatellut, miten suuri merkitys ylipäätään on listoilla. Ne peittävät ikävät raot ja epämääräisyydet lattian- ja katonrajassa. Ne antavat ryhtiä huoneeseen, oviin ja ikkunoihin. Vaikka huone olisi muilta osin täysin valmis, ilman listoja se on pahasti keskeneräisen näköinen.
Kuvista näette, miten totta puhun.

Kiertelin Porin listakauppoja. En löytänyt juuri kartanon yläkertaan sopivia listoja, vaikka kahlasin melkoisessa listaviidakossa. Sitä paitsi listat olivat aina jonkin suuren hallin viimeisimmässä perukassa. Sain toki hyvää palvelua, vaikka oikean levyisiä ja näköisiä listoja ei löytynytkään.

Sitten hokasin: kymmenen kilometrin päässä Luvialla olisi kokonainen LuviaWood Puutavaratalo. Sinne!

"LuviaWood Puutavaratalosta saa saman katon alta pintakäsitellyt massiivipuutuotteet kaikkiin pintoihin, saunamaailman tuotteita laadukkaiden löylyjen ottoon, ulkoverhoustuotteet, terassitarvikkeet, rakennusmateriaalit ja työkalut joka kohteeseen."  Ja mikä tärkeintä, myös listat, minä lisään.

Listat ovat esittelyssä myymälätilassa, mutta varsinainen listaviidakko on myymälän viereisessä hallissa toisessa kerroksessa. Huikea määrä listoja pakattuna valmiiksi esim. kymmenen listan paketteihin. Johan alkoi löytyä. Avulias myyjä teki oloni mukavaksi, minun ei tarvinnut muuta kuin silmäillä ja verrata: kyllä, mallikappaleisiini sopivia listoja löytyi vaikka millä mitalla. Myyjä kantoi listapinot puolestani myymälään kuivumaan.
Sieltä ne noudettaisiin seuraavana päivänä remonttikohteeseen peräkärryllä, sillä lähes neljämetriset lattialistat eivät mahdu henkilöautoon.

Miten niin kuivumaan? No, listat pitäisi pitää kuivassa ja huoneenlämpimässä tilassa ainakin päivän ennen asentamisesta. Jos ne asennetaan kosteina, ne saattavat kuivuessaan tiivistyä ja näin voi syntyä rakoja. Näin minä sen käsitän.

Lista-asia oli kaikkein viimeisin, josta olisin voinut ajatella kirjoittavani. Mutta kuten huomaatte, listojen merkitys on suuri. Ja nyt "geggoja" asentamaan! Laitan lisää kuvia, kun alkaa olla valmista.

                        
                                    Oi, mikä ero. Listat tekevät huoneen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...