Siirry pääsisältöön

Hyvästi 80-luvun lopun kylpyhuone

Kertaakaan en ole tässä kylpyhuoneessa suihkutellut. Yläkerran kylpyhuone oli minulle pettymys. En voinut uskoa, että kylpyhuoneen seinillä oli täsmälleen sama vaaleansininen laatta kuin Helsingin-asuntomme kylpyhuoneessa. Se oli rakennettu 80-luvun lopussa ja odotti vain uusiutumista.

Nyt minulla oli sama edessä täällä. Puun värinen paneelikatto ja vaaleansiniset laatat niin seinillä kuin lattiassa saavat lähtöluvan.

Kylpyhuoneen vieressä on vanhanaikaisen romanttisesti ruskean eri sävyin sisustamani pikkukammari, toisella puolella käytävää on harmaa huone. Kylpyhuoneen olisi hyvä sopia kummankin huoneen sävyihin.

Joudun tekemään väliaikaisratkaisun. Tosin olen huomannut, että väliaikaisratkaisuilla on tapana jäädä pysyviksi. Silti teen nyt mahdollisimman edullisen ratkaisun. Nimittäin tähän hätään en ryhdy repimään laattoja irti, vaan maalaan ne. Toinen vaihtoehto ja paljon kalliimpi olisi pinnoittaa kaakelit uudelleen. Pinnoittamalla saadaan uutta vastaava kylpyhuone halutuilla värisävyillä. Uusien laattojen asentaminen houkuttelisi, mutta palataan siihen sitten myöhemmin.

Olen mieltynyt rustiikkisen ruskeisiin sävyihin. Katsotaan. Ratkaisun teen pian, sillä seuraavana työnä yläkerrassa on tämän pienen kylpyhuoneen pieni ehostus. Rustiikkikeittiön laittaminen siirtyy joulutohinan vuoksi tammikuulle.
                                             Yläkerran kylppäri siinä asussa kun tulimme.
                                      80-luvun lopun laatat ovat parhaat päivänsä nähneet.
                                               Paljon pitäisi tehdä, jotain myös tehdään.

                                           Navetan seinän kivimuurin värimaailma olisi oikea.
                                           Kauniita värejä ja kuvioita innoituksen lähteeksi.     
                                           EGE DIANA BEIGE, Kaakelikeskus
                                                 Mielenkiintoista skruktuuria.  
                                                 KALAHARI, Laattapiste

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti