Siirry pääsisältöön

Joulukuusi - Christmas tree

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella. Niin on joulun tulo päässyt yllättämään. Matkoilla meni viikko. Arvatenkin olin ajatuksissani täällä kartanolla harva se hetki. Oli huoli siitä, miten ehdin tehdä joulusiivoukset, miten hankkia ruoat, miten koristella huoneet. Kaiken kun pitää jouluaattoon mennessä olla tip top tai ainakin tipe tipe tip tap.

Joulukuusen hankinta on yksi joulun hengen tärkeimmistä luojista. Metsälle tuoksuva, aito suomalainen kuusi taistelee paikastaan tuontikuusien ja tekokuusien viidakossa. Sisustuslehdet esittelevät kuusia, jotka voidaan jopa piirtää seinälle tai koota puupalikoista, joulukorteista tai mitä ihmeellisimmistä elementeistä.

Matkallani näin kuusia, jotka olivat kuin metallia, mutta kun kokeilin kuusta, se olikin kangasta. Menköön, koska se oli taidetta, mutta oikeaa metsän kuusta ei mikään voita.

Pienistä pöytäkuusista on ollut paljon puhetta viimeaikoina. Saako niitä ottaa maantieojasta vai ei? Entäpä voimalinjoilta tai vastaavilta paikoilta, joista ne joka tapauksessa siivoittaisiin pois?
No ei saa. Vaikka kyseessä olisi vain kaksikymmentä senttiä korkea ja harva pieni taimi, sitä EI SAA katkaista toisen maalta. Toisen maa tarkoittaa myös maantievarsia, sillä niilläkin on omistaja, olkoon se sitten vaikka valtio.

Kuusen katkaisuun tarvitaan siis maanomistajan lupa. Itse katkaisin pienet ns. sisustuskuuset perheen omistaman mökin ojasta.

Alla kuvaamiani joulukuusia ja koristeita.
                     Paksusta kankaasta rakennettu joulukuusi San Miguelin kylässä Teneriffalla.
                                                       Suuri joulukuusi hotellin pihalla.

            
                                                       Muovinen joulukuusi hotellin ala-aulassa.
                                       Kiiltävästä kankaasta tehtyjä joulukuusia konserttitalon aulassa.
                                             Mökin ojasta nyhtäisemäni pieni joulukuusi lasipurkissa.
                                         Joulurakennelmia tien varrella Teneriffalla.
                                                               Pahvipaimen kaitsee pahvista sikalaumaa kedolla.

                                            Kadunvarsikoristelua Teneriffan vuoristokylässä.
                                           Lyhtypylväisin kiinnitettyjä joulukoristeita.
                                              Kiinanruusussa on joulun väri.
                                                 Seimi.
Lentokentän (Tenerife Sur) joulukuusi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti