Siirry pääsisältöön

Joulukuusi - Christmas tree

Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella. Niin on joulun tulo päässyt yllättämään. Matkoilla meni viikko. Arvatenkin olin ajatuksissani täällä kartanolla harva se hetki. Oli huoli siitä, miten ehdin tehdä joulusiivoukset, miten hankkia ruoat, miten koristella huoneet. Kaiken kun pitää jouluaattoon mennessä olla tip top tai ainakin tipe tipe tip tap.

Joulukuusen hankinta on yksi joulun hengen tärkeimmistä luojista. Metsälle tuoksuva, aito suomalainen kuusi taistelee paikastaan tuontikuusien ja tekokuusien viidakossa. Sisustuslehdet esittelevät kuusia, jotka voidaan jopa piirtää seinälle tai koota puupalikoista, joulukorteista tai mitä ihmeellisimmistä elementeistä.

Matkallani näin kuusia, jotka olivat kuin metallia, mutta kun kokeilin kuusta, se olikin kangasta. Menköön, koska se oli taidetta, mutta oikeaa metsän kuusta ei mikään voita.

Pienistä pöytäkuusista on ollut paljon puhetta viimeaikoina. Saako niitä ottaa maantieojasta vai ei? Entäpä voimalinjoilta tai vastaavilta paikoilta, joista ne joka tapauksessa siivoittaisiin pois?
No ei saa. Vaikka kyseessä olisi vain kaksikymmentä senttiä korkea ja harva pieni taimi, sitä EI SAA katkaista toisen maalta. Toisen maa tarkoittaa myös maantievarsia, sillä niilläkin on omistaja, olkoon se sitten vaikka valtio.

Kuusen katkaisuun tarvitaan siis maanomistajan lupa. Itse katkaisin pienet ns. sisustuskuuset perheen omistaman mökin ojasta.

Alla kuvaamiani joulukuusia ja koristeita.
                     Paksusta kankaasta rakennettu joulukuusi San Miguelin kylässä Teneriffalla.
                                                       Suuri joulukuusi hotellin pihalla.

            
                                                       Muovinen joulukuusi hotellin ala-aulassa.
                                       Kiiltävästä kankaasta tehtyjä joulukuusia konserttitalon aulassa.
                                             Mökin ojasta nyhtäisemäni pieni joulukuusi lasipurkissa.
                                         Joulurakennelmia tien varrella Teneriffalla.
                                                               Pahvipaimen kaitsee pahvista sikalaumaa kedolla.

                                            Kadunvarsikoristelua Teneriffan vuoristokylässä.
                                           Lyhtypylväisin kiinnitettyjä joulukoristeita.
                                              Kiinanruusussa on joulun väri.
                                                 Seimi.
Lentokentän (Tenerife Sur) joulukuusi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti