Siirry pääsisältöön

Kunnostamismietteitä uuden vuoden alla

Kipaisu yläkertaan. Täällähän paistaa aurinko kuin keväällä. Räystäät tippuvat. Tapetoimaani seinään aurinko tekee omia heijastumiaan.

Viime viikolla kannoimme alakerran aulassa Lumi-kissan oman petinä olleen puusängyn työhuoneeseeni. Punaisine täkkeineen ja tyynyineen, kyllä. Taas tuli punaista valkoisen, mustan ja harmaan sekaan. Toistaiseksi näin. Vanhoissa kiiltäväpintaisissa täkeissä on hieno rubiininpunainen sävy.

Aulaan sain enemmän tilaa, kun ikkunan edessä ollut sänky vietiin pois. Sen tilalla on nyt pikku pöytä ja pinnatuoli. Toistaiseksi näin, täytyy tässäkin tapauksessa sanoa. Kun koko talo on kunnostuksen alla, moni asia on vielä pitkään kesken ja väliaikaista. Kokonaisuus on päässäni, mutta ennen kuin kutkin osa-alueet valmistuvat, kokonaisuuteen viimeistely tulee kaikkein viimeisimpänä.

Vaikka nyt on asumista ja kunnostamista alla vasta seitsemän kuukautta ja siitäkin pari kuukautta  meni vadelma- ja viinimarjatarhassani täysipäiväisesti, jaksamiseni vaihtelee. Uuteen projektiin tarttuminen vaatii perinpohjaista innostumista ja uskoutumista asialleen. Välillä sitä putoaa alas oikein rytinällä ja haluaisi unohtaa koko projektin.

Onneksi tuollaiset putoamiset ovat harvinaisia. Kiitän itseäni siitä, että olen luonteeltani eteenpäin pyrkivä. Kliseistä sanontaa käyttääkseni: Menen läpi vaikka harmaan kiven! Minä suoriudun tästä ihan varmasti. Laitan kartanon kuntoon, jos Luoja suo ja terveyteni sallii. En rahalla, vaan työllä, omien käsieni kautta.
Tapetti Biedermeier, TapettitehdasPihlgren & Ritola, seinä- ja lattiamaalit Tikkurila.
                Lumi-kissani (Ipekkedinin Bulut, turkkilainen van) pääsi takaisin omaan sänkyynsä.
                                    Risuja ja joulupalloja äidin vanhassa lasitölkissä.
                                                   Istuisiko välillä tässä?
                                         Kerro kerro kuvastin...
                                            Huone ovensuusta nähtynä.
          So much to do. Näkymä yläkerran aulasta. Maalipurkkeja, rakennuskamaa, poisheitettäviä huonekaluja.

Kommentit

  1. Olet tehnyt paljon lyhyessä ajassa. Anna itsellesi lupa levätä. Olen ihan varma, että pian taas innostut. Kerrostalokotimme (5 h + k) remontti eteni vähän kerrallaa. Kolme vuotta. Vällillä kyllästytti. Ikuisesti sitä viimeistä kynnyslistaa vaille valmista :) Onnea uuteen vuoteen kartanon emäntänä!

    VastaaPoista
  2. Tuula, olet aina niin ajatteleva, huolehtiva, kannustava. Koetan huilata välillä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti