Siirry pääsisältöön

Minun aarteeni eivät ole rahallisesti arvokkaita

Aarre-sana on aika hankala. Kun puhun aarteista, ne voivat tarkoittaa ja usein tarkoittavatkin rikkinäisiä, ehkä jopa muiden hylkäämiä tavaroita. Kun esine on vanha, se saa minulta jo sen vuoksi arvoa. Kulho, jossa on säröjä, ei tosiaan haittaa minua mitenkään. Kirpputoreilla nyrpistellään rikkinäisille astioille, vaikka pohjassa olisi miten vanha piippuleima tahansa.
Minä en nyrpistä. En liioin kerää rikkinäisiä astioita nurkkiini, mutta jos kohdalle osuu oikein kaunis liemikulho, otan sen koristeeksi käyttöön.

Tyynynpäällisiä, joissa on käsinkirjaillut nimikirjaimet saavat minut huokaamaan. Paras löytö oli tyynynpäällinen varustettuna upealla B-kirjaimella. Baggehan siinä. Ristipistotyöt ovat suorastaan iki-ihania. Ruusutyynynpäällinen pinkkine ja liiloine kukkineen ei romanttisemmaksi voisi tulla. Pitsejäkin minulla on monenlaisia. Olen niitä saanut, perinyt ja löytänyt roskista. Lasitölkkejä pelastin kasapäin lapsuudenkodistani, joka myytiin.

Hopea- ja alpakkasirottimet, sokerisakset, haarukat, veitset ja lusikat laitan kulhoihin, joista käyn niitä katselemassa. Sokerisakset ovat mummoni peruja, lusikat ovat isoisien palkintoja hiihtokilpailuista, seiväskisoista, kuulantyönnöstä...

Entäpä vanhat puusukset? Niihin hurahdin jo lapsena. Koristakoon harmaan kammarin suksia tänä jouluna Airamin joulutähti.
                                                        Puusukset ja Airamin lumitähti.
 Pelastettavien joukkoon kuuluvat vanhat tyynynpäälliset. Tämä tyynyliina oli löydettäessä homeessa ja tein aikamoisen työn, kun laitoin sen kuntoon. B-kirjaimella kirjailtu tyynyliina on mökillä.
                                              Taito tämäkin.
                                              Ristipistotyöt ovat taas suosittuja.
                                       Posliinin pinta rakeilee. Kaunista.
                                           Risa, mutta minua se ei haittaa.
                                              Katseluesineitä kaapista.
                                             Olen myös pärekorifani.
                                            Pitsiliina pääsi verhoksi.
                                              Mummoni lasitölkki uudessa tehtävässään.

Kommentit

  1. Hei! Bongasin hetki sitten SK:sta jutun teidän talosta. Olen jo jokin aikaa ihastellut, miten ihania rakennuksia ja pihapiiri Tuorsniemessä on ja mietiskellytkin, että liittyykö rakennuksiin historiaa ja asuuko niissä nykyisin joku - mukava löytää vastauksia! Alue on kyllä aivan ihana, yksi mitä olen vielä jäänyt miettimään, on että kuuluuko valkoinen kivitalo teidän pihapiiriin vai kenen/mikä se mahtaa olla? Rakennuksesta ei tielle näy oikein muuta kuin suuret havukoristeet oven molemmilla puolin, mutta todella kaunis joka tapauksessa on. Oman kodin hankkiminen on nyt ajankohtaista, niin olen kiinnostunut kaikesta rakentamiseen ja sisustamiseen liittyvästä :)

    VastaaPoista
  2. Mukava kuulla Sanna kiinnostuksestasi vanhoja rakennuksia kohtaan. Se on tauti, sen voin sanoa, mutta kyllä siitä voi parantua (hankkimalla vanhan talon). Moni on tullut minulle sanomaan, että huh, mikä työ minulla on edessäni. Vastaan, että työtähän juuri halusinkin! En valmista taloa, jossa voisi vain makoilla. Vieressä oleva valkoinen talo on asuttu. Oikein on mukava naapuri meidän kummallakin puolella. Mummoni aina sanoi, että hyvät naapurisuhteet ovat hyvin arvokkaat ja tekevät asumisesta onnellista. Pidetään siitä kiinni.

    VastaaPoista
  3. Juuri näinhän se on. Harmi, että kauniita vanhoja taloja on ihan todella vähän myynnissä, hyvän löydön olet kyllä tehnyt :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti