maanantai 5. tammikuuta 2015

Kappelissa hiljennyn Loppiaisen viettoon

Makasiinin holvikellarista olen tehnyt hiljentymispaikan. Rakensin jouluaattona kappeliin seimen. Kymmenet kynttilät valaisevat holvitilaa. Kun sinne astuu, melkein henki salpautuu   - niin kaunista ja harrasta siellä on.
Mikään fanaatikko en ole uskon suhteen. Kiihkouskovaisuus on minusta kaukana. Minulla on kuitenkin lapsenusko. Rukoilen silloin kun itse tai läheiseni ovat hädässä, kiitän, kun olen saavuttanut jotain ja pyydän, kun jotain kipeästi tarvitsen. Minusta tärkeintä on hiljentyminen. Jo se on eräänlaista rukousta. Olla hiljakseen yksin ja katsella kynttilän lepatusta. Tässä kylmässä maailmassa ei koskaan ole liian myöhäistä aloittaa mietiskely ja lempeä paikallaan oleminen. Miettiä, miten puhdistuisin ja kehittyisin ihmisenä. Se tervehdyttää, voimaannuttaa, rauhoittaa.

Loppiainen päättää joulunajan. Länsimaisen ajattelun mukaan Loppiaista vietetään Itämaan tietäjien Betlehemiin saapumisen muistopäivän kunniaksi. Pian ovat risaiset lyhyet viikot taakse jäänyttä elämää. Juhlakauden jälkeen työstä nauttii enemmän kuin koskaan. Pää höyryää suunnitelmia. Kunpa omistaisi neljä kättä, se helpottaisi suunnitelmien toteuttamista nopeammin. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa. Silläkin, että olen vain pieni ihminen, jolla on vain tietyt voimavarat käytössään. Sisäinen akkuni on kuitenkin täyttynyt. Toivottavasti siitä riittää virtaa pitkälle kevääseen.
                                     Kappelini toinen huone.
                                            Kappelini sisääntulohuone.
                                       Seimi ja vastakkaisella puolella puupenkki mietiskelyä varten.
                                                          Harras hetki seimessä.

                                     

2 kommenttia:

  1. Kappeli sai juuri äsken nimen: Chapel of Love.

    VastaaPoista
  2. Miten hieno idea. Oma hiljentymisen paikka. Kynttilöiden ja holvien luoma tunnelma on varmasti rauhoittava.

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...