keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kartanossa tehdään jo ensi vuoden joulujuttuja

Ohikulkijoille ja muillekin tiedoksi: kartanolla palavat jouluvalot täyttä häkää niin kauan kuin viimeisetkin joulukuvaukset (ensi vuoden lehtijuttuja varten) on tehty. Tietty valojen antama tunnelma on jo niin moneen kertaan nautittu ja loppuun kaluttu, että tuntuu kuin ne vain olisivat päällä, ei muuta.
Tänään onneksi satoi lunta, joten ensi jouluna julkaistavissa jutuissa on sitten lunta. Päivät vain ovat vielä niin lyhyet, etten ehtinyt tänään kissaa sanoa kun jo pimeys laskeutui päälle.
Rikki menneen kamerajalustan tilalle hankittiin uusi, joten jalustalla otettuihin hämäräkuviin ei enää tule ikävää epätarkkuutta.

Jotain joulua olen jo purkanut. Esimerkiksi keittiöstä ison pöydän päältä otin joululiinan pois, samoin keskellä keittiötä olevan talonpoikaispöydän päältä. Joulukoristeita aloin kasata yhteen paikkaan. Huone huoneelta on tämä käytävä läpi.

Olisi tärkeää säästää jouluvalojen alkuperäislaatikot ja laittaa kukin valo omaan pakettiinsa muuntajineen päivineen. Niin valot löytyvät taas ensi jouluna. Valitettavasti itse en aina ole malttanut pakata valoja huolellisesti. Sitten onkin mukavaa penkoa vinttiä ja sovitella erilaisia irtonaisia muuntajia valoihin. Se on todella turhauttavaa ja varon sitä jo nyt ennakkoon pakkaamalla tänä vuonna valot hyvin.

Joulukoristeita ei pidä pakata kuitenkaan niin hyvin, ettei pusseja ja laatikoita mistään löydy. Näin on meille käynyt monta kertaa. Nyt muuton yhteydessä löytyi varastosta monta vuotta kadoksissa olleita joulukoristeita. Hyvä puoli siinä oli se, että ne tuntuivat ihan uusilta ja jännittäviltä vuosien poissaolon jälkeen.

Tänään tuuletin ulkona petivaatteet ja vaihdoin lakanat. Puhtaiden valkoisten lakanoiden myötä toivotan teille mukavaa keskiviikkoiltaa. Niin, kuulitte oikein. Tänään on vasta keskiviikko. Tällä viikolla ehtii vielä vaikka mitä.
 Juon iltakahvia parhaillaan ja syön vielä joulukakun rippeitä, joita noukin pakastimesta. Huomenna alkaa terveellinen elämä, josta se vähäkin makea on pois.


                           Jouluvalot ja -tilpehöörit pakataan pian varastoon.


     Vaikka minulla on työhuone ja työpöytä, tykkään kirjoitella keittiössä
                            Lahjaksi saatu soma piparkakkutalo olkoon vielä esillä.


                                  Lumi nukkuu tietenkin silkkityynyn päällä.


   Keksin vielä joulukuuseen lisää koristeita. Uusin on vietnamilainen joulunauha ja espanjalainen pitsiliina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...