Siirry pääsisältöön

Kartanossa tehdään jo ensi vuoden joulujuttuja

Ohikulkijoille ja muillekin tiedoksi: kartanolla palavat jouluvalot täyttä häkää niin kauan kuin viimeisetkin joulukuvaukset (ensi vuoden lehtijuttuja varten) on tehty. Tietty valojen antama tunnelma on jo niin moneen kertaan nautittu ja loppuun kaluttu, että tuntuu kuin ne vain olisivat päällä, ei muuta.
Tänään onneksi satoi lunta, joten ensi jouluna julkaistavissa jutuissa on sitten lunta. Päivät vain ovat vielä niin lyhyet, etten ehtinyt tänään kissaa sanoa kun jo pimeys laskeutui päälle.
Rikki menneen kamerajalustan tilalle hankittiin uusi, joten jalustalla otettuihin hämäräkuviin ei enää tule ikävää epätarkkuutta.

Jotain joulua olen jo purkanut. Esimerkiksi keittiöstä ison pöydän päältä otin joululiinan pois, samoin keskellä keittiötä olevan talonpoikaispöydän päältä. Joulukoristeita aloin kasata yhteen paikkaan. Huone huoneelta on tämä käytävä läpi.

Olisi tärkeää säästää jouluvalojen alkuperäislaatikot ja laittaa kukin valo omaan pakettiinsa muuntajineen päivineen. Niin valot löytyvät taas ensi jouluna. Valitettavasti itse en aina ole malttanut pakata valoja huolellisesti. Sitten onkin mukavaa penkoa vinttiä ja sovitella erilaisia irtonaisia muuntajia valoihin. Se on todella turhauttavaa ja varon sitä jo nyt ennakkoon pakkaamalla tänä vuonna valot hyvin.

Joulukoristeita ei pidä pakata kuitenkaan niin hyvin, ettei pusseja ja laatikoita mistään löydy. Näin on meille käynyt monta kertaa. Nyt muuton yhteydessä löytyi varastosta monta vuotta kadoksissa olleita joulukoristeita. Hyvä puoli siinä oli se, että ne tuntuivat ihan uusilta ja jännittäviltä vuosien poissaolon jälkeen.

Tänään tuuletin ulkona petivaatteet ja vaihdoin lakanat. Puhtaiden valkoisten lakanoiden myötä toivotan teille mukavaa keskiviikkoiltaa. Niin, kuulitte oikein. Tänään on vasta keskiviikko. Tällä viikolla ehtii vielä vaikka mitä.
 Juon iltakahvia parhaillaan ja syön vielä joulukakun rippeitä, joita noukin pakastimesta. Huomenna alkaa terveellinen elämä, josta se vähäkin makea on pois.


                           Jouluvalot ja -tilpehöörit pakataan pian varastoon.


     Vaikka minulla on työhuone ja työpöytä, tykkään kirjoitella keittiössä
                            Lahjaksi saatu soma piparkakkutalo olkoon vielä esillä.


                                  Lumi nukkuu tietenkin silkkityynyn päällä.


   Keksin vielä joulukuuseen lisää koristeita. Uusin on vietnamilainen joulunauha ja espanjalainen pitsiliina.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti