Siirry pääsisältöön

Laskiaista ja laiskiaista - kuvia ulkoa ja sisältä

Aamuaurinko herättää. Se paistaa suoraan sänkyyn ja houkuttelee avaamaan silmät, nousemaan uuteen päivään. Ihanteelliseen aamunavaukseen kuului tänäkin aamuna pantterin (puolison) valmistama aamukahvi sekä itse puristettu appelsiinimehu. Nautin kahvin ja söin pari ohraleivän siivua, joihin laitoin vain hipaisun kasvismargariinia ja vähärasvaista edamia.

Olimme jo yhdentoista jälkeen valmiina ampaisemaan ulos ja jälleen Yyteriin. Rakastan tuota paikkaa. Sauvakävellessä tulee päähän kaikenlaista. Sain monta ideaa, millä voisi rikastuttaa talvisin tuon ihanan rannan elämää. Miksi siellä ei ole edes laskiaisena ollut mitään tapahtumaa. Voisihan sinne perustaa hetkeksi vaikka pop-up -ravintolan, -mehupisteen tai -kahvilan. Ohjattua liikuntaa myös sellaisille, jotka sitä kaipaavat.

Nyt ihmiset vain hortoilivat dyyneillä. Selvästi kaipasivat jotain. Siihen hätään en voinut tehdä muuta kuin hortoilla itsekin. Noin 11 kilometriä tuli sahattua rantaa ees ja taas.
Tiedän, että olen hyvä keksimään ihan mitä vaan, mutta kun pitäisi ryhtyä toteuttamaan, jotakin tapahtuu. Homma ikään kuin tyssää johonkin, usein se on raha, alkupääoma, mikä puuttuu.

Kartanoakin voisi alkaa jo hyvän sään aikana hyödyntää. Odottakaapas, kun tässä rantoja on hortoiltu tarpeeksi,  tämä daami alkaa saada jotain aikaiseksikin. Jotain yleishyödyllistä sen pitäisi olla.
                                    Yyterissä näki kauniita jäälauttoja.
                                  
                                            Dyynien kasvustoa.
                                            Laskiaistulppaanit ruokasalissa.
                               Keittiööni on alkanut kasautua kaikenlaista tavaraa.
                                          Vallilan kuosi vuosien takaa. Käyttöön vai ei?
                                  Amatsoninliljan nuppuvarret ovat kasvaneet viikossa jo puolimetrisiksi.
                                       Teekannuja ja kannuja minulla riittää. Tässä on vain pieni osa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti