torstai 19. helmikuuta 2015

Pasta - sitruunainen eller krämig?

Oi että tekee mieli pastaa. Kumpaa tekisi, kermaista kanapastaa vai sitruunaista pastaa ilman kalaa tai lihaa?
Ensin pastaa Akin tapaan Viinilehdestä:


Täydennä trendikästä sitruunapastaa tomaatilla ja kapriksilla. Keltainen ja punainen ovat talven voimavärit!
  • 500 g kuivapastaa
  • 2 sitruunaa (yhden raastettu kuori)
  • 2 tomaattia pilkottuna
  • 2 dl chili-tomaattimurskaa
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 50 g mustia oliiveja
  • basilikaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 1. Raasta sitruunan kuori ja puserra sitruunoista mehu.
    2. Kuumenna öljy kattilassa.
    3. Lisää joukkoon sitruunan kuoret, mehu ja pilkotut tomaatit. Lisää joukkoon silputtua basilikaa, kaprista, tomaatti-chilikastike ja mausta pippurilla ja suolalla.
    4. Hauduta 5 min ja sekoita kastike keitetyn pastan sekaan.

    Mitäs viiniä tämän kanssa?

    Vaikka tai pikemminkin ehdottomasti Ruffinoa. Ruffino Chianti on miellyttävän hedelmäinen klassikkopunaviini Italian Toscanasta, jonka historia ulottuu yli 100 vuoden päähän.
    Resepti: Kokki Aki Wahlman


    ... vai kermaista pastaa ruotsalaisittain?
    Ohje on viinitalo Arvid Nordquistin Smaka-lehdestä.
     
     
      Krämlig pasta med kyckling och smak av dragon
      4 portioner
      450 g kyclingsfilé
      1 schalottenlök
      1 vitlökslyfta
      1 dl crème fraiche
      1 1/2 dl grädde
      1 msk koncentrerad hönsfond
      1 msk Grey Poupon Old Style Mustard
      2 tomater
      1/2 msk torkad dragon
      2 nävar färsk spenat
      nymalen svartpeppar
      salt
      olja till stekning
        Strimla kycklingen, hacka schalottenlöken och vitlögen. Fräs kycklingen i olja tills den har fått lite färg, tillsätt löken och vitlöken. Rör ner crème fraiche, grädde, hönsbuljong, senap, tomat och dragon i stekpannan. Låt det sjuda i fem till tio minuter. Smaka av med salt och peppar, vänd i den färskä spenaten sist av allt. Servera tillsammans med nykokt pasta.
          Mitäs viiniä tämän kanssa? 
          Esimerkiksi hieman kuplivaa Bolla Proseccoa, jossa maistuu omena, päärynä ja persikka.

                Ei kommentteja:

                Lähetä kommentti

                Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

                Antiikkipöydän öljyäminen

                Saimme lahjoituksena suvulta Pertin isovanhempien talosta heille kuuluneen antiikkipöydän jostakin 1900-luvun alusta. Pöydän pinta oli pahoi...