Oi että tekee mieli pastaa. Kumpaa tekisi, kermaista kanapastaa vai sitruunaista pastaa ilman kalaa tai lihaa?
Ensin pastaa Akin tapaan Viinilehdestä:
500 g kuivapastaa
2 sitruunaa (yhden raastettu kuori)
2 tomaattia pilkottuna
2 dl chili-tomaattimurskaa
2 rkl kapriksia
1 dl oliiviöljyä
50 g mustia oliiveja
basilikaa
suolaa
pippuria
1. Raasta sitruunan kuori ja puserra sitruunoista mehu.
2. Kuumenna öljy kattilassa.
3. Lisää joukkoon sitruunan kuoret, mehu ja pilkotut tomaatit. Lisää joukkoon silputtua basilikaa, kaprista, tomaatti-chilikastike ja mausta pippurilla ja suolalla.
4. Hauduta 5 min ja sekoita kastike keitetyn pastan sekaan.
Mitäs viiniä tämän kanssa?
Vaikka tai pikemminkin ehdottomasti Ruffinoa. Ruffino Chianti on miellyttävän hedelmäinen klassikkopunaviini Italian Toscanasta, jonka historia ulottuu yli 100 vuoden päähän.
... vai kermaista pastaa ruotsalaisittain?
Ensin pastaa Akin tapaan Viinilehdestä:
Täydennä trendikästä sitruunapastaa tomaatilla ja kapriksilla. Keltainen ja punainen ovat talven voimavärit!
2. Kuumenna öljy kattilassa.
3. Lisää joukkoon sitruunan kuoret, mehu ja pilkotut tomaatit. Lisää joukkoon silputtua basilikaa, kaprista, tomaatti-chilikastike ja mausta pippurilla ja suolalla.
4. Hauduta 5 min ja sekoita kastike keitetyn pastan sekaan.
Mitäs viiniä tämän kanssa?
Vaikka tai pikemminkin ehdottomasti Ruffinoa. Ruffino Chianti on miellyttävän hedelmäinen klassikkopunaviini Italian Toscanasta, jonka historia ulottuu yli 100 vuoden päähän.
Resepti: Kokki Aki Wahlman
... vai kermaista pastaa ruotsalaisittain?
Ohje on viinitalo Arvid Nordquistin Smaka-lehdestä.
-
Krämlig pasta med kyckling och smak av dragon
- 4 portioner
- 450 g kyclingsfilé
- 1 schalottenlök
- 1 vitlökslyfta
- 1 dl crème fraiche
- 1 1/2 dl grädde
- 1 msk koncentrerad hönsfond
- 1 msk Grey Poupon Old Style Mustard
- 2 tomater
- 1/2 msk torkad dragon
- 2 nävar färsk spenat
- nymalen svartpeppar
- salt
- olja till stekning
- Strimla kycklingen, hacka schalottenlöken och vitlögen. Fräs kycklingen i olja tills den har fått lite färg, tillsätt löken och vitlöken. Rör ner crème fraiche, grädde, hönsbuljong, senap, tomat och dragon i stekpannan. Låt det sjuda i fem till tio minuter. Smaka av med salt och peppar, vänd i den färskä spenaten sist av allt. Servera tillsammans med nykokt pasta.
- Mitäs viiniä tämän kanssa?
- Esimerkiksi hieman kuplivaa Bolla Proseccoa, jossa maistuu omena, päärynä ja persikka.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.