Siirry pääsisältöön

Selkeä vaihe alkakoon!

Lauantaina sitten saatoimme haudan lepoon puolisoni suvun The Grand Old Ladyn. Siunaamisella on suuri merkitys henkisenä auttajana. Samalla kun heitimme ikuiset jäähyväiset rakkaalle läheisellemme, annoimme itsellemme luvan poistua kuoleman kysymysten pohdinnoilta ja ahdistukselta. Me saamme jatkaa, meidän pitää jatkaa. Elämä on kaunis.

Eilen suuntasimme selkeyttämään ajatuksiamme Yyterin liukkaille sannoille. Varsinkin dyynien mantereenpuoleiset vallit olivat vaarallisen liukkaat. Peilikirkas jään pinta ei suosinut patikoijaa tällä kertaa. Aivan meren lähellä pystyi kuitenkin merenrantaa pitkin köpöttelemään ja sauvat olivat hyvänä apuna.

Kova tuuli puski ensin toiseen suuntaan. Takaisin tullessa tuuli meni suoraan keuhkoihin, tukki hengitystä ja hidasti kulkua. Vastatuuleen puskeminen on työlästä, mutta lopulta se tekee hyvää.

Selkeä vaihe alkakoon! Kunnostaminen pääsköön vauhtiin ja kaikenlaiset halvat ja hauskat ideat saakoot päivänvalon.
                                     Hyinen myrskytuuli pieksi minua Yyterin rannoilla.
                                      Vaarallisen liukas hietikko pani ihmiset köpöttelemään.
            Puoliksi sulanut ja kokonaan jäätynyt kelkkamäki houkutteli vain muutamaa laskijaa.
                                         Heinäkuussa dyyneillä poltti varpaansa.

Kommentit

  1. Tuolla jäätiköllä olisivat kenkien nastat enemmän kuin tarpeen. Päivä pitenee ja sen myötä energiataso nousee. Jos syksyllä suuri urakka tuntui hetkittäin tyrmäävältä, on pian uuden startin aika. Pala kerrallaan. Nautiskellen. Mihin tässä kiire, valmiissa maaillmassa. Ihanaa kevättä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonteeni vain on niin kärsimätön. Siksi parin kuukauden paussi on todella pitkä minulle. Mutta ihan oikeasti: kuka jaksaa olla innostunut aina ja varsinkin sydäntalvella, kun pimeys painaa niskaa alas. Kummasti tuo aurinko laittaa sydämen sykkimään.

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti