Siirry pääsisältöön

Selkeä vaihe alkakoon!

Lauantaina sitten saatoimme haudan lepoon puolisoni suvun The Grand Old Ladyn. Siunaamisella on suuri merkitys henkisenä auttajana. Samalla kun heitimme ikuiset jäähyväiset rakkaalle läheisellemme, annoimme itsellemme luvan poistua kuoleman kysymysten pohdinnoilta ja ahdistukselta. Me saamme jatkaa, meidän pitää jatkaa. Elämä on kaunis.

Eilen suuntasimme selkeyttämään ajatuksiamme Yyterin liukkaille sannoille. Varsinkin dyynien mantereenpuoleiset vallit olivat vaarallisen liukkaat. Peilikirkas jään pinta ei suosinut patikoijaa tällä kertaa. Aivan meren lähellä pystyi kuitenkin merenrantaa pitkin köpöttelemään ja sauvat olivat hyvänä apuna.

Kova tuuli puski ensin toiseen suuntaan. Takaisin tullessa tuuli meni suoraan keuhkoihin, tukki hengitystä ja hidasti kulkua. Vastatuuleen puskeminen on työlästä, mutta lopulta se tekee hyvää.

Selkeä vaihe alkakoon! Kunnostaminen pääsköön vauhtiin ja kaikenlaiset halvat ja hauskat ideat saakoot päivänvalon.
                                     Hyinen myrskytuuli pieksi minua Yyterin rannoilla.
                                      Vaarallisen liukas hietikko pani ihmiset köpöttelemään.
            Puoliksi sulanut ja kokonaan jäätynyt kelkkamäki houkutteli vain muutamaa laskijaa.
                                         Heinäkuussa dyyneillä poltti varpaansa.

Kommentit

  1. Tuolla jäätiköllä olisivat kenkien nastat enemmän kuin tarpeen. Päivä pitenee ja sen myötä energiataso nousee. Jos syksyllä suuri urakka tuntui hetkittäin tyrmäävältä, on pian uuden startin aika. Pala kerrallaan. Nautiskellen. Mihin tässä kiire, valmiissa maaillmassa. Ihanaa kevättä sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonteeni vain on niin kärsimätön. Siksi parin kuukauden paussi on todella pitkä minulle. Mutta ihan oikeasti: kuka jaksaa olla innostunut aina ja varsinkin sydäntalvella, kun pimeys painaa niskaa alas. Kummasti tuo aurinko laittaa sydämen sykkimään.

      Poista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti