Siirry pääsisältöön

Talon nurkkia nuolevat puut kaadettiin

Kauniitahan ne olivat nuo vaahterat, jotka ovat enää muisto vain. Ongelmallisia ja siksi joutivat mennä. Puut nuolivat talon nurkkia ja isomman vaahteran juuristo oli jo nostanut verantaa, ties koko taloa.
Talon nurkalta kaadettiin kaikkiaan kolme isoa vaahteraa. Johan tuli ilmaa nurkalle. Se oli ollut  vuosikymmeniä niin pimeä ja kostea, että kosteus oli syövyttänyt alalaudoituksen mustaksi ja lahottanut seinää. Onneksi alla olevat hirret ovat kunnossa ainakin melkein.

Vaikka sydän huutaisi, järkeä pitää käyttää. Puut ovat rakastettavia, mutta väärässä paikassa tuhoavia. Keskustelin jokin aika sitten ammattilaisen kanssa, joka kertoi, ettei talon reunustoille saisi tehdä edes kukkapenkkejä. Kaikki kasvusto talon välittömässä läheisyydessä on pahasta talon kannalta.

Siivo pihassa oli eilen melkoinen. On kuitenkin hyvä mieli, että jotain on saatu tehdyksi. Miten kesällä katon laitto olisi onnistunut, jos puut olisivat jääneet? Oksathan suorastaan asuivat katolla.

Jonkin aikaa näyttää pahalta ja oudolta, mutta talo on nyt mahdollisesti vieläkin isomman näköinen kuin ennen. Ja ryhdikkäämpi. Jos suunnitelma pitää ja talous sallii, kesän myötä talo saa uuden katon ja maalikerroksen. Talkoot olisivat silloinkin pelastus.
                Talossa lähes kiinni kasvaneet vaahterat saivat lähtöpassin. Nyt nurkka saa kuivua.
                           Aikamoista silppua oli piha eilen täynnä.
                                         Pientä risusavottaa.
             Näin taloon päin kallellaan ollut vaahtera kaatuu juuri oikeaan suuntaan vetoköyden avulla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti