perjantai 27. helmikuuta 2015

Talon nurkkia nuolevat puut kaadettiin

Kauniitahan ne olivat nuo vaahterat, jotka ovat enää muisto vain. Ongelmallisia ja siksi joutivat mennä. Puut nuolivat talon nurkkia ja isomman vaahteran juuristo oli jo nostanut verantaa, ties koko taloa.
Talon nurkalta kaadettiin kaikkiaan kolme isoa vaahteraa. Johan tuli ilmaa nurkalle. Se oli ollut  vuosikymmeniä niin pimeä ja kostea, että kosteus oli syövyttänyt alalaudoituksen mustaksi ja lahottanut seinää. Onneksi alla olevat hirret ovat kunnossa ainakin melkein.

Vaikka sydän huutaisi, järkeä pitää käyttää. Puut ovat rakastettavia, mutta väärässä paikassa tuhoavia. Keskustelin jokin aika sitten ammattilaisen kanssa, joka kertoi, ettei talon reunustoille saisi tehdä edes kukkapenkkejä. Kaikki kasvusto talon välittömässä läheisyydessä on pahasta talon kannalta.

Siivo pihassa oli eilen melkoinen. On kuitenkin hyvä mieli, että jotain on saatu tehdyksi. Miten kesällä katon laitto olisi onnistunut, jos puut olisivat jääneet? Oksathan suorastaan asuivat katolla.

Jonkin aikaa näyttää pahalta ja oudolta, mutta talo on nyt mahdollisesti vieläkin isomman näköinen kuin ennen. Ja ryhdikkäämpi. Jos suunnitelma pitää ja talous sallii, kesän myötä talo saa uuden katon ja maalikerroksen. Talkoot olisivat silloinkin pelastus.
                Talossa lähes kiinni kasvaneet vaahterat saivat lähtöpassin. Nyt nurkka saa kuivua.
                           Aikamoista silppua oli piha eilen täynnä.
                                         Pientä risusavottaa.
             Näin taloon päin kallellaan ollut vaahtera kaatuu juuri oikeaan suuntaan vetoköyden avulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...