Siirry pääsisältöön

Talon nurkkia nuolevat puut kaadettiin

Kauniitahan ne olivat nuo vaahterat, jotka ovat enää muisto vain. Ongelmallisia ja siksi joutivat mennä. Puut nuolivat talon nurkkia ja isomman vaahteran juuristo oli jo nostanut verantaa, ties koko taloa.
Talon nurkalta kaadettiin kaikkiaan kolme isoa vaahteraa. Johan tuli ilmaa nurkalle. Se oli ollut  vuosikymmeniä niin pimeä ja kostea, että kosteus oli syövyttänyt alalaudoituksen mustaksi ja lahottanut seinää. Onneksi alla olevat hirret ovat kunnossa ainakin melkein.

Vaikka sydän huutaisi, järkeä pitää käyttää. Puut ovat rakastettavia, mutta väärässä paikassa tuhoavia. Keskustelin jokin aika sitten ammattilaisen kanssa, joka kertoi, ettei talon reunustoille saisi tehdä edes kukkapenkkejä. Kaikki kasvusto talon välittömässä läheisyydessä on pahasta talon kannalta.

Siivo pihassa oli eilen melkoinen. On kuitenkin hyvä mieli, että jotain on saatu tehdyksi. Miten kesällä katon laitto olisi onnistunut, jos puut olisivat jääneet? Oksathan suorastaan asuivat katolla.

Jonkin aikaa näyttää pahalta ja oudolta, mutta talo on nyt mahdollisesti vieläkin isomman näköinen kuin ennen. Ja ryhdikkäämpi. Jos suunnitelma pitää ja talous sallii, kesän myötä talo saa uuden katon ja maalikerroksen. Talkoot olisivat silloinkin pelastus.
                Talossa lähes kiinni kasvaneet vaahterat saivat lähtöpassin. Nyt nurkka saa kuivua.
                           Aikamoista silppua oli piha eilen täynnä.
                                         Pientä risusavottaa.
             Näin taloon päin kallellaan ollut vaahtera kaatuu juuri oikeaan suuntaan vetoköyden avulla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti