torstai 19. maaliskuuta 2015

Krookus puskee läpi vanhan ruohon

Aamukävelyn sijaan haravoin vähän pihaa. Sembramännyn tienoon olin haravoinut huolimattomasti, joten otin kertaalleen vielä pihan läpi.
Takki tuli pian tarpeettomaksi. Heitin sen patiolle tuomani varastotuolin päälle ja jatkoin huhkimista ruutupaitasillani. Kunnes.
Mitä keltaista pilkottaakaan risujen ja vanhojen heinien alta? Muutama krookus oli avannut nuppunsa. En edes tiennyt, että täällä on krookuksia istutettu. Näiden istuttamisesta lienee kauan aikaa, sillä ne eivät ole näyttävästi yhdessä isossa ryhmässä eikä kahdessakaan, vaan kukkia on harvakseltaan siellä täällä.
Otin varovasti vanhat heinät ja roskat kukkien päältä ja annoin niille tilaisuuden loistaa. Voi kun kauniita. Kovasti mieleni yleni. Kevään ensimmäiset kukat huomataan aina. Siksi niiden merkitys on suuri.
                                 Sahrami eli krookus on kevään ensimmäisiä kukkijoita.
                          Näin harvakseltaan krookuksia on ikivanhassa kukkapenkissä.
                                         Nämä kaksi olivat löytäneet toisensa.
     Vanha kukkapenkki on melkein kuopassa. Pelastin kuitenkin kukat keräämällä niiden päällä olleet heinät ja risut. Yöpakkasia varten ne tosin voisivat puoltaa paikkaansa suojaamalla kukkia.
                          Näkymä pihasta vasemmalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...