Siirry pääsisältöön

Kurkistus perustuksiin ja tapettiin

Terve taas! Vierähtipä aikaa edellisestä päivityksestä. Samppanjabaarin seinän sortumisen jälkeen en ole ehtinyt blogihommiin. Toimittajan työt ovat haitanneet blogiin keskittymistä. Tänään kuvasimme koko päivän kartanolla lehtijuttuja. Olen niin poikki kuin ihminen voi valmisteltuani ensin kuvausta kolme päivää ja sitten tänään kuvauspäivänä höösäsin kartanoon tullutta kuvausväkeä, heitä oli kaikkiaan viisi ihmistä.  Samalla kun haastattelin, toimin myös emäntänä: keitin kahvia, tein ruokaa, katoin, sisustin kuvauspaikkoja, kiikutin tavaraa sinne tänne ja tuonne.
Sitten kun kaikki oli ohi, tuli niin tyhjä olo, että rojahdin sänkyyn tai oikeastaan kissani määräsi minut sinne ja tuli itse perässä jalkataipeeseen. Kymmenen minuutin lepohetki teki hyvää.

Ja taas täytyy ihmetellä naapurin emäntää...Kukapa  muu minua tulikaan auttamaan (kuvausassistentiksi) kuin hän. Ihmeellisiä muuten nämä nykyajan emännät  - osaavat kaikkea, eivätkä kulje seinän vieriä pitkin ja ole turhan vaatimattomia. Heillä on hyvä itsetunto.

Levättyäni (10 min.)päätin vihdoinkin käydä kuvaamassa kartanon alakerran perustuksia ja yhden ihanan tapetin, josta on pätkä jäljellä siinä kohtaa, mistä talo on aikoinaan katkaistu. Hurmaava tapetti on minun mielestäni 1800-luvun lopulta. Tyyli on jugend. Jos joku tunnistaa tapetin, kertokoon, mikä se on.

Kummatkin salit tulevat seinien osalta käsittelyyn. Eiköhän tämän tyylinen tapetti sopisi varsin hyvin jompaan kumpaan saliin? Yhteen seinään vain tai enintään kahteen. Muut seinät oksien värillä.
                              
Huikeaa tapettia oli jäänyt hieman kellarin katon rajaan siinä vaiheessa, kun talo oli pätkäisty kahtia.
                              Tahtoo tämän tyyppistä tapettia toiseen saliin.
   Vasemmalla puolella pätkäisty seinä. Tuo valkoinen hirsi on kellarin kattoa. Kuvan olen ottanut kellarista ylös taloon vievältä rappukäytävästä.
        Kartanon vuonna 1780 rakennetut perustukset pitävät taloa yhä pystyssä. Onko lahoa, onko?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti