Siirry pääsisältöön

Kurkistus perustuksiin ja tapettiin

Terve taas! Vierähtipä aikaa edellisestä päivityksestä. Samppanjabaarin seinän sortumisen jälkeen en ole ehtinyt blogihommiin. Toimittajan työt ovat haitanneet blogiin keskittymistä. Tänään kuvasimme koko päivän kartanolla lehtijuttuja. Olen niin poikki kuin ihminen voi valmisteltuani ensin kuvausta kolme päivää ja sitten tänään kuvauspäivänä höösäsin kartanoon tullutta kuvausväkeä, heitä oli kaikkiaan viisi ihmistä.  Samalla kun haastattelin, toimin myös emäntänä: keitin kahvia, tein ruokaa, katoin, sisustin kuvauspaikkoja, kiikutin tavaraa sinne tänne ja tuonne.
Sitten kun kaikki oli ohi, tuli niin tyhjä olo, että rojahdin sänkyyn tai oikeastaan kissani määräsi minut sinne ja tuli itse perässä jalkataipeeseen. Kymmenen minuutin lepohetki teki hyvää.

Ja taas täytyy ihmetellä naapurin emäntää...Kukapa  muu minua tulikaan auttamaan (kuvausassistentiksi) kuin hän. Ihmeellisiä muuten nämä nykyajan emännät  - osaavat kaikkea, eivätkä kulje seinän vieriä pitkin ja ole turhan vaatimattomia. Heillä on hyvä itsetunto.

Levättyäni (10 min.)päätin vihdoinkin käydä kuvaamassa kartanon alakerran perustuksia ja yhden ihanan tapetin, josta on pätkä jäljellä siinä kohtaa, mistä talo on aikoinaan katkaistu. Hurmaava tapetti on minun mielestäni 1800-luvun lopulta. Tyyli on jugend. Jos joku tunnistaa tapetin, kertokoon, mikä se on.

Kummatkin salit tulevat seinien osalta käsittelyyn. Eiköhän tämän tyylinen tapetti sopisi varsin hyvin jompaan kumpaan saliin? Yhteen seinään vain tai enintään kahteen. Muut seinät oksien värillä.
                              
Huikeaa tapettia oli jäänyt hieman kellarin katon rajaan siinä vaiheessa, kun talo oli pätkäisty kahtia.
                              Tahtoo tämän tyyppistä tapettia toiseen saliin.
   Vasemmalla puolella pätkäisty seinä. Tuo valkoinen hirsi on kellarin kattoa. Kuvan olen ottanut kellarista ylös taloon vievältä rappukäytävästä.
        Kartanon vuonna 1780 rakennetut perustukset pitävät taloa yhä pystyssä. Onko lahoa, onko?

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti