lauantai 28. maaliskuuta 2015

Sadepäivän aamua salissa

Kissa tahtoo nukkua käden päällä. Se rakastaa jugendsohvan tyynyjä ja peitteitä, joiden uumeniin on mukava käpertyä. Sade on niin voimakas, että sen ääni kuuluu ikkunoiden läpi. Vähitellen pilvipeite rakoilee. Äänet vaimenevat. Tulee hieman valoa. Lähes pyhän oloisen rauhan rikkovat silloin tällöin kylätiellä hurahtelevat autot.

Aamukynttilät ovat oiva juttu viikonloppuna. Arkena kynttilöiden sytyttäminen varsinkaan aamulla ei käy edes mielessä.
Pikkupöydällä on tuoksutuikku omassa metallikehikossaan. Ikoni ruukun alla kertoo lähestyvästä pääsiäisestä ja sen tuomasta sanomasta.

Olemme vain odottaneet, milloin pääsemme polttamaan pensaiden lyhentämistä syntyneet oksavuoret. Tänään siihen tarjoutuu hyvä tilaisuus, kun maasto on märkä, eikä tarvitse pelätä tulen leviämistä. Toisaalta, risut, oksat ja vadelmatarhan vanhat aitaukset ovat kastuneet ja tarvitsevat todennäköisesti litroja sytykenestettä lähteäkseen palamaan. Asioilla on puolensa.

Meillä onkin tänään hieman ennenaikaiset pääsiäistulet.

Tänään pitää kaupasta muistaa ostaa pääsiäisnamuja, jos vaikka virpojia tulisi käymään palmusunnuntaina.

Aamurauhasta siirryn vähitellen huushollihommiin. Imuroin koko talon, siivoan kylppärin ja wc:t, pyyhin pölyt ja pesen lattiat. Siihen meneekin puoli päivää. Lapsuudenkodissani siivottiin aina lauantaisin. Me tytöt autoimme äitiä ja opettelimme hänen ohjauksessaan siivoamaan, joten jos en mitään muuta osaa, niin varmasti luuttu pysyy kädessä ja hyvin.

Remonttihommat aloitan ensi viikolla. Pitkään aikaan en ole tarttunut sorkkarautaan tai maalipensseliin. Ne ovat odottaneet vain sopivan ajan tuloa. Sopivuus on suhteellinen käsite.

Unikulma alkoi valmistaa mittatilauspatjoja yläkerran vanhoihin puu- ja rautasänkyihin. Parin, kolmen viikon kuluttua, kun patjat ja vuodevaatteet silkkisine ja samettisine päiväpeitteineen saapuvat, saatte mittavaa kuvasatoa kammareista ja sängyistä. Tämä on lupaus, joka pitää.
                          Kielletyt hedelmät -tuoksukynttilä ja tuikkuteline Partylite.
                                        Softia aamutunnelmaa. Päivällä skarpataan kamerakin.
                                            Aina yhtä rakas Lumi-kissani.


                                            Joskus kannattaa ottaa rauhallisesti jo heti aamusta.


                            Älkää nyt kauhistelko, mutta jalkojeni alla on vanha ryijy.

1 kommentti:

  1. Hauskaa, että osaat nauttia näistäkin säistä. Minä alan käydä jo malttamattomaksi. Tuhrusäätä on ollut niin kauan. Muutama kaunis päivä välillä antoi uskoa paremmasta. Tulisipa jo kuivempaa, aurinkoa ja edes vähän lämpöä. Pääsisi vihdoin kevätpuuhiin. Kaupungisskaan ei ikkunoiden pesu tai vaatteiden tuuletus kutsu näillä säillä.
    Myös minun lapsuudenkodissani ja mummolassa siivottiin aina lauantaisin niin maan perusteellisesti. Aika monta vuotta meni, että osasin omassa kodissani löysätä perinteestä. Nyt kahden aikuisen kodissa ei viikkosiivo ole oleellista. Siivous käynnistyy, kun alkaa näyttää tarpeelliselta ja sattuu sopiva hetki..

    VastaaPoista

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...