Siirry pääsisältöön

Sadepäivän aamua salissa

Kissa tahtoo nukkua käden päällä. Se rakastaa jugendsohvan tyynyjä ja peitteitä, joiden uumeniin on mukava käpertyä. Sade on niin voimakas, että sen ääni kuuluu ikkunoiden läpi. Vähitellen pilvipeite rakoilee. Äänet vaimenevat. Tulee hieman valoa. Lähes pyhän oloisen rauhan rikkovat silloin tällöin kylätiellä hurahtelevat autot.

Aamukynttilät ovat oiva juttu viikonloppuna. Arkena kynttilöiden sytyttäminen varsinkaan aamulla ei käy edes mielessä.
Pikkupöydällä on tuoksutuikku omassa metallikehikossaan. Ikoni ruukun alla kertoo lähestyvästä pääsiäisestä ja sen tuomasta sanomasta.

Olemme vain odottaneet, milloin pääsemme polttamaan pensaiden lyhentämistä syntyneet oksavuoret. Tänään siihen tarjoutuu hyvä tilaisuus, kun maasto on märkä, eikä tarvitse pelätä tulen leviämistä. Toisaalta, risut, oksat ja vadelmatarhan vanhat aitaukset ovat kastuneet ja tarvitsevat todennäköisesti litroja sytykenestettä lähteäkseen palamaan. Asioilla on puolensa.

Meillä onkin tänään hieman ennenaikaiset pääsiäistulet.

Tänään pitää kaupasta muistaa ostaa pääsiäisnamuja, jos vaikka virpojia tulisi käymään palmusunnuntaina.

Aamurauhasta siirryn vähitellen huushollihommiin. Imuroin koko talon, siivoan kylppärin ja wc:t, pyyhin pölyt ja pesen lattiat. Siihen meneekin puoli päivää. Lapsuudenkodissani siivottiin aina lauantaisin. Me tytöt autoimme äitiä ja opettelimme hänen ohjauksessaan siivoamaan, joten jos en mitään muuta osaa, niin varmasti luuttu pysyy kädessä ja hyvin.

Remonttihommat aloitan ensi viikolla. Pitkään aikaan en ole tarttunut sorkkarautaan tai maalipensseliin. Ne ovat odottaneet vain sopivan ajan tuloa. Sopivuus on suhteellinen käsite.

Unikulma alkoi valmistaa mittatilauspatjoja yläkerran vanhoihin puu- ja rautasänkyihin. Parin, kolmen viikon kuluttua, kun patjat ja vuodevaatteet silkkisine ja samettisine päiväpeitteineen saapuvat, saatte mittavaa kuvasatoa kammareista ja sängyistä. Tämä on lupaus, joka pitää.
                          Kielletyt hedelmät -tuoksukynttilä ja tuikkuteline Partylite.
                                        Softia aamutunnelmaa. Päivällä skarpataan kamerakin.
                                            Aina yhtä rakas Lumi-kissani.


                                            Joskus kannattaa ottaa rauhallisesti jo heti aamusta.


                            Älkää nyt kauhistelko, mutta jalkojeni alla on vanha ryijy.

Kommentit

  1. Hauskaa, että osaat nauttia näistäkin säistä. Minä alan käydä jo malttamattomaksi. Tuhrusäätä on ollut niin kauan. Muutama kaunis päivä välillä antoi uskoa paremmasta. Tulisipa jo kuivempaa, aurinkoa ja edes vähän lämpöä. Pääsisi vihdoin kevätpuuhiin. Kaupungisskaan ei ikkunoiden pesu tai vaatteiden tuuletus kutsu näillä säillä.
    Myös minun lapsuudenkodissani ja mummolassa siivottiin aina lauantaisin niin maan perusteellisesti. Aika monta vuotta meni, että osasin omassa kodissani löysätä perinteestä. Nyt kahden aikuisen kodissa ei viikkosiivo ole oleellista. Siivous käynnistyy, kun alkaa näyttää tarpeelliselta ja sattuu sopiva hetki..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti