tiistai 28. huhtikuuta 2015

Jännittävä patjapäivä!

Tänään on jännittävä päivä. Niin jännittävä, että nousin jo kello viisi aamulla keittelemään kahvia ja katselemaan auringonnousua kissani Lumin kanssa. Nyt kun kello on jo puoli seitsemän, Pertti nukkuu vielä sikeästi. Hiippailen hiljaa ja suljen ovia perässäni, etten vain häiritsisi.
Miten niin jännittävä?
Aamupäivällä tulevat kauan odottamani, Unikulmalla teetetyt ja räätälöidyt runkopatjat, petauspatjat, täkit, tyynyt ja lakanat yläkerran vanhoihin rauta- ja puusänkyihin. Ihan Vantaan Petikosta saakka!

Halusin kartanoon parhaat mahdolliset patjat myös siltä varalta, että majoitan täällä joskus pop-up -tyyliin kesävieraita. Luonnollisesti myös itse nukumme Unikulman valmistamassa (äly)sängyssä, jossa on vartalomme mukaan suunnitellut patjat.
Olen monta kertaa miettinyt ihmisten tarinoita. Miten jostakin ihmisestä tulee menestyvä, jostakin taas ei. On kunnioittavaa, että joku ihminen luo loistavan uran tekemällä patjoja. Eipä tulisi varmaan kenellekään alle parikymppiselle uravalintaa miettivälle mieleen ensimmäisenä, että patjanvalmistajanakin voisi tienata elantonsa. Ja työllistää menestymisen myötä sata muuta!

Unikulman toimitusjohtaja Vesa Tuomisen tarina Suomen kenties johtavana patjanvalmistajana on kiehtova. Kaikki alkoi Vesan itsensä uniongelmista ja huonosta patjasta.
www.unikulma.fi -nettisivulta:
"Unikulma sai alkunsa toimitusjohtaja Vesa Tuomisen lapsuuden ja nuoruuden uni- ja selkäongelmista. Kipeä selkä ja huono patja antoivat kehnot edellytykset hyville yöunille. Nukahtamista helpottaakseen ja nukkumisasentoja parantaakseen Vesa Tuominen porasi reikiä vaahtomuovipatjaansa.
Kiinnostus ergonomiaan syveni, kun nuori Tuominen lähti Teknilliseen korkeakouluun opiskelemaan ergonomiaa. Armeijan jälkeen hän alkoi miettiä miten rahoittaisi opiskelujaan ja opiskelijaelämäänsä. Vastaus löytyi aikansa kuumasta vesisänkyvillityksestä.

Jo ensimmäinen sänkymalli oli myyntimenestys

Ensimmäinen Unikulman sänky (vesisänkykehikko) syntyi Tuomisen vanhempien autotallissa. Myynti-ilmoitukset lehdissä toivat paljon töitä ja kauppa kävi mainiosti. Suomessa unitutkimus oli vielä 80-luvulla lapsenkengissä, niinpä Tuominen päätti lähteä hakemaan tietotaitoa Yhdysvalloista.
Hänen palatessaan kotikonnuille 1987 Unikulma lähti voimakkaaseen kasvuun ja liikevaihto kasvoi 120 000 markkaan kuukaudessa. Ymmärrettävästi autotalli kävi liian pieneksi ja ensimmäinen myymälä avattiin vuonna 1988 Vantaalle. Vesisänkybuumi kääntyi 90-luvulla laskuun ja vesi vaihtui jousiin. Unikulma aloitti norjalaisten ja ruotsalaisten joustinpatjojen jälleenmyynnin Suomessa. Samoihin aikoihin Unikulma aloitti kehitystyön, jonka tavoitteena oli pystyä valmistamaan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti paras mahdollinen vuode.

UnikLab-mittaus mullisti sänkysuunnittelun

Unikulma kehitti vuosien ajan patjan pintamittauslaitetta. Työn tuloksena syntyi Unikulman oma UnikLab®-mittauslaitteisto*. UnikLab® ja asiantuntijuus ovat avainasemassa yksilöllisen ja henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti räätälöitävän vuoteen valmistuksessa. Mittausten ja asiakaskeskustelujen pohjalta syntynyt palaute ja parannusehdotukset olivat kullanarvoisia, mutta ulkomaiset vuoteiden valmistajat eivät reagoineet palautteeseen toivotulla tavalla. Niinpä vuonna 1995 Unikulma perusti oman tehtaan Kirkkonummelle. Unikulma alkoi kehittää omaa tuotantoaan, joka pohjautui yksilölliseen ja asiakaskohtaiseen vuoteiden suunnitteluun.

Nykyään Unikulman tehdas sijaitsee Vantaalla Petikossa. Unikulma on Suomen johtava vuoteiden valmistaja ja myyjä sekä unen asiantuntija ja tutkija.

*)UnikLab® mittaa kehon tuottamaa painetta vuoteeseen. Laitteen luomien paine- ja muotokarttojen sekä unianalyysin avulla asiantuntijat räätälöivät yksilöllisen vuoteen jokaiselle nukkujalle."

Kun tulin työhuoneeseeni kirjoittamaan tätä, pikkuposliininkukka oli avannut yhden nuppunsa. Muita nuppuja ei ole. Kukka tervehtiköön teitä ja patjantuojia!
                                Yksi ainoa kukka avautui tänään. Hieno päivä tulossa.
                                      Kauniimpaa en voisi ansaitakaan.
   Pikkuposliininkukan lehdet näyttävät aina siltä, kuin kukka kärsisi kuivuudesta. Näin ei kuitenkaan ole asian laita.
                                                  Vanhan kangaspuun osa työhuoneessani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...