Siirry pääsisältöön

Jännittävä patjapäivä!

Tänään on jännittävä päivä. Niin jännittävä, että nousin jo kello viisi aamulla keittelemään kahvia ja katselemaan auringonnousua kissani Lumin kanssa. Nyt kun kello on jo puoli seitsemän, Pertti nukkuu vielä sikeästi. Hiippailen hiljaa ja suljen ovia perässäni, etten vain häiritsisi.
Miten niin jännittävä?
Aamupäivällä tulevat kauan odottamani, Unikulmalla teetetyt ja räätälöidyt runkopatjat, petauspatjat, täkit, tyynyt ja lakanat yläkerran vanhoihin rauta- ja puusänkyihin. Ihan Vantaan Petikosta saakka!

Halusin kartanoon parhaat mahdolliset patjat myös siltä varalta, että majoitan täällä joskus pop-up -tyyliin kesävieraita. Luonnollisesti myös itse nukumme Unikulman valmistamassa (äly)sängyssä, jossa on vartalomme mukaan suunnitellut patjat.
Olen monta kertaa miettinyt ihmisten tarinoita. Miten jostakin ihmisestä tulee menestyvä, jostakin taas ei. On kunnioittavaa, että joku ihminen luo loistavan uran tekemällä patjoja. Eipä tulisi varmaan kenellekään alle parikymppiselle uravalintaa miettivälle mieleen ensimmäisenä, että patjanvalmistajanakin voisi tienata elantonsa. Ja työllistää menestymisen myötä sata muuta!

Unikulman toimitusjohtaja Vesa Tuomisen tarina Suomen kenties johtavana patjanvalmistajana on kiehtova. Kaikki alkoi Vesan itsensä uniongelmista ja huonosta patjasta.
www.unikulma.fi -nettisivulta:
"Unikulma sai alkunsa toimitusjohtaja Vesa Tuomisen lapsuuden ja nuoruuden uni- ja selkäongelmista. Kipeä selkä ja huono patja antoivat kehnot edellytykset hyville yöunille. Nukahtamista helpottaakseen ja nukkumisasentoja parantaakseen Vesa Tuominen porasi reikiä vaahtomuovipatjaansa.
Kiinnostus ergonomiaan syveni, kun nuori Tuominen lähti Teknilliseen korkeakouluun opiskelemaan ergonomiaa. Armeijan jälkeen hän alkoi miettiä miten rahoittaisi opiskelujaan ja opiskelijaelämäänsä. Vastaus löytyi aikansa kuumasta vesisänkyvillityksestä.

Jo ensimmäinen sänkymalli oli myyntimenestys

Ensimmäinen Unikulman sänky (vesisänkykehikko) syntyi Tuomisen vanhempien autotallissa. Myynti-ilmoitukset lehdissä toivat paljon töitä ja kauppa kävi mainiosti. Suomessa unitutkimus oli vielä 80-luvulla lapsenkengissä, niinpä Tuominen päätti lähteä hakemaan tietotaitoa Yhdysvalloista.
Hänen palatessaan kotikonnuille 1987 Unikulma lähti voimakkaaseen kasvuun ja liikevaihto kasvoi 120 000 markkaan kuukaudessa. Ymmärrettävästi autotalli kävi liian pieneksi ja ensimmäinen myymälä avattiin vuonna 1988 Vantaalle. Vesisänkybuumi kääntyi 90-luvulla laskuun ja vesi vaihtui jousiin. Unikulma aloitti norjalaisten ja ruotsalaisten joustinpatjojen jälleenmyynnin Suomessa. Samoihin aikoihin Unikulma aloitti kehitystyön, jonka tavoitteena oli pystyä valmistamaan jokaiselle asiakkaalle henkilökohtaisesti paras mahdollinen vuode.

UnikLab-mittaus mullisti sänkysuunnittelun

Unikulma kehitti vuosien ajan patjan pintamittauslaitetta. Työn tuloksena syntyi Unikulman oma UnikLab®-mittauslaitteisto*. UnikLab® ja asiantuntijuus ovat avainasemassa yksilöllisen ja henkilökohtaisten tarpeiden mukaisesti räätälöitävän vuoteen valmistuksessa. Mittausten ja asiakaskeskustelujen pohjalta syntynyt palaute ja parannusehdotukset olivat kullanarvoisia, mutta ulkomaiset vuoteiden valmistajat eivät reagoineet palautteeseen toivotulla tavalla. Niinpä vuonna 1995 Unikulma perusti oman tehtaan Kirkkonummelle. Unikulma alkoi kehittää omaa tuotantoaan, joka pohjautui yksilölliseen ja asiakaskohtaiseen vuoteiden suunnitteluun.

Nykyään Unikulman tehdas sijaitsee Vantaalla Petikossa. Unikulma on Suomen johtava vuoteiden valmistaja ja myyjä sekä unen asiantuntija ja tutkija.

*)UnikLab® mittaa kehon tuottamaa painetta vuoteeseen. Laitteen luomien paine- ja muotokarttojen sekä unianalyysin avulla asiantuntijat räätälöivät yksilöllisen vuoteen jokaiselle nukkujalle."

Kun tulin työhuoneeseeni kirjoittamaan tätä, pikkuposliininkukka oli avannut yhden nuppunsa. Muita nuppuja ei ole. Kukka tervehtiköön teitä ja patjantuojia!
                                Yksi ainoa kukka avautui tänään. Hieno päivä tulossa.
                                      Kauniimpaa en voisi ansaitakaan.
   Pikkuposliininkukan lehdet näyttävät aina siltä, kuin kukka kärsisi kuivuudesta. Näin ei kuitenkaan ole asian laita.
                                                  Vanhan kangaspuun osa työhuoneessani.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti