tiistai 28. huhtikuuta 2015

On myös simantekopäivä - Kartanon simaa, olkaa hyvä!

Hieman myöhässä siman tekemisen kanssa, mutta parempi myöhään kuin ei lainkaan. Laitoin eilen illalla siman pörisemään isoon ämpäriin.
Ainekset: vettä, sitruunaa, fariinisokeria, sokeria, siirappia ja hiivaa. Ja tietenkin loppuvaiheessa rusinoita.
14 tuntia sima muhi huoneenlämmössä ja koko keittiön valtasi ihana siman tuoksu. Pesin vanhat viinipullot hyvin ja lopuksi vielä huuhtelin kiehuvalla vedellä.

Äsken siivilöin siman ja pullotin. Rusinat lisäsin viimeiseksi. Niin hyvin sima oli käynyt yön aikana, että rusinat jo heti pullottamisen jälkeen ponnahtelivat pintaan.
Nyt annan pullot olla vielä hetken huoneenlämmössä ennen kuin siirrän ne kellariin.
Tuskin maltan odottaa vappua.

                                               Sima kellariin lähdössä.
     Naapurin lasten tuomat valkovuokot ja Kartanon sima. On siis kevät, kuljen Yyterin rantaa, tuuli ei tuule, mutta sade kyllä jaksaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Antiikkipöydän öljyäminen

Saimme lahjoituksena suvulta Pertin isovanhempien talosta heille kuuluneen antiikkipöydän jostakin 1900-luvun alusta. Pöydän pinta oli pahoi...