Siirry pääsisältöön

Keltaisen ja sinisen pilkettä pihaan!

Pienellä pihakierroksella huomasin ilokseni, että tämä vuodenaikahan on mitä parhain kun ruoho on vielä säällisessä korkeudessa eikä luonto ole päässyt rehottamaan holtittomasti.
Kunpa tällaisena pysyikin. Toisaalta pihakalusteet näyttävät hieman orvoilta, kun varjoa suovista omenapuista puuttuvat vielä lehdet.
Pihasisustuksesta puuttuu vielä myös loppusilaus, kuten sisustustyynyt sohvalta, kukka-asetelmat ja ruukut. Vanha kansa sanoo, ettei kesäkukkia pitäisi istuttaa ennen kesäkuun 15. päivää, mutta kuka jaksaa siihen asti odottaa. Naapuri laittoi valtavan upeat kukkaistutukset ruukkuihin jo lauantaina. Viime yönä meni pakkaselle, joten hänen täytyi heti suojata kukat, etteivät ne paleltuisi.

Itse olen istuttanut vasta mansikantaimet. Tarkistin, että olivat selviytyneet hengissä pakkasyön kourista.

Hauskan näköinen keltainen retrovaunumme piristää pihaa ja varsinkin ankean ruskeaa ja kunnostusta odottavaa pientä pihamökkiä. Keltaiset aurinkokennovalaisimet saavat olla pihalla, vaikka valoa ei alkukesän öinä tarvittaisikaan.

Olen aina pannut merkille, että maalaistaloissa on siniset tynnyrit räystäiden alla. Niihin kerätään sadevesi. Niin myös täällä oli odottamassa kaksikin isoa tynnyriä vesisateita. Toinen tynnyreistä on jo täyttynyt. Siitä on mukava ottaa vesi kukille ja juuri istutetuille taimille. Maalaistalossa maalaistalon tavalla!

Taisi minun syreenileikkausoperaatio mennä puihin... Leikkasin osan syreeneistä pariin metriin, osan jätin pitkiksi. Nyt näyttäisi, että vain pitkiin osiin tulee lehdet. Ja tietenkin samalla myös kukat sitten aikanaan. En kuitenkaan halunnut, että syreenit peittävät koko talon julkisivun. No, seurataan tilannetta.
                               Retrovaunu, jota kissamme rakastaa, on saapunut pihaa ilahduttamaan.
Vanhasta maalaistalosta löytyy vaikka mitä kivoja vesiastioita puutarhaan. Edustalla sinkkinen vesiallas.

                              Pihapolun laudoitus pitäisi uusia. Tai olisiko pihakiveys kivempi?
     Tämä ruostunut maitotonkka on ollut erään ravintolan rekvisiittana, siksi tonkassa on drinkin nimi.
                                  Kevään ensimmäinen voikukka avasi tänään kukkansa.
                               
                              Sininen vesitynnyri löytyy jokaisesta maalaistalosta.
                         Kartanon edustalla on sekä matalaksi leikattuja että pitkäksi jätettyjä syreeneitä.
                                       Vielä on ruoho hallinnassa päivän pari.
                                 Kartanon pihalla oleva mökki laitetaan kunhan jaksetaan rustiikkimajaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Priman kattonäytös oli menestys - kiitos osallistujille!

Hieno päivä takana. Meillä on melkein valmis katto, kiitos Prima-rakentajien komeiden, osaavien, ammattitaitoisten, mukavien ja kaikki naiset hurmaavien kattopoikien, tässä järjestyksessä. Oli ilo pitää katonkunnostus- ja sisustuspäivä juuri tänään ja juuri tämän porukan kanssa. Meillä kävi noin sata vierasta! Vaikka aika oli määritelty klo 14-18, viimeiset vieraat poistuivat vasta lähemmäs kahdeksaa. Katon rakentamista seurattiin, kahvia juotiin litratolkulla ja makkaraa meni parikymmentä pakettia. Kirpparillakin kävi kauppa, vaikka en ehtinyt viedä sinne tarpeeksi tavaraa. Kaikki kirpparitulot menevät lyhentämättöminä talon kunnostamiseen. Vieraat tekivät tästä päivästä ainutlaatuisen. Kunnostamiini yläkerran huoneisiin tutustuttiin hyvillä mielin eikä pahempaa narinaa kuulunut siitä, miten huonosti jokin paikka on remontoitu. Ihmiset ymmärsivät, mikä on homman nimi: rahaa säästäen olen itse tehnyt huoneiden eteen mahdollisimman paljon. Kaikki ei ole mennyt niin ammattimaisesti