Siirry pääsisältöön

Keltaisen ja sinisen pilkettä pihaan!

Pienellä pihakierroksella huomasin ilokseni, että tämä vuodenaikahan on mitä parhain kun ruoho on vielä säällisessä korkeudessa eikä luonto ole päässyt rehottamaan holtittomasti.
Kunpa tällaisena pysyikin. Toisaalta pihakalusteet näyttävät hieman orvoilta, kun varjoa suovista omenapuista puuttuvat vielä lehdet.
Pihasisustuksesta puuttuu vielä myös loppusilaus, kuten sisustustyynyt sohvalta, kukka-asetelmat ja ruukut. Vanha kansa sanoo, ettei kesäkukkia pitäisi istuttaa ennen kesäkuun 15. päivää, mutta kuka jaksaa siihen asti odottaa. Naapuri laittoi valtavan upeat kukkaistutukset ruukkuihin jo lauantaina. Viime yönä meni pakkaselle, joten hänen täytyi heti suojata kukat, etteivät ne paleltuisi.

Itse olen istuttanut vasta mansikantaimet. Tarkistin, että olivat selviytyneet hengissä pakkasyön kourista.

Hauskan näköinen keltainen retrovaunumme piristää pihaa ja varsinkin ankean ruskeaa ja kunnostusta odottavaa pientä pihamökkiä. Keltaiset aurinkokennovalaisimet saavat olla pihalla, vaikka valoa ei alkukesän öinä tarvittaisikaan.

Olen aina pannut merkille, että maalaistaloissa on siniset tynnyrit räystäiden alla. Niihin kerätään sadevesi. Niin myös täällä oli odottamassa kaksikin isoa tynnyriä vesisateita. Toinen tynnyreistä on jo täyttynyt. Siitä on mukava ottaa vesi kukille ja juuri istutetuille taimille. Maalaistalossa maalaistalon tavalla!

Taisi minun syreenileikkausoperaatio mennä puihin... Leikkasin osan syreeneistä pariin metriin, osan jätin pitkiksi. Nyt näyttäisi, että vain pitkiin osiin tulee lehdet. Ja tietenkin samalla myös kukat sitten aikanaan. En kuitenkaan halunnut, että syreenit peittävät koko talon julkisivun. No, seurataan tilannetta.
                               Retrovaunu, jota kissamme rakastaa, on saapunut pihaa ilahduttamaan.
Vanhasta maalaistalosta löytyy vaikka mitä kivoja vesiastioita puutarhaan. Edustalla sinkkinen vesiallas.

                              Pihapolun laudoitus pitäisi uusia. Tai olisiko pihakiveys kivempi?
     Tämä ruostunut maitotonkka on ollut erään ravintolan rekvisiittana, siksi tonkassa on drinkin nimi.
                                  Kevään ensimmäinen voikukka avasi tänään kukkansa.
                               
                              Sininen vesitynnyri löytyy jokaisesta maalaistalosta.
                         Kartanon edustalla on sekä matalaksi leikattuja että pitkäksi jätettyjä syreeneitä.
                                       Vielä on ruoho hallinnassa päivän pari.
                                 Kartanon pihalla oleva mökki laitetaan kunhan jaksetaan rustiikkimajaksi.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti