lauantai 23. toukokuuta 2015

Kierros tiluksilla

Maalla asumisessa on puolensa. Aamulla kyselin kaffepöydässä, mikähän päivä mahtaa olla. Unenpöpperöisenä tietenkin  - suunnilleen olen kyllä perillä viikonpäivien kulusta. Ihanaa, lauantai!
Se tarkoitti hieman rennompaa otetta kaikesta.
Kävin kaupassa jo puoliltapäivin. Grillattavaa ja salaattitarpeita, hieman leipää ja juustoa. Siinä kaikki.
Mikä parasta, tällaisena päivänä lounaaksi riittää pari ruisleivän siivua, jotka syödään pikkupuuhien ohessa puutarhatuoleissa istuskellen. Vettä päälle ja taas menoksi.

Navetan edusta on valtoimenaan voikukkia. Annan kukkia niiden rauhassa. Sitten siimaleikkurilla siistiksi. Raparperit on leikattava ja käytettävä kiisseliin ja piirakkaan. Joutaa noita pakastimeenkin.

Viime päivät ovat olleet kovasti tuulisia. Eilen lennähti ilmaan isokokoinen nojatuoli, jonka istuintyyny löytyi kellarin kupeesta. Vaihteleva sää tarkoittaa sitä, että istuintyynyjä ja aurinkovuoteen patjaa saa kiikuttaa parikin kertaa päivässä sateelta suojaan. Heti kun aurinko tulee esiin, kärrään taas patjan ja tyynyt paikalleen. Keksikää parempi kesähomma! Tämä on mahdollista vain Suomen suvessa.

Kesäkukkia en ole vielä hankkinut. Odottelen paksumpaa lompakkoa, jonka turvin voin ostaa kerralla suurikokoisia kukkia. Näin suuressa talossa pienet kukkaset eivät näy missään, siispä parempi on olla vaikka ilman kuin hankkia pientä söperrystä.

Kissani Lumi on ihastunut asuntovaunuun, joka piristää koko pihaa. Aamulla Lumi suorastaan ulvoo päästäkseen vaunuun. Sieltä käsin kissaa ulkoilutan valjaissa. Kissa vissiin luulee, että asuntovaunu on hankittu sitä varten, sen verran omistavasti se siellä käyttäytyy.

Ja tässä hieman kuvia tiluksilta, joissa riittää hommaa. On päiväämme mahtunut toki myös kaappien kantamista, ulkoammeen sijoittelua jne. Ulkoamme, luitte aivan oikein. Perustin sellaisen ehkä ensimmäisenä Suomessa Jylhään Ruovedelle kun kirjoitin Rakas Mökki  -ideoita ja unelmia -kirjaani. Ulkoammeiden suosio on sen jälkeen räjähtänyt. Ulkospa on hieno juttu. Nyt amme on jo paikallaan, enää kukkaistutukset ammeen ympärille, kenties suojaava sermi ja muuta kivaa.
                                   Vadelmatarhani on vielä melko hallittavissa.
                                      Navetan seinustan pajukot leikattiin keväällä. Nyt on siistiä.
                                                Penkki on jäänyt saarroksiin voikukkien taakse.
                                                Raparperit pitää hyödyntää lähipäivinä.
                                        Jopas katto ja kukat stemmaavat yhteen.

                                             Vuorenkilvet ovat kukintansa lopulla.
                                    Lumi kuvittelee omistavansa asuntovaunun.
                                        Aamulla kissa huutaa: "Päästäkää mut nopeasti vaunuun".
                                Niin kova tuuli, etten uskaltanut pitää kahvikuppia pöydällä.
                                              Tänään ei sada! Ei siis patjojen ja tyynyjen kanniskelurumbaa.
                                     Vanha tuoli somistui irtotyynyillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentit tervetulleita. Loukkaavat kommentit poistetaan.

Retrottaa, euron verhot kodinhoitohuoneeseen

Eilen minua viehätti kirpparikäynnilläni 70-luvun paksut, puuvillaiset retroverhot. Noukin ne itselleni eurolla. Pesin ja silitin. Pujotteli...