Siirry pääsisältöön

Kierros tiluksilla

Maalla asumisessa on puolensa. Aamulla kyselin kaffepöydässä, mikähän päivä mahtaa olla. Unenpöpperöisenä tietenkin  - suunnilleen olen kyllä perillä viikonpäivien kulusta. Ihanaa, lauantai!
Se tarkoitti hieman rennompaa otetta kaikesta.
Kävin kaupassa jo puoliltapäivin. Grillattavaa ja salaattitarpeita, hieman leipää ja juustoa. Siinä kaikki.
Mikä parasta, tällaisena päivänä lounaaksi riittää pari ruisleivän siivua, jotka syödään pikkupuuhien ohessa puutarhatuoleissa istuskellen. Vettä päälle ja taas menoksi.

Navetan edusta on valtoimenaan voikukkia. Annan kukkia niiden rauhassa. Sitten siimaleikkurilla siistiksi. Raparperit on leikattava ja käytettävä kiisseliin ja piirakkaan. Joutaa noita pakastimeenkin.

Viime päivät ovat olleet kovasti tuulisia. Eilen lennähti ilmaan isokokoinen nojatuoli, jonka istuintyyny löytyi kellarin kupeesta. Vaihteleva sää tarkoittaa sitä, että istuintyynyjä ja aurinkovuoteen patjaa saa kiikuttaa parikin kertaa päivässä sateelta suojaan. Heti kun aurinko tulee esiin, kärrään taas patjan ja tyynyt paikalleen. Keksikää parempi kesähomma! Tämä on mahdollista vain Suomen suvessa.

Kesäkukkia en ole vielä hankkinut. Odottelen paksumpaa lompakkoa, jonka turvin voin ostaa kerralla suurikokoisia kukkia. Näin suuressa talossa pienet kukkaset eivät näy missään, siispä parempi on olla vaikka ilman kuin hankkia pientä söperrystä.

Kissani Lumi on ihastunut asuntovaunuun, joka piristää koko pihaa. Aamulla Lumi suorastaan ulvoo päästäkseen vaunuun. Sieltä käsin kissaa ulkoilutan valjaissa. Kissa vissiin luulee, että asuntovaunu on hankittu sitä varten, sen verran omistavasti se siellä käyttäytyy.

Ja tässä hieman kuvia tiluksilta, joissa riittää hommaa. On päiväämme mahtunut toki myös kaappien kantamista, ulkoammeen sijoittelua jne. Ulkoamme, luitte aivan oikein. Perustin sellaisen ehkä ensimmäisenä Suomessa Jylhään Ruovedelle kun kirjoitin Rakas Mökki  -ideoita ja unelmia -kirjaani. Ulkoammeiden suosio on sen jälkeen räjähtänyt. Ulkospa on hieno juttu. Nyt amme on jo paikallaan, enää kukkaistutukset ammeen ympärille, kenties suojaava sermi ja muuta kivaa.
                                   Vadelmatarhani on vielä melko hallittavissa.
                                      Navetan seinustan pajukot leikattiin keväällä. Nyt on siistiä.
                                                Penkki on jäänyt saarroksiin voikukkien taakse.
                                                Raparperit pitää hyödyntää lähipäivinä.
                                        Jopas katto ja kukat stemmaavat yhteen.

                                             Vuorenkilvet ovat kukintansa lopulla.
                                    Lumi kuvittelee omistavansa asuntovaunun.
                                        Aamulla kissa huutaa: "Päästäkää mut nopeasti vaunuun".
                                Niin kova tuuli, etten uskaltanut pitää kahvikuppia pöydällä.
                                              Tänään ei sada! Ei siis patjojen ja tyynyjen kanniskelurumbaa.
                                     Vanha tuoli somistui irtotyynyillä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti