Siirry pääsisältöön

Vanha rautasänky ja uudet unet

Viime viikolla jo kirjoitinkin jännittävästä patjapäivästä. Tosiaankin, Unikulman pakettiauto pyrähti pihaan ja toi yläkerran vanhoihin rauta- ja puusänkyihin uudenuutukaiset ihanat patjat, petauspatjat, tyynyt, täkit, lakanat ja tyynynpäälliset.

Oli hienoa seurata yrityksen työntekijöiden tekemisiä. Sanoin, että kyllä minä selviän patjojen purkamisesta ja niiden sovittamisesta sänkyihin. Ehdotustani ei otettu kuuleviin korviin, vaan miehet halusivat ehdottomasti purkaa tuotteet ja tarkistaa, ovatko kaikki patjat sopivia. He veivät myös kaikki ikävät muovit ja pakkausmateriaalit mennessään.
Itse olisinkin ollut hieman hukassa, sillä parissa sängyssä oli vain muutaman sentin heitot niin leveyksissä kuin pituuksissakin. Patjat tosiaan piti tehdä mittatilaustyönä.
  - Se on meille tuttua, kun monet asiakkaat haluavat nukkua esimerkiksi mökeillä vanhoissa nostalgisissa sängyissä, tuumaili toimitusjohtaja Vesa Tuominen patjoja tilatessani.

Vuosikymmeniä vanhat patjat eivät ole enää kelvollisia nukkumiseen. Tai minä en ainakaan voisi nukkua  - en kotona enkä vieraissa - likaisiksi ja  nuhjuisiksi käyneillä patjoilla. Hotellissakin aina vilkaisen patjaa, jos se on vähänkin epämääräinen, en saa nukuttua hyvin. Patjoissahan voi olla vaikka mitä elämää...

No niin, tänään pääsin asettamaan viininpunaisen rautasängyn petauspatjaan aluslakanan ja pujottamaan täkkiin pussilakanan ja tyynyyn päällisen. Halusin valkoiset lakanat. Ne sopivat parhaiten harmaasävyiseen yläkerran vieraskammariin. Hauskaa, että Vesa oli valinnut täkeiksi ja tyynyiksi tuotteet UnikHotel, jotka sopivat nimenomaan mökki- ja hotellikäyttöön. Ehkäpä yläkerrassa toimii jo tänä kesänä parin viikon ajan pop-up -majapaikka. Hyvin arvattu.

Harmaan huoneen tapetti on niin rauhallisen unimainen, etten ole raaskinut vielä naulata seinään yhtään taulua. Päiväpeitteeksi löysin kirpparilta viidellä eurolla todella kauniin ja pehmeän viltin, jota voi käyttää myös varapeittona.

Yöpöydäksi toin varastosta harmaan puutarhapöydän. Japan-henkinen valaisin on myös aika vanha, hankittu 90-luvulla Ikeasta. Äidin hillopurkki toimikoon maljakkona ruusuille. Matkaikoni yöpöydällä tuokoon mielenrauhan. Tuoksukynttilä palakoon hetken ennen uneen vaipumista.
                           Kaikki muu vanhaa paitsi patja, petauspatja, tyyny, täkki ja lakanat.
                               Houkutteleva sänky, jossa kaikki perustuu puhtauteen ja hyvään oloon.
     Eleetön sisustus sopii vieraskammarin henkeen. Tuoksukynttilä ja kynttiläteline Partylite.
Klassikko on oman luokkansa arvostettu vakiojousitettu peruspatja, joka on valmistettu käsityönä korkealaatuisista lämpökarkaistuista yksittäispakatuista pussijousista. Patjasta on saatavana kolmea eri kovuutta sekä irtopatjana että runkojoustinpatjana. Patja sopii erinomaisesti esimerkiksi kasvaville lapsille sekä silloin, kun nukkujat vaihtelevat kuten vierashuoneissa sekä mökillä
                                          Petaaminen on ihanaa.
                                  Petauspatjassa on vetoketju eli päällisen voi pestä.
   Uutuuden  - ei karheat vaan lähes silkinpehmeät  - lakanat ovat Tencel-kuitua, joka vastaa ominaisuuksiltaan luonnonkuituja. Harmaan peitteen ostin kirpparilta viidellä eurolla.

                           Sininen matto on vain kokeilu. Neutraalisävyinen räsymatto tullee tilalle.


У меня есть много русских читателей. Вот почему я люблю писать на своем родном языке , по крайней мере, названия и небольшое отверстие текстов . На этот раз , поэтому , у меня был замечательный старый железная кровать , которая стала на заказ новый матрас ( Unikulma / Classic) , наматрасник , подушки , одеяла и простыни . Чистота и чувство хорошегоприбаутки , когда дело доходит до хорошего сна .

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Laattojen saumauksen uusiminen

Kunnostus tehty yhteistyössä Kiilto Oy:n kanssa. Äidilläni oli tapana sanoa, että laiska se töitään luettelee. Sanonta pitää joskus paikkansa, mutta ei minun tapauksessani. Töiden luetteleminen kun kuuluu työni kuvaan. Blogin pitäjällä pitäisi olla aina uutta remonttitarinaa kehissä. Ja onhan sitä. Perjantaina aloitin uusia yläkerran suihkuhuoneen laattojen saumoja. Ne olivat niin huonot, että pahaa teki. Sain kuulla, että vesieristys oli kunnossa, joten uskalsin ryhtyä pikaremonttiin. Säästyin tällä kertaa täydelliseltä lattian purkamiselta ja uuden tekemiseltä. Siihen olisikin pitänyt palkata ammattilainen. Korostan, että kyseessä on pikaremontti, joka antaa hieman lisäaikaa lattian käytölle. Tarkoitus olisi laatoittaa suihkuhuoneen seinät ja lattia kokonaan uudelleen lähitulevaisuudessa nykyaikaisilla, makeilla laatoilla. Minun kuitenkin pitää saada kylpyhuone asialliseen kuntoon nopeasti, sillä yöpyjiä on tulossa yläkertaan jo kuukauden päästä. Jos tilassa on lattialämmitys

Portaiden kunnostus

Juttu tehty yhteistyössä Tikkurilan kanssa. Kiitän ohjeista. Portaat ovat nyt olleet viikon päivät käytössä. Ihmeelliseksi portaiden maalauksen teki se, että maali kuivui todella nopeasti. Ilmeisesti nopeasti käyttöön otettavien tilojen maalit ovatkin tehty ominaisuuksiltaan erilaisiksi  - näin arvelisin. Kaikkein työläin vaihe portaiden kunnostamisessa oli kokolattiamaton liiman irrottaminen ja pintojen hiominen pohjamaalia varten. Liima ei oikein irronnut millään konstilla. Hiomalaite vain siirsi liimamöykkyjä edes takaisin, mutta kiinni ne jäivät. Lopuksi tartuin puukkoon ja rapsuttelin aikani kuluksi jokaisen rapun liimasta ja kyllä aikaa kuluikin, voin tunnustaa. Päiviä ja viikkoja meni ja yhä rappuset olivat remontin alla. Lopulta päätin, että nyt riittää. Santapaperilla hioin raput vielä kertaalleen ja imuroin huolellisesti pölyt pois. Sitten otin käyttöön mainion Tikkurilan Maalipesu -tuotteen. Sillä sain melkoisen määrän likaa irtoamaan mielestäni jo täysin puhtaista po

Katon styrox-levyt irti

Valkoiset styrox-levyt, joissa on kohokuvioita  - jokainen maalla asunut ne tietää. Ainakin meidän rintamamiestalon kattoihin isä laittoi styroxia. Se oli lämmin, muuta ei kai haettukaan. Myös kartanon yläkerrassa on käytetty styroxia yhden huoneen katossa. Se on minun tuleva työhuoneeni. Olin jo osittain kunnostanut huonetta, poistanut lattiasta laminaatin, hionut alta löytyneen puulattian, maalannut sen osittain sekä maalannut myös paneeliseiniä. Kartanon ostajaehdokkaat olivat repineet pari styrox-levyä irti alla olevine pahveineen. Osa levyistä repsotti ikävästi, sillä ne oli huonosti kiinni pahvissa ja lautakatossa. Kuuntelin kerrankin asiantuntijoita enkä ryhtynyt repimään kaikkea kerralla pois. Okey, ostetaan sitten ne puuttuvat styroxit ja kärvennellään ei niin mieleisen katon kanssa loppuelämä. Aie osoittautui mahdottomaksi.  Menin tuttuun K-Rautaan ja kysyin, myyvätkö he styrox-levyjä. Ei myyty, mutta tilata kyllä voi. Piti tehdä uusi keikka ja tuoda malli mukana, niin ti